Mitä enemmän hiuksia rasittaa käsittelyillä, sitä useammin latvoja kannattaa käydä leikkauttamassa. Silloin hiukset kasvavat pitkiksi ja siisteiksi.

Olisihan se ihanaa, jos kesällä olisi pitkä ja rennot surffilaineet... Mutta tulikin leikattua trendikäs lob, pitkä polkkatukka?

Jos aikoo kasvattaa hiuksensa jälleen pitkiksi, niitä on silti hyvä välillä myös leikata. Mutta kuinka usein, jotta kasvatushyödyn saa maksimoitua? The Zoe Report -sivustolla pureudutaan tähän visaiseen kysymykseen.

Hiusten leikkaaminen ei suinkaan saa hiuksia kasvamaan yhtään sen nopeammin kuin ne kasvaisivat leikkaamatta, mutta säännöllisesti leikkaamalla latvat pysyvät siisteinä. On pienempi paha leikata säännöllisesti vähän huonoa latvaa pois kuin antaa hiusten haaroittua ja vaurioitua, minkä jälkeen saattaa joutua leikkauttamaan kerralla pitkän pätkän huonokuntoiseksi kulunutta luirulatvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Siitä, että antaa hiusten kasvaa pituutta, on vain pieni matka siihen, että latvat kasvavat liian pitkiksi ja ne pitää leikata pois, julkkisten hiusstylisti Christine Symonds selittää The Zoe Reportille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Useimmille pituutta kasvattaville sopii 12–16 viikon leikkausväli.

Symondsin mukaan useimmille pituutta kasvattaville sopii 12–16 viikon leikkausväli. Mitä vähemmän hiukset kuluvat, sitä pidemmäksi väliä voi venyttää. Esimerkiksi värjääminen, vaalentaminen ja hiusten muotoilu vaurioittavat hiuksia, ja jos niitä tekee paljon, latvat alkavat hapsottaa nopeammin kuin hellemmässä hoidossa.

Hiusten kasvutahti on yksilöllinen, mutta keskimäärin se on jotain senttimetrin luokkaa kuukaudessa. Hiusakatemian hiustutkija Annikki Hagros-Koski kertoi aiemmin Me Naisille keinoja, joilla hiusten kasvuvauhtia voi yrittää kiihdyttää.

– Tärkein asia hiusten kasvua ajatellen on monipuolinen ravinto. Kohtalainen määrä proteiineja ja hyviä hiilihydraatteja tukevat hiusten kasvua sitomalla proteiinin hiusainekseen, hän neuvoi.

Lisäksi Hagros-Koski suositteli päähierontaa, lisäravinteita, öljyjä ja stressin välttämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla