Hiuslakan käytössä kannattaa suosia useampaa, kevyttä kerrosta kuin yhtä koppuraiseksi muuttuvaa hiuslakkapläjäystä.

Hiustenlaiton tyylejä on yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Toinen ei välttämättä aamulla koske kuontaloon harjausta kummemmin, toinen käyttää joka päivä hyvän tovin kampauksen luomiseen.

Yksi asia on kuitenkin lähes kaikille yhteinen: hiuslakka on paras kaveri monessa tilanteessa.

Tunteet hiuslakkaa kohtaan ovat viha–rakkaus-suhteen kaltaisia. Joskus lakka tekee hiuksista oudon koppuraiset, tai sinne tänne jää tahmaisia läikkiä, joita ei tahdo saada millään pois. Vika voi olla hiuslakan käyttötavassa. 

Elite Dailyn  mukaan hiuslakkaa kannattaisi käyttää kahdessa vaiheessa. Justine Marjan, eli Kim Kardashianin kampaaja, kertoo, että on ihan ymmärrettävää, jos moni pelkää hiuslakan tekevän hiuksista raskaat, jäykät ja tahmeat.

– Ongelmat voivat johtua siitä, että hiuslakkaa suihkuttaa liian läheltä, tai että itse hiuslakka on vääränlaista, Marjan sanoo.

Hän itse käyttää hiuslakkaa seuraavanlaisesti: ensin hiuksiin suihkutetaan kauttaaltaan melko kevyttä lakkaa, ja hiuksia harjataan tämän jälkeen. Hiuksissa on siten edelleen lakan jäljiltä hiukan tukea ja tekstuuria, ja hiusten muotoilu helpottuu.

Vasta varsinaisen kampauksen teon jälkeen hiuksiin voi suihkuttaa kunnollisen tuen antavaa lakkaa. Ei kuitenkaan liikaa, eikä liian läheltä – ensimmäinen hiuslakkakierros antaa jo vähän muotoa tukalle, joten viimeistely ei vaadi enää kovin paljon lakkaa.