Jos vaikkapa Facebookin profiilikuvaksi haluaa mahdollisimman edustavan otoksen, kannattaa kuvan valitseminen ulkoistaa kaverille.

Kun sosiaaliseen mediaan tekee mieli laittaa uusi kuva, ei auta muu kuin tarttua kännykkään ja räpsiä pari selfietä. Joskus käy tuuri ja joku muu suostuu valokuvaajaksi. Helppoa ja nopeaa, eikö vain?

Edessä on kuitenkin vielä se vaikein eli parhaan kuvan valitseminen.

Jo valokuvissa onnistuminenkin vaatii vähän osaamista, mutta myös oikeanlaisen kuvan valitseminen on tärkeää. Jos omalla kasvokuvalla haluaa tehdä hyvän ensivaikutelman, ei välttämättä kannata itse edes yrittää valita sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Valokuvat, jotka kuvissa olevat valitsivat itse, olivat tuntemattomien ihmisten mielestä pääasiassa kaikista huonoimpia.”

Byrdie kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan parhaimman otoksen valitsee yleensä joku muu kuin itse kuvassa oleva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksessa koehenkilöt toivat mukanaan 12 kasvokuvaa itsestään. Sen jälkeen heidän piti valita joukosta ne otokset, jotka he itse voisivat lisätä profiilikuvaksi Facebookin tai Linkediniin. Tämän jälkeen joukko muita ihmisiä näki samat kuvat ja valitsivat niistä ne, joita pitivät mielestään näyttävimpinä.

Tutkimuksessa selvisi, että valokuvat, jotka kuvissa olevat valitsivat itse, olivat tuntemattomien ihmisten mielestä pääasiassa kaikista huonoimpia edustavuuden kannalta.

Jos siis haluat olla varma, että sosiaalisissa medioissa sinusta on mahdollisimman hyvä kuva, luota kaveriin tai jopa täysin tuntemattomaan ihmiseen kuvan valinnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla