Muodikas balayage sopii erityisesti pitkäkutrisille. Kuva: Shutterstock
Muodikas balayage sopii erityisesti pitkäkutrisille. Kuva: Shutterstock

Huoleton, rento look, siinä kevään tukkaslogan. Tässä kolme tämän hetken trendivärjäystä ja kampausta, joita tähdetkin suosivat.

Balayage

Muutaman vuoden muodissa ollut balayage-värjäystekniikka pysyy edelleen pinnalla. Tähtien suosima värjäys tehdään vapaalla kädellä sudilla, ja se sopii erityisen hyvin pitkille hiuksille.

– Balayagella hiuksista saadaan todella luonnollisen näköiset, ripauksella Losin surffityttöjen ja Victoria’s Secret -mallien seksikkyyttä, sanoo KC Professionalin kouluttaja Markku Ruotsalainen.

Balayage-tekniikalla hiuksiin ei synny selkeitä värirajoja, jolloin väri näyttää hyvältä, vaikka seuraava kampaamokäynti hieman venähtäisikin. Melkein liian hyvää ollakseen totta.

Paras look: surffikiharat

Klassinen balayage -värjäys on edukseen puolipitkissä tai pitkissä latvoissa, joihin on tehty kevyitä sormikiharoita.

Näin onnistut:

1. Pumppaa pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta Redkenin Curvaceous Curl Refiner -kiharavoidetta, joka hoitaa vaalennettuja latvoja. 28 €. (kuva 4)

2. Älä kuivaa hiuksia aivan kuiviksi. Kieputa vielä hieman kosteat hiussuortuvat sormen ympäri, kiinnitä kiehkura pinnillä tai pienillä klipseillä ja jatka föönausta, kunnes hiukset ovat täysin kuivat. Avaa kiharat varovasti ja hajota niitä hieman sormin.

3. Viimeistele hiukset suolasuihkeella, joka antaa hiuksille karhean, rokkaavan rakenteen ja saa ne näyttämään paksummilta. Wella Professionalsin EIMI Ocean Spritz –suolasuihke suojaa hiuksia kuivumiselta ja tuo kiharoille rouheaa rakennetta. 21,90 €. (kuva 3)

 

Paras look 2: letti twistillä

Hiusten elävä pinta pääsee oikeuksiinsa lettikampauksissa. Letti tuo juhlavuutta, mutta on myös mahtava kakkospäivän kampaus.

Näin onnistut:

1. Suihkuta hiuksiin koko pituudelta rakennetta antavaa suihketta, kuten Balmainin Paris Texturising Volume Spray- pohjustussuihketta. 24,95 €. (kuva 3)

2. Tupeeraa hiuksia päälaelta ja aloita letitys alempaa, vasta korvien alapuolelta. Evon luonnonharjaksinen tupeerausharja on hellävarainen, mutta tehokas. 20 €. (kuva 5)

3. Kun letti on valmis, avaa sitä sormin ja kiinnitä puuterista pitoa antavalla hius­kiinteellä, kuten Sassoonin Professional Edit Hold -hiuskiinteellä. 30 €. (kuva 1)

 

Babylights-raidoitus


Oi niitä lapsuuden kesiä, jolloin aurinko paistoi aina ja hiukset vaalenivat itsestään kauniin heleiksi. Jos haikailet samaa lookia vielä aikuisiälläkin, babylights-raidoitus on juuri sinulle. 

– Babylightsit muistuttavat balayage-tekniikkaa, jossa sävyt liukuvat luonnollisesti toisiinsa, kertoo L’Oréal Professionnelin Anna Järvinen

Tavalliseen raidoitukseen verrattuna aurinkoraidat eli babylightsit ovat ohuita ja tuovat valoa erityisesti kasvojen ympärille sekä hiusten latvoihin. Etuna on, ettei tyveen synny tarkkaa värirajaa.
 

Paras look: Lainepolkka

Muodikkain leikkausmalli on wavy bob eli laineikas polkka, joka tuo kauniisti esiin raidoitetun hiuksen. Tärkeintä ei ole pituus vaan leikkauksen rakenne ja viimeisteltävyys, jotta laineet näyttävät mahdollisimman hyviltä. Nyt ei siis tavoitella viivotinsuoraa patamallia.

Näin onnistut: 

1. Suihkuta hiuksiin lämpösuojan sisältävää ja hiuksia tuuheuttavaa L’anzan Keratin Healing Oil Plumper -muotoilusuihketta. 29,50 €. 

2. Jaa hiukset reiluihin osioihin. Kiepauta yksittäinen hiusosio suoristusraudan ympärille ja vedä suortuva hitaasti raudan läpi, jolloin hiukset kihartuvat. Remingtonin S6300 Colour Protect -suoristusraudan keraaminen pinnoite suojaa värjättyä hiusta. 39,95 €.

3. Avaa kiharoita sormin tai harjaa ne kevyesti läpi, jolloin kihara hieman loivenee. Kiinnitä kampaus joustavalla hiuskiinteellä, kuten Redkenin Triple Take 32 -kiinteellä. Se sumuttuu hienojakoisesti, jolloin kiharoita voi muotoilla ja työstää ilman liimamaista kovaa tunnetta, 26 €.

 

Platinanvalkoinen


Luonnollisuustrendin vastareaktiona muotiin ovat tulleet jälleen myös erittäin vaaleat värisävyt. Platinablondi onkin sävyltään lähes valkoinen. Värjäyksen aikana hiusten luonnolliset pigmentit poistetaan kokonaan. L’Oréal Professionnelin Anna Järvisen mukaan vaalea väri toimii kaikenpituisissa hiuksissa, mutta mitä lyhyemmät hiukset ovat, sitä helpompi sävyä on ylläpitää kauniina. Järvisen mielestä hyvä kampaaja on varsinkin blondeille kultaakin kalliimpi: 

– Kun kerran tavoitat sen täydellisen vaalean sävyn, kannattaa pitäytyä samalla kampaajalla, sillä eri merkkien tuotteilla lopputulos on erilainen.
 

Paras look: moderni Marie Antoinette

Vaalennettu hius näyttää helposti ohuelta. Sille sopivat parhaiten rokkaavat, volyymia antavat muotoilutuotteet. Paras tuote muotoiluun on kuivasampoo, jolla saat ilmavuutta ja rakennetta. 

Davinesin puuterisuihke antaa mukavasti ryhtiä. 24 €.
 

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.