Me Naiset
|
Marjut Laukia
Hiusten kuivattamisessa tärkeintä on odottelu. Kuva: Shutterstock
Hiusten kuivattamisessa tärkeintä on odottelu. Kuva: Shutterstock

Asettele ja anna olla.

Pakko myöntää, sileiksi ja tuuheiksi föönatut hiukset ovat ihanat. Lämpö kuitenkin rasittaa hiuksia, ja hiustenlaitto myös vie aikaa. Eikä föönaaminen mitään herkkua ole silloinkaan, kun sää on kuuma ja kostea.

Moni kuitenkin arastelee hiustensa luonnontilaa. Toisilla hiukset kuivuvat kesyttämättömäksi pörröksi, toiset ovat päänmyötäisen liiskatukan uhreja, jos yrittävät sieltä missä aita on matalin.

Hiusten on kuitenkin mahdollista antaa kuivua itsekseen ja jopa niin, että kuontalossa kehtaa poistua omalta tontilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeintä on tietenkin ennakointi. Hiusten kuivumista ei voi avittaa millään ihmetempuilla, sillä veden haihtuminen nyt vain vie jonkin verran aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kampaaja George Northwood neuvoo Voguen jutussa, että pesun jälkeen hiuksista kannattaakin yrittää saada niin paljon vettä pois kuin mahdollista. Lopputuloksestakin tulee hänen mukaansa tällöin tuuheampi.

Raju hierominen pyyhkeellä kuitenkin johtaa vain takkuihin ja saattaa saata hiukset katkeilemaan. Moni pitkähiuksinen nainen kehuu mikrokuituturbaaneja, jotka imevät ylimääräisen veden itseensä hellävaraisesti ja hiuksia pörröttämättä. Vloggaaja Melissa Alatorre selittää videollaan (kohdassa 3:35), että turbaani kannattaa laittaa päähän eri päin kuin pyyhe kieputetaan hiuksiin.

Päätä ei siis käännetä alaspäin, vaan turbaani laitetaan ensin ”hupuksi” päähän, minkä jälkeen hiukset kieputetaan turbaanin sisälle ja pitkä osa nostetaan päälaelle. Hiuksista tulee vähemmän pörröiset, kun päätä ei käännetä ylösalaisin.

George Northwood neuvoo välttämään myös hiusten harjaamista. Jos hiukset ovat kovin takkuiset, takut voi oikoa kammalla, mutta muuten hiuksiin ei kannata juuri koskea kuivumisen aikana.

Myös hoito- ja muotoilutuotteista on apua pörrön taltuttamisessa ja tuuheuden lisäämisessä. Northwoodin mukaan kiharatukkaisille tarkoitetut tuotteet ovat hyviä.

– Vaikka hiuksesi eivät olisi erityisen kiharat, nämä tuotteet on suunniteltu ilmakuivattamiseen, kun taas monet muotoilutuotteet aktivoituvat lämmössä, hän selittää.

Tuuheuttavat muotoilutuotteet saattavat latistaa.

Tuotteet kannattaa keskittää lähinnä hiusten latvoihin, sillä ne saattavat latistaa ohutta kuontaloa.

– Parasta on vain nostella hiuksia niiden tyvestä päälaelta ja jättää ne kuivumaan.

Tuotteiden lisäämisen jälkeen määritä jakauksen paikka ja asettele hiukset haluamallasi tavalla. Sitten täytyy vain odottaa. Kun hiukset ovat kuivat, niihin voi halutessaan rutistella vielä hieman lisää muotoilutuotteita.

Helppoa ja vaivatonta, mutta Northwood muistuttaa myös hyvän hiusmallin tärkeydestä. Kampaajalle kannattaa aina kertoa, onko föönaaja vai ilmakuivattaja, jotta hän osaa huomioida sen hiuksia leikatessaan.

Mummovm53

Noin kerran vuodessa käytän koneellista kuivausta. Ennakoin menoni joten hiukseni saavat kuivua vapaasti. Monesti kampaan pesun jälkeen pitkät hiukseni vasta seuraavana aamuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla