Tämän tuotteen ostaisin uudelleen -sarjan viimeisessä osassa Glorian päätoimittaja Minna Juti kertoo, miksi hurahti akupunktiohoitoon.

Mikä on kyseessä?

Akupunktiokasvohoito

Hinta hoitopaikasta riippuen 50–100 €/kerta

En ollut koskaan aiemmin kokeillut akupunktiota mihinkään vaivaan, eikä minulla ollut hoitomuodosta minkäänlaista mielipidettä. Suhtauduin akupunktioon kuitenkin perusmyönteisesti, sillä uskon vanhaan itämaiseen viisauteen. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla menetelmää kauneudenhoitoon, olin kuitenkin epäilevä. Voisiko kiinalaisen lääketieteen metodein silottaa ryppyjä kasvoissa ja estää uusien ryppyjen tulemisen? Ei kai sentään!

Takana on nyt kuusi kasvoakupunktiosessiota seitsemän viikon aikana, ja minusta on tullut naprapaatti ja akupunktiohoitaja Maria Eklöfin vakioasiakas. Alun tehojakso (yksi hoito viikossa) on ohi, ja aion jatkaa käyntejä Marian pisteltävänä vähintään kerran kuussa. Uudesta valaistuneena uskon, että ihoni on nyt aiempaa virkeämpi sekä tasaisemman ja kauniimman värinen. Ryppyjen syvyyttä en lähde itse arvioimaan. Katsokaa te ja sanokaa mielipiteenne, jos satutte tapaaman minut jossakin. Minuakin kiinnostaa.

Kun Maria aloittaa hoidon, hän tekee ensimmäiseksi ”kruunun” eli pistelee neulat päähäni. Kruunu kuuluu akupunktion perusasioihin, ja sillä hoidetaan koko kehoa ja mieltä. Hoito tasoittaa stressiä, rauhoittaa ja kohentaa unen laatua.

Kasvoihini Maria pistää 16–24 neulaa kerralla. Ne tuikataan otsaan, silmäkulmiin, sibeliusryppyni varteen, korvien alle poskiluun kulmaan, nasolabiaalipoimuihin eli nenän ja suupielen poimuihin sekä leuan ympäri. Korvien takana olevat akupisteet vaikuttavat niskajännityksiin, päänsärkyyn ja kaulaan.

Neulat laitetaan myös käsiin, sääriin, nilkkoihin ja jalkaterän päälle. Nuo paikat ovat niin sanottuja ääreispisteitä, joiden kautta hoidetaan terveyttä kokonaisvaltaisesti. Kun kiinalaiset menevät perushoitoon, he saavat neulat juuri näihin pisteisiin.

Sattuvatko neulat? Se vaihtelee. Joillakin hoitokerroilla olen ollut jännittynyt tai stressaantunut. Silloin pistely on tuntunut epämiellyttävältä. Hoidon aikana oloni on kuitenkin aina ollut hyvä, ja levättyäni 40 minuuttia neulat kehossani fiilis on ollut rauhoittunut ja piristynyt.

Kasvojen akupunktiokohotus perustuu muun muassa ihon verenkierron ja aineenvaihdunnan aktivoitumiseen. Kasvolihaksiin pistetyt neulat aktivoivat myös lihaksia ja lisäävät elastaanin ja kollageenin tuotantoa.

Maria suosittelee kasvoakupunktiota 30 vuotta täyttäneille naisille.

– Nuoremmat eivät sitä vielä tarvitse, mutta 30 ikävuoden jälkeen hoito vähentää ryppyjen muodostusta, hän sanoo.

Sarja päättyy.

Lue lisää:

Metsästätkö täydellistä punaista kynsilakkaa? Testaa tämä sävy

Mainio vartalovoide koukutti laiskan rasvaajan

Tämän tuotteen ostaisin uudelleen: Maailman paras kestoväri

Glorian Paljaana-sarjassa tunnetut naiset asettuvat kameran eteen ilman meikkiä ja puhuvat kauneudesta. Katso syyskuun Gloriasta, miltä näyttää meikittä kokki Pipsa Hurmerinta. Lue alta Pipsan suosikkikauneustuotteista.

Vapaa-aikanaan Pipsa ei paljoa meikkaa, mutta hoitaa kyllä itseään huolella. Malliaikojen ansiosta hän tietää hyvät tuotteet, kuten SK-II-sarjan naamiot, joita hän hankkii matkoilta. Muita niksejä ovat Epsom-suolakylvyt sekä vartalon päivittäinen kuivaharjaus.

Ihonhoidossa hän käyttää paljon Dermalogican tuotteita, kuten lämpenevää kuorintavoidetta. Suosikkimeikkivoide on RMS Beautyn huomaamaton Un-Coverup. Hiuksiin antaa ryhtiä vettä, suolaa ja laventeliöljyä sisältävä John Masters Organicsin Sea Mist.Dermalogica Multivitamin ThermafoliantRMS Beauty Un-Coverup


Stylisti Minttu Vesala luottaa klassikkovoiteeseen ja mustaan luomiväriin.

 

Minttu Vesala tunnetaan persoonallisesta ja rohkeasta tyylistään, joka vaihtuu tunnelman mukaan. Hän voi muokata itsestään teatraalisen hahmon naamiaisiin tai viileän tyylikkään leidin muotinäytöstä juontamaan. Vakioelementti Mintun meikissä on ripsiväri ja Macin musta, voidemainen rajaus, jolla saa aikaan näyttävää jälkeä. Se on levittäessä voidemainen, mutta kuivuu ja kovettuu kestäväksi.

Minttu uskoo, että kroppa tietää, mitä pitää syödä. Esimerkiksi joskus täytyy syödä viikko hapankaalia. Lihaa Minttu ei syö, eikä hän polta tupakkaa, mutta viiniä juo, koska se pitää vetreänä.

”Kaiken hyvinvoinnin, myös ihon, salaisuus on se, että kaikki on sallittua, kaikki on mahdollista. Niinpä minulla on aika kivaa, olen reipas, elämäni on hyvää”, Minttu sanoo.

Suosikkituotteisiin kuuluu klassikko, Elizabeth Arden Eight Hour Cream, joka hoitaa huulet ja naarmut. Tuoksuista suosikki on patsuli, jota hän hankkii niin Body Shopista kuin Arno Sorelilta.

Katso 22.7. ilmestyneestä elokuun Gloriasta, miltä Minttu Vesala näyttää meikittä.