Kevään muodikkaimmat hiukset on värjätty eriasteisista, vivahteikkaista ruskean sävyistä. Huipputrendikäs on myös bronde-värjäys.

Sulaa suklaata

Ruskeahiuksiset voivat nyt taputtaa käsiään, sillä eriasteiset ruskean sävyt ovat nyt huippumuodikkaat.

– Sävyissä on nyt valinnan varaa: vaaleanruskeaa ja ihan tummaa, neutraaleja, lämpimiä ja viileitä sävyjä tai yhdistelmiä näistä kaikista, toteaa KC Professionalin Markku Ruotsalainen.

Ruotsalaisen mielestä ruskeille sävyille soveltuu parhaiten slinding- eli liukuvärjäystekniikka. Näin värit saadaan liukumaan täysin saumattomasti, jolloin lopputulos on harmoninen.

Paras look: silkkikiilto

Näin onnistut: 

Hienostunut ruskean sävy pääsee oikeuksiinsa, kun se kiiltää. Suoristusrauta sulkee hiussuomut ja saa hiukset hehkumaan silkkisen pehmeinä. Näin maksimoit kutriesi kiillon:

1. Pese hiukset väriä ylläpitävällä Biozellin sävyttävällä sampoolla ja hoitoaineella. 7,50 €.

4. Ennen suoristamista rutistele hiuksiin lämpösuojan sisältävää Sebastianin Dark Oil -hiusöljyä, jota voi käyttää myös kuiviin hiuksiin. 36,90 €.

3. Säädettävällä lämpö-tilalla varustettu Valeran Swiss’X – Brush & Shine -suoristusrauta on harjan ja muotoilulaitteen yhdistelmä, joka selvittää, suoristaa ja kiillottaa hiuksia. 140 €.

2. Nappaa käsilaukkuun mukaan Herbinan Gloss &Shine -hoitosuihke, joka selvittää hiukset ja poistaa sähköisyyttä. 4,60 €.

Ruusukulta ja ronze

Punapäiden onneksi myös vaalea ruusukulta on nyt erityisen muodikas. 

– Kannattaa kokeilla myös lämpimiä metallisävyjä, pronssia ja kuparia tai näiden yhdistelmää, suosittelee Wellan kouluttaja Jari Palin. 

Vannoutuneet porkkanapäät taas päivittävät lempisävynsä tänä keväänä ronzeksi eli kuparinpunaisen ja pronssinruskean sekoitukseksi. Palinin mielestä auringonkultaamat sävyt ovat muodikkaimmillaan, kun ne toteutetaan écaille-tekniikalla. Termi on ranskaa ja tarkoittaa kilpikonnankuorta. 

Värjäystekniikassa hiuksiin lisätään vaaleampia ja syvempiä raitoja vaaka- ja pystyosioissa, jolloin lopputulos on eläväpintainen ja luonnollinen.

 

Paras look: punakullan korkkiruuvit
 

Näin onnistut: 

Punaiseen taittavat, lämpimät metallisävyt näyttävät erityisen kauniilta kiharakampauksissa, koska pyöreä spiraalikihara heijastaa valoa joka suunnasta. Vaikka permanentti ei olisikaan sinun juttusi, villiä kiharakampausta voi kokeilla myös kotioloissa. 

1. Rutistele pyyhekuiviin hiuksiin pieni määrää hoitavia öljyjä sisältävää OSiS+:n Bouncy Curls -kiharageeliä. Se pitää kiharat kuosissa pitkään, mutta tekee niistä samalla erottuvat ja joustavat. 12,90 €.

2. Babylissin Clip & Curl -silikonilämpörullilla saat helposti kestävät kiharat. Pakkaus sisältää kahdet erikokoiset rullat, joten tiiviin pikkukiharankin luominen onnistuu ilman tuntien odottelua. 59,90 €.

Bronde ála sombré

No hablo español? Älä anna omituiselta kuulostavan nimen hämätä. Tämä hiusten hittisävy ei ole blondi eikä brunetti vaan jotain siltä väliltä. Bronde-hiusväri sopii erinomaisesti blondeille, jotka ovat kyllästyneet vaalennuskierteeseen ja haluavat pikkuhiljaa palauttaa luonnollisen tummanvaalean värisävynsä. 

– Sävy on kylmä tai lämmin, neutraalien ruskeiden ja vaaleiden yhdistelmä, värimaailmaltaan hieman maitokahvimainen mokka, L’Oréal Professionnelin Anna Järvinen kertoo. 

Väri laitetaan usein sombré-tyyppisellä, maltillisella liukuvärjäystekniikalla, jossa sävyt maalataan käsin. Näin ne sulautuvat täydellisesti toisiinsa. 

 

Paras look: luksusluokan föönaus

Näin onnistut: 

Kaunein hiusmalli on pitkä polkka, joka ei hyvin leikattuna kaipaa laittamista, sanoo IdHairin Jenni Rutonen. Föönaus palauttaa kampauksen ryhdin.

4. Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin volyymia tuovaa KMS Californian Freeshape Blow Dry -muotoilunestettä. 30,30 €.

1. Hiustenkuivaimen diffuusori-sulake aktivoi muotoilutuotteen ja tuuheuttaa. Revlonin Tempest Power on hinta-laatusuhteeltaan mainio ionikuivaaja. 59,90 €.

3. Rutistele hiuksiin Four Reasonsin Black Edition -viimeistelyvoidetta, jolla saat leikkauksen rakenteen esiin. 14,90 €.

2. Jotta kuohkea tunne säilyisi mahdollisimman pitkään, kokeile puhdistavaa kuivasampoota. Living Proofin Perfect Hair Day -kuivasampoo toimii loistavasti. 24,50 €.
 

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.