Kevään muodikkaimmat hiukset on värjätty eriasteisista, vivahteikkaista ruskean sävyistä. Huipputrendikäs on myös bronde-värjäys.

Sulaa suklaata

Ruskeahiuksiset voivat nyt taputtaa käsiään, sillä eriasteiset ruskean sävyt ovat nyt huippumuodikkaat.

– Sävyissä on nyt valinnan varaa: vaaleanruskeaa ja ihan tummaa, neutraaleja, lämpimiä ja viileitä sävyjä tai yhdistelmiä näistä kaikista, toteaa KC Professionalin Markku Ruotsalainen.

Ruotsalaisen mielestä ruskeille sävyille soveltuu parhaiten slinding- eli liukuvärjäystekniikka. Näin värit saadaan liukumaan täysin saumattomasti, jolloin lopputulos on harmoninen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paras look: silkkikiilto

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin onnistut: 

Hienostunut ruskean sävy pääsee oikeuksiinsa, kun se kiiltää. Suoristusrauta sulkee hiussuomut ja saa hiukset hehkumaan silkkisen pehmeinä. Näin maksimoit kutriesi kiillon:

1. Pese hiukset väriä ylläpitävällä Biozellin sävyttävällä sampoolla ja hoitoaineella. 7,50 €.

4. Ennen suoristamista rutistele hiuksiin lämpösuojan sisältävää Sebastianin Dark Oil -hiusöljyä, jota voi käyttää myös kuiviin hiuksiin. 36,90 €.

3. Säädettävällä lämpö-tilalla varustettu Valeran Swiss’X – Brush & Shine -suoristusrauta on harjan ja muotoilulaitteen yhdistelmä, joka selvittää, suoristaa ja kiillottaa hiuksia. 140 €.

2. Nappaa käsilaukkuun mukaan Herbinan Gloss &Shine -hoitosuihke, joka selvittää hiukset ja poistaa sähköisyyttä. 4,60 €.


Ruusukulta ja ronze

Punapäiden onneksi myös vaalea ruusukulta on nyt erityisen muodikas. 

– Kannattaa kokeilla myös lämpimiä metallisävyjä, pronssia ja kuparia tai näiden yhdistelmää, suosittelee Wellan kouluttaja Jari Palin. 

Vannoutuneet porkkanapäät taas päivittävät lempisävynsä tänä keväänä ronzeksi eli kuparinpunaisen ja pronssinruskean sekoitukseksi. Palinin mielestä auringonkultaamat sävyt ovat muodikkaimmillaan, kun ne toteutetaan écaille-tekniikalla. Termi on ranskaa ja tarkoittaa kilpikonnankuorta. 

Värjäystekniikassa hiuksiin lisätään vaaleampia ja syvempiä raitoja vaaka- ja pystyosioissa, jolloin lopputulos on eläväpintainen ja luonnollinen.

 

Paras look: punakullan korkkiruuvit
 

Näin onnistut: 

Punaiseen taittavat, lämpimät metallisävyt näyttävät erityisen kauniilta kiharakampauksissa, koska pyöreä spiraalikihara heijastaa valoa joka suunnasta. Vaikka permanentti ei olisikaan sinun juttusi, villiä kiharakampausta voi kokeilla myös kotioloissa. 

1. Rutistele pyyhekuiviin hiuksiin pieni määrää hoitavia öljyjä sisältävää OSiS+:n Bouncy Curls -kiharageeliä. Se pitää kiharat kuosissa pitkään, mutta tekee niistä samalla erottuvat ja joustavat. 12,90 €.

2. Babylissin Clip & Curl -silikonilämpörullilla saat helposti kestävät kiharat. Pakkaus sisältää kahdet erikokoiset rullat, joten tiiviin pikkukiharankin luominen onnistuu ilman tuntien odottelua. 59,90 €.

Bronde ála sombré

No hablo español? Älä anna omituiselta kuulostavan nimen hämätä. Tämä hiusten hittisävy ei ole blondi eikä brunetti vaan jotain siltä väliltä. Bronde-hiusväri sopii erinomaisesti blondeille, jotka ovat kyllästyneet vaalennuskierteeseen ja haluavat pikkuhiljaa palauttaa luonnollisen tummanvaalean värisävynsä. 

– Sävy on kylmä tai lämmin, neutraalien ruskeiden ja vaaleiden yhdistelmä, värimaailmaltaan hieman maitokahvimainen mokka, L’Oréal Professionnelin Anna Järvinen kertoo. 

Väri laitetaan usein sombré-tyyppisellä, maltillisella liukuvärjäystekniikalla, jossa sävyt maalataan käsin. Näin ne sulautuvat täydellisesti toisiinsa. 

 

Paras look: luksusluokan föönaus


Näin onnistut: 

Kaunein hiusmalli on pitkä polkka, joka ei hyvin leikattuna kaipaa laittamista, sanoo IdHairin Jenni Rutonen. Föönaus palauttaa kampauksen ryhdin.

4. Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin volyymia tuovaa KMS Californian Freeshape Blow Dry -muotoilunestettä. 30,30 €.

1. Hiustenkuivaimen diffuusori-sulake aktivoi muotoilutuotteen ja tuuheuttaa. Revlonin Tempest Power on hinta-laatusuhteeltaan mainio ionikuivaaja. 59,90 €.

3. Rutistele hiuksiin Four Reasonsin Black Edition -viimeistelyvoidetta, jolla saat leikkauksen rakenteen esiin. 14,90 €.

2. Jotta kuohkea tunne säilyisi mahdollisimman pitkään, kokeile puhdistavaa kuivasampoota. Living Proofin Perfect Hair Day -kuivasampoo toimii loistavasti. 24,50 €.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla