Kasvakaa! Kuva: Shutterstock
Kasvakaa! Kuva: Shutterstock

Hiusten kasvattaminen on pitkäpiimäistä puuhaa. Tukankasvua voi kuitenkin kiihdyttää kätevin kotikonstein.

Kun toisten hiukset tuntuvat kasvavan pituutta yhdessä yössä, joutuvat toiset kärvistelemään kasvatuspuuhissa vuositolkulla. Wallstcheatsheet.com-sivusto vinkkaa, miten nopeuttaa rasittavaa kasvatusprosessia kotioloissa.

Toimi näin:

Hiero päänahkaasi.
Kun peset hiuksiasi, hiero samalla päänahkaasi hellästi. Hierominen kiihdyttää päänahan verenkiertoa ja voi edesauttaa hiustenkasvua.

Harkitse ravintolisiä.
Omega 3, E-vitamiini ja biotiini estävät hiusten vaurioitumista ja vahvistavat hiustuppeja, joista hiukset kasvavat.

Syö oikein.
Terveellinen ruokavalio edistää hiusten hyvinvointia. Esimerkiksi biotiinia sisältävät vihannekset, marjat, maito ja mantelit.

Sen sijaan esimerkiksi amerikkalainen tv-tähti-muotisuunnittelija Lauren Conrad suosittelee kauniista hiuksista haaveileville muun muassa kananmunia, lohta, mansikoita ja banaaneja.

Hemmottele päänahkaasi.
Puhdas ja hyvinvoiva päänahka on perusta vahvoille hiuksille. Pese hiukset riittävän usein ja tehohoida hiuksiasi säännöllisesti.

Vältä rasittavaa käsittelyä.
Kuumuus rasittaa hiuksia. Älä siis jatkuvasti kuumenna tukkaasi kihartimella, hiustenkuivaajalla ja suoristusraudalla. Myös jatkuva värjääminen voi vahingoittaa hiusta.

Siisti latvat.
Hiusten saksiminen voi tuntua viimeiseltä asialta, jonka hiuksia kasvattava haluaisi tehdä. Latvojen siistiminen kuitenkin hävittää huonokuntoiset kaksihaaraiset ja estää hiusten katkeilua. Säännöllinen tasoittaminen pitää hiukset terveinä ja vahvasti kasvavina.

Lue lisää:

Tukka tuuheaksi – viisi takuuvarmaa föönausvinkkiä

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

Kasvatatko tukkaa? Näin selviät menettämättä hermoja