Riippuu kulmakarvoista, miten ne kannattaa ehostaa.

Puuterimainen väri

Väri voi olla joko kulmakarvoille tarkoitettu puuteriväri tai tavallinen luomiväri, mikäli sävy on sopiva. Varmista myös, että väri on täysin matta – kimallehippusia tai helmiäistä ei saisi olla mukana. Puuterivärillä syntyy todella pehmeä ja luonnollinen meikki. Tarvitset levittämiseen kulmakarvasiveltimen, mutta älä valitse ihan lituskaista mallia, jolla joudut nyhertämään meikkiä paikoilleen ikuisuuden.

Sopii erityisesti harvakulmaiselle, koska koloset saa täytettyä helposti, eikä jäljestä tule piirretyn näköistä.

Vahamainen väri

Tämä vaihtoehto on siitä kiitollinen, että kulmat saa värjättyä ja ojennukseen samalla kertaa. Laadukas sivellin on ehdoton apuväline, koska muuten väri karkaa helposti vääriin paikkoihin. Kulmat voi lopuksi harjata kevyesti.

Sopii erityisesti alaspäin sojottavien karvojen muotoiluun. Hyvä vaihtoehto myös urheiluun, sillä vahaväri pysyy yleensä hyvin ja hylkii kosteutta.

Kulmakarvageeli

Geelistä on saatavana värillisiä ja värittömiä vaihtoehtoja. Lopputulos on luonnollinen, ja joistain geeleistä jää hieman kiiltoakin. Huom! Jos kulmasi ovat melko ohuet, valitse geeli, jonka harja on mahdollisimman siro. Tällainen löytyy vaikkapa IsaDoralta.

Sopii erityisesti tuuheakulmaiselle. Harvakarvainen voi käyttää geeliä viimeistelyyn.

Kulmakynä

Riippuu kynästä ja tekniikasta, onko lopputuloksena luonnolliset vai sarjakuvahahmomaiset kulmakarvat. Väri ei saa olla liian pehmeää tai kovaa vaan vähän siltä väliltä. Kynä asetetaan käteen rennosti lappeelleen ja sillä piirretään aukkokohtiin lisää karvoja. Muista rento ja kevyt ote! Valitse kynä, jonka päässä on harja – ne ovat usein oikein käyttökelpoisia.

Sopii erityisesti normaaleille tai melko tuuheille kulmakarvoille sekä viimeistelyyn harvakulmaiselle.

Vinkki! Kulmat voi sukia ojennukseen myös hiusvahalla.

Lue lisää:

Julkkisten kulmakarvagurun 3 vinkkiä: näin saat täydelliset kulmakarvat

Mihin katosivat Kim Kardashianin kulmakarvat?

Viisi kulmakarvamokaa, jotka luultavasti teet

Joskus ei vain pysty pitämään näppejään erossa kasvoistaan. Lue vinkit, jotta osaat toimia sen jälkeen oikein.

Aina paraskaan tahdonvoima ei riitä siihen, että malttaisi olla puristelematta meheviä finnejä tai tyrkyllä olevia mustapäitä. Kaikki kyllä tietävät seuraukset: yleensä tulee käytettyä liikaa voimaa. Pahimmillaan iho menee jopa rikki.

Kokosimme vinkit räpläämisestä ärtyneen ihon hoitoon.

1. Rauhoita iho viileällä

Paras pika-apu on ihon painaminen jääpalalla, neuvoo InStyle. Viileys rauhoittaa punoitusta ja turvotusta.

2. Puhdista

Rikkoutunut iho ja sormenpäät ovat huono yhdistelmä, sillä koskettelu edistää bakteerien leviämistä kasvoilla. Puhdista iho, tarvittaessa esimerkiksi apteekista saatavalla, haavojen huuhteluun tarkoitetulla desinfiointiaineella.

3. Hoida voiteella

Ärtynyt iho ei kaipaa ylimääräisiä tuotteita, mutta rauhoittava kosteusvoide on yleensä paikallaan.

4. Vältä uudet houkutukset

Kun vahinko on jo tapahtunut, sen jälkeen voi vain odottaa, että iho paranee. Houkutus puristeluun saattaa herätä uudelleen, mutta nyt olisi parempi pitää näpit kurissa. Into the Gloss -sivustolla ehdotetaan, että kylpyhuoneen peiliin kiinnittää lapun, joka muistuttaa siitä, että ihoa ei saa puristella.

5. Hoida ihoa

Kun iho on alkanut parantua, arpia voi yrittää ehkäistä huolellisella ihonhoidolla. Popsugar-sivusto suosittelee luonnonmukaisia öljyjä sekä c-vitamiinia sisältäviä tehotiivisteitä, sillä niiden pitäisi parantaa ihon kuntoa. Myös erilaisia happoja sisältäviä kuorintoja ja ihon uusiutumista edistävää retinolia voi kokeilla.

6. Satsaa ennaltaehkäisyyn

Jos näpyt ovat yleinen vaiva, kannattaa kokeilla akneiholle tarkoitettuja hoitotuotteita. Jos nekään eivät tepsi, apua voi hakea ihotautilääkärin vastaanotolta. Kannattaa myös muistaa ihon suojaus: jos iholla on paljon arpia ja pigmenttimuutoksia, aurinkosuoja on erityisen tärkeä.

Kulmien kestopigmentointi microblading-tekniikalla on nyt suosittua. Nämä asiat operaatiota harkitsevan kannattaa tietää.

Kysyimme Heiniltä, 49, jolla on aivan tuoreet microblading-kulmakarvat, mitkä asiat on hyvä tietää ennen käsittelyä.

Jos et vielä tiedä, mistä microbladingissa on kyse, lue keväällä julkaistu kattava juttumme aiheesta.


1. Ikä saattaa vaikuttaa lopputulokseen

”Luin Helsingin Sanomista pari päivää ennen microblading-aikaani, että toimenpidettä ei suositella yli 40-vuotiaille, koska vanhemmiten ihon uusiutuminen hidastuu. Se saattaa ilmeisesti hidastaa ihoon tehtyjen viiltojen paranemista.

Tieto sai jännittämään operaatiota. Kulmakarvojeni tekijä oli kuitenkin sitä mieltä, että vanhemmassa ihossa jälki voi pysyä jopa pidempään kuin nuoremmilla. Myös yli 50-vuotias kollegani oli käynyt samassa paikassa teettämässä kulmat ja suositteli sitä minulle.”

2. Ennen microbladingia kannattaa välttää kofeiinia

”Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa, ja silloin ihosta saattaa vuotaa enemmän verta. En tiennyt tätä ennen kuin tekijä kysyi, olenko juonut kahvia. Toisella kerralla en juonut kahvia ennen käsittelyä, ja verenvuotoakin oli ilmeisesti vähemmän.”

3. Kipu on yksilöllistä

”Kaikki tuttuni, jotka ovat käyneet teettämässä kulmat, sanoivat ettei se satu. Mutta kyllä se sattuu. Ei mielestäni yhtä paljon kuin tatuoinnin ottaminen, mutta ei se mukavaakaan ole.”

4. Omat kulmakarvat vaikuttavat lopputulokseen

”Kulmakarvani ja ripseni ovat aivan vaaleat, ja vaaleat karvat tietenkin erottuvat tummempaa microblading-väriä vasten. Kestovärjään ne, kunhan iho alla on parantunut kokonaan.”

5. Microblading-päivämäärä kannattaa miettiä menojen mukaan

”Hikiliikuntaa ei saa harrastaa kolmeen päivään microbladingin jälkeen. Saunaan ei saa mennä viiteen päivään.”

6. Tekijällä on väliä

”Kannattaa mennä sellaiselle tekijälle, jota joku tuttu suosittelee. En olisi itse uskaltanut mennä, ellen olisi nähnyt tuttavani microblading-kulmia. Pyysin kulmakarvat samaa sävyä.

Hinnoissakin on isoja eroja. Matkustin itse hieman kauemmas keskustasta ja säästin hinnassa sata euroa. Olen erittäin tyytyväinen myös lopputulokseen.”