Testasimme kuvassa näkyvät Lidlin Cien-sarjan meikkituotteet.
Testasimme kuvassa näkyvät Lidlin Cien-sarjan meikkituotteet.

Testasimme, onko vielä markettikosmetiikkaakin halvemmista meikeistä mihinkään.

Voiko neljällä eurolla saada hyviä meikkejä? Markettimeikkienkin hinnat lähtevät usein kympin tuntumasta, mutta ruokakauppaketju Lidl on tuonut markkinoille todella edullista kosmetiikkaa.

Lidlin oman Cien-sarjan meikit lanseerattiin elokuussa näyttävästi, kun sarjan mainoskasvoksi palkattiin suomalainen huippumalli Kirsi Pyrhönen.

Kaikki Lidlissä tällä hetkellä myynnissä olevat kasvomeikkituotteet maksavat 3,99 euroa. Kynsilakka maksaa 2,89 euroa.

Tuotteita myydään kaikissa Suomen Lidleissä, mutta elokuusta saakka pysyvästi myynnissä ollut kosmetiikkasarja lienee ollut suosittu, sillä aivan kaikkia tuotteita ei testihetkellä myymälöiden hyllyiltä löydy. Valikoiman kerrotaan tulevaisuudessa täydentyvän trendikkäillä erätuotteilla. Tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla.

Markettimeikkienkin hinnat lähtevät usein kympin tuntumasta.

Testasimme neljä Cien-sarjan meikkiä.

Cien All-In-One BB-voide

BB- eli Beauty Balm -voiteet ovat olleet viime vuosina suosiossa, sillä ihon pienten virheiden peittämisen lisäksi ne kosteuttavat ihoa ja tuntuvat miellyttäviltä kasvoilla.

Cien-merkin BB-voide on myynnissä kahdessa sävyssä: light ja medium to dark. Testatessa kuitenkin paljastuu, että todellisuudessa light ei ole kovin vaalea eikä medium to dark erityisen tumma. Ensimmäinen sävyistä on kellertävämpi, jälkimmäinen pohjasävyltään neutraalimpi. Kumpikin on kuitenkin kovin vaalealle iholle hieman liian tumma.

Se ei kuitenkaan ole ainoa ongelmista. Voidetta on vaikea saada levittymään tasaisesti, ja se pakkautuu helposti ihon kuivimpiin kohtiin – oli alla kosteusvoidetta tai ei. Levittäessä saa siis olla tarkkana. Voide on koostumukseltaan paksua ja tuntuu kasvoilla hieman pakkelimaiselta. Ihon sävy tasoittuu, mutta virheiden peittämiseen tarvitsee vielä erillisen peitevoiteen.

– Paksu koostumus ja huono levittyvyys.

+ Ei kehuttavaa.

Cien Lipgloss -huulikiilto

Huulikiiltoja löytyy vaaleista glittersävyistä aina trendikkääseen ruskeaan – tällä kertaa testiin päätyy herkullinen magentanpunainen.

Huulikiillon tuoksu lienee varastettu jostakin lasten Hello Kitty -meikistä, mutta muuten meikki tuntuu kelvolliselta. Sävy on kaunis, ja kiilto tuntuu huulilla miellyttävän kevyeltä. Pysyvyys on samaa luokkaa kuin huulikiilloissa yleensä, eli kestää huulilla aikansa muttei esimerkiksi syömistä.

+ Miellyttävä koostumus, ei tahmaa.

– Lapsellinen karkkituoksu.

Cien Waterproof Mascara -ripsiväri 

Lidukan ripsarivalikoimasta löytyy sekä tuuheuttava että vedenkestävä versio. Ainakin jälkimmäisen haju on voimakkaan kemikaalimainen, mikä paljastaa tuotteen halpikseksi.

Vedenkestävän ripsivärin harja on perinteistä mallia (kuvassa), ja se levittää väriä ripsiin ilman paakun paakkua. Klimppiripsiä tuotteella ei siis saa millään aikaan, muttei tosin supertuuheaa tai -pitkää lopputulostakaan. Kuivahko koostumus on alaripsissä erityisen hyvä, sillä paakkuuntumista tai värin varisemista poskille ei tarvitse pelätä.

Ripsarin peseminen kasvoilta sujuu vähän liiankin helposti, kun ottaa huomioon, että tuotteen pitäisi olla vedenkestävä – kaatosateessa tähän tuskin voi luottaa.

+ Levittyy paakutta.

–/+ Luonnollinen lopputulos.

– Voimakas haju.

Cien Eyeshadow -luomivärit

Neljän luomivärin valikoimasta testiin pääsivät sävyt Blue Sapphire (sininen) ja Brilliant Brown (ruskea).

Hauskaa, että valikoimaan kuluu trendikäs kasarisininen, vaikka kyseinen sävy onkin hieman haaleanvaalea. Ruskea sävy puolestaan on pronssisen kiiltävä – näyttävän lopputuloksen saadakseen värejä täytyy kerrostaa kunnolla, ja siltikin niistä puuttuu hieman potkua.

Sininen on koostumukseltaan ruskeaa paljon pehmeämpi, joten riskinä on, että väriä varisee meikatessa silmien alle. Kumpikin hohtavista sävyistä kuitenkin levittyy ja häivyttyy hyvin, joten lopputuloksesta on helppoa saada tyylikkään hillitty.

+ Kaunis hohde, helppo käyttää.

– Sinisen värin koostumus on melko puuterinen, eivätkä sävyt ole erityisen intensiivisiä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.