Hiusten kuivattamisessa tärkeintä on odottelu. Kuva: Shutterstock
Hiusten kuivattamisessa tärkeintä on odottelu. Kuva: Shutterstock

Asettele ja anna olla.

Pakko myöntää, sileiksi ja tuuheiksi föönatut hiukset ovat ihanat. Lämpö kuitenkin rasittaa hiuksia, ja hiustenlaitto myös vie aikaa. Eikä föönaaminen mitään herkkua ole silloinkaan, kun sää on kuuma ja kostea.

Moni kuitenkin arastelee hiustensa luonnontilaa. Toisilla hiukset kuivuvat kesyttämättömäksi pörröksi, toiset ovat päänmyötäisen liiskatukan uhreja, jos yrittävät sieltä missä aita on matalin.

Hiusten on kuitenkin mahdollista antaa kuivua itsekseen ja jopa niin, että kuontalossa kehtaa poistua omalta tontilta.

Tärkeintä on tietenkin ennakointi. Hiusten kuivumista ei voi avittaa millään ihmetempuilla, sillä veden haihtuminen nyt vain vie jonkin verran aikaa.

Kampaaja George Northwood neuvoo Voguen jutussa, että pesun jälkeen hiuksista kannattaakin yrittää saada niin paljon vettä pois kuin mahdollista. Lopputuloksestakin tulee hänen mukaansa tällöin tuuheampi.

Raju hierominen pyyhkeellä kuitenkin johtaa vain takkuihin ja saattaa saata hiukset katkeilemaan. Moni pitkähiuksinen nainen kehuu mikrokuituturbaaneja, jotka imevät ylimääräisen veden itseensä hellävaraisesti ja hiuksia pörröttämättä. Vloggaaja Melissa Alatorre selittää videollaan (kohdassa 3:35), että turbaani kannattaa laittaa päähän eri päin kuin pyyhe kieputetaan hiuksiin.

Päätä ei siis käännetä alaspäin, vaan turbaani laitetaan ensin ”hupuksi” päähän, minkä jälkeen hiukset kieputetaan turbaanin sisälle ja pitkä osa nostetaan päälaelle. Hiuksista tulee vähemmän pörröiset, kun päätä ei käännetä ylösalaisin.

George Northwood neuvoo välttämään myös hiusten harjaamista. Jos hiukset ovat kovin takkuiset, takut voi oikoa kammalla, mutta muuten hiuksiin ei kannata juuri koskea kuivumisen aikana.

Myös hoito- ja muotoilutuotteista on apua pörrön taltuttamisessa ja tuuheuden lisäämisessä. Northwoodin mukaan kiharatukkaisille tarkoitetut tuotteet ovat hyviä.

– Vaikka hiuksesi eivät olisi erityisen kiharat, nämä tuotteet on suunniteltu ilmakuivattamiseen, kun taas monet muotoilutuotteet aktivoituvat lämmössä, hän selittää.

Tuuheuttavat muotoilutuotteet saattavat latistaa.

Tuotteet kannattaa keskittää lähinnä hiusten latvoihin, sillä ne saattavat latistaa ohutta kuontaloa.

– Parasta on vain nostella hiuksia niiden tyvestä päälaelta ja jättää ne kuivumaan.

Tuotteiden lisäämisen jälkeen määritä jakauksen paikka ja asettele hiukset haluamallasi tavalla. Sitten täytyy vain odottaa. Kun hiukset ovat kuivat, niihin voi halutessaan rutistella vielä hieman lisää muotoilutuotteita.

Helppoa ja vaivatonta, mutta Northwood muistuttaa myös hyvän hiusmallin tärkeydestä. Kampaajalle kannattaa aina kertoa, onko föönaaja vai ilmakuivattaja, jotta hän osaa huomioida sen hiuksia leikatessaan.

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.