Ja nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock
Ja nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock

Kukapa ei kaipaisi räpsyttimiinsä tuuheutta ja pituutta? Poimi niksit, joilla saat omista ripsistäsi näyttävät mutta luonnolliset.

Onnekkaita ovat ne, jotka ovat saaneet geeniarvonnassa megapitkät ja extratuuheat ripset. Prevention.com-sivusto jakaa vinkit siihen, miten omista ripsistään saa kaiken irti.

Näin saat kauniit ripset

Pese ja anna kuivua. Puhdista kasvot ja ripset hyvin ennen meikkaamista. Vanhat ripsivärin jämät voivat saada uuden värikerroksen varisemaan ja näyttämään töhryiseltä. Lisäksi jämät voivat jättää tumman varjon alaluomen ripsirajaan. Varmista, että ripset ovat kuivat ennen värin levittämistä.

Taivuta ripset oikein. Taivuta ripsiä lempeästi muutamasta kohdasta. Voit lämmittää taivuttimia hiustenkuivaajalla pari sekuntia ja antaa niiden jäähtyä saman verran. Lämpimät taivuttimet kaartavat ripsiä asteen tehokkaammin.

Levitä puuteria ripsiin. Ennen ripsiväriä levitä ripsiin läpikuultavaa puuteria puhtaalla ripsiharjalla. Se erottelee ripset ja saa ne näyttämään tuuheammilta ja pidemmiltä.

Levitä väriä oikea määrä. Kaksi kerrosta väriä on ideaali määrä, kolme neljä kerrosta on jo maksimi. Näin vältyt kankeilta hämähäkkiräpsyiltä.

Ole hellä. Ripset voivat katkeilla siinä missä hiuksetkin. Ripset kasvavat kuitenkin hitaasti, ja uusi haiven on täydessä mitassaan vasta 2–3 kuukauden kuluttua.

Puhdista oikein. Älä hankaa ripsiväriä pois turhan lujin ottein. Kasta vanulappu puhdistusaineeseen, pidä lappua ripsien päällä puoli minuuttia ja pyyhkäise kevyesti pois.

Harkitse hoitoainetta. Ripsien hoitoaine ei tee ihmeitä, kuten pidennä tai paksunna ripsiä. Sen sijaan se on hyvä vaihtoehto, jos et halua ripsistäsi tummia, vaan erotellut ja luonnolliset.

Lue lisää

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Tuhoavatko ripsienpidennykset omat ripset?

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.