Colbie Caillat esiintyi Amnestyn tukikonsertissa New Yorkissa helmikuussa. Kuva: Reuters
Colbie Caillat esiintyi Amnestyn tukikonsertissa New Yorkissa helmikuussa. Kuva: Reuters

Grammy-voittaja Colbie Caillat sai tarpeekseen kuvankäsittelyllä luoduista kauneusihanteista. Uudella musiikkivideollaan hän esiintyy myös täysin meikittömänä.

Amerikkalainen, Grammy-palkittu laulaja–lauluntekijä Colbie Caillat, 29, ottaa tuoreella Try-kappaleensa musiikkivideolla näkyvästi kantaa naisiin kohdistuviin ulkonäköpaineisiin.

Musiikkivideon alussa virheettömän, mutta muovisen näköinen laulajatar esiintyy kameralle kutrit hulmuten. Videon aikana katsojalle näytetään, mitä tapahtuu, kun kuvasta poistetaan kuvankäsittelyt, irtohiukset, - ripset ja paksu pakkelikerros. Lopulta ruudussa nähdään luonnollinen Colbie ja muita saman muutoksen läpikäyviä naisia.

– Kaikki katsoivat minua, kun kuvasimme ensimmäisen otoksen, jossa minulla ei ole meikkiä eikä hiuslisäkkeitä. Ajattelin, että voi luoja, he tuijottavat varmasti näppylöitäni ja ajattelevat, että ne pitäisi peittää tai että hiukseni tarvitsisivat vähän lisää tuuheutta. Mutta samalla tuntui hyvältä olla kameran edessä ilman mitään ylimääräistä. Kun sen jälkeen kuvasimme kuvat, joissa minulla on meikit ja hiuslisäkkeet, tunsin oloni ällöttäväksi. Minulla oli niin paljon pakkelia, Colbie kertoo videon kuvauksista Elle-lehden haastattelussa.

Colbien kysyykin, miksi naisen pitäisi koskaan näyttää joltakin muulta kuin itseltään.

– Näin videolla esiintyvän hiuksettoman naisen ensin ilman peruukkia ja meikkiä. Hän oli iloinen ja itsevarma ja hänellä oli upea hymy. Mielestäni hän oli valtavan kaunis. Kun sitten näin hänet peruukissa ja meikissä ihmettelin, kuka hän oikein on. Hän näytti edelleenkin kauniilta, mutta se ei ollut enää samaa kauneutta, joka hänestä huokui, kun hän oli vapaasti oma itsensä.

YouTubeen ladattu video on kerännyt kuudessa päivässä jo lähes kuusi miljoonaa katselukertaa ja 52 183 tykkäystä.

Kumpi tyyli sinun mielestäsi on kauniimpi?

Lue myös:

Tämä yläosaton kuva aloitti kuvankäsittelytrendin

Teinitähti Lorde nosti haloon aknearpiensa kuvankäsittelystä

Nicki Minaj suuttui kuvankäsittelystä

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

 • Tumma violetti
 • Kulta
 • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

 • Hiilen- ja tummanharmaa
 • Hopea
 • Vaalea samppanja
 • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
 • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Meghan Markle eli herttuatar Meghan osoitti, että rento sotkunuttura sopii kampaukseksi vaikka kuninkaallisiin häihin. Näin teet sellaisen itse.

Veikkaamme, että tämän kesän Pinterest-hauissa korostuu erityisesti yksi hiustyyli: messy bun.

Näyttelijä Meghan Markle on luottanut sotkunutturaan useissa edustustilaisuuksissa, ja hänen hiuksensa oli laitettu samaan rentoon mutta eleganttiin tyyliin myös kuninkaallisissa häissä, joissa hänestä tuli prinssi Harryn aviopuoliso ja Sussexin herttuatar.

Jos se kelpaa kuninkaallisiin häihin, se todellakin kelpaa myös meille muille!

Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters
Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters

Meghanin hiuksista hääpäivänä vastasi kampaaja Serge Normant. Ja kyllä, vaikka jotkut kritisoivat Meghanin nutturaa huolittelemattomaksi, Normant kertoi häiden jälkeen, että kampauksen oli tarkoituskin olla rento. Hän kuvaili sitä sotkunutturaksi, mutta ”sotkuiseksi kontrolloidulla tavalla”.

Suttunuttura sopii sekä arkeen että juhlaan, sillä siinä on sopivasti sekä rentoutta että romantiikkaa. Mikä parasta, nuttura on helppo tehdä myös itse, sillä siinä ei edes pyritä täydellisyyteen.

Kokosimme muutaman Youtube-videon, joilta voi katsoa mallia, mutta nutturan perusperiaate on aina sama: 

 1. Hiuksissa on hyvä olla pohjana joko föönaus muotoilutuotteineen tai kiharat, jotka tuovat kampaukseen runsautta.
 2. Hiukset jaetaan ensin kahteen tai useampaa osioon. Yhdestä näistä osioista tehdään nuttura, joka kiinnitetään kampauksen pohjaksi.
 3. Muut hiukset kiepautetaan osio kerrallaan pohjanutturan ympärille ja kiinnitetään pinneillä.
 4. Osioiden latvat tai osan niistä voi jättää roikkumaan vapaina. Mitä enemmän irtosuortuvia, sitä rennommalta ja ”sotkuisemmalta” kampaus näyttää.
 5. Osioita voi halutessaan tupeerata joko sormin tai kammalla, jotta niihin saa rakennetta. Myös hiuslakkaa kannattaa käyttää apuna kiinnittämisessä.

Romanttinen sivunuttura

Nutturan voi tehdä myös toiselle puolelle niskaa. Makeupwearables Hairstyles -kanavan videolla ohjeistetaan, että pohjanuttura kannattaa silti tehdä pään keskelle, sillä vaikutelman vinoudesta saa aikaan myös nutturan ympärille kiedottujen osioiden strategisella sijoittelulla.

Klassinen niskanuttura

Rento nuttura aivan alas niskaan ja pari suortuvaa sen päälle – helppoa ja tyylikästä! Maggie's Bridal Hair -kanavan nutturakampaus on helppo tehdä myös itse.

Rullaustekniikka lyhyille hiuksille

Rento nutturakampaus onnistuu yllä kuvatulla tekniikalla, jos hiukset ovat pitkä tai keskipitkät. Polkkahiuksisten kannattaa kokeilla rullaustekniikkaa, jossa hiukset laitetaan ponnarille, joka kiepautetaan itsensä ympäri. Tangerine Beauty -kanavan videolla näytetään mallia. Hiusten latvat kiinnitetään nutturan ympärille pinneillä. Jos kampauksesta tulee liian viimeistelty, sitä kannattaa nykiä ja pöyhiä hieman sekaisemmaksi.