Suomen kesä, tuo vuodein kaunein päivä! Kuva: Shutterstock
Suomen kesä, tuo vuodein kaunein päivä! Kuva: Shutterstock

Sateinen sää ihosta hikisen nihkeän, sotkee meikit ja latistaa hiukset. Näillä vinkeillä selätät Suomen kesän!

Hoida huolella

Kosteus + ihon omat öljyt = tukkeutuneet ihohuokoset. Satsaa siis huolelliseen puhdistukseen. Jos ihosi alkaa kukkia helposti, valitse puhdistusaine, joka sisältää salisyylihappoa.

Hipiä tarvitsee kosteutusta myös kosteana päivänä, mutta silloin kannattaa valita päivävoiteeksi kevyt, geelimäinen tuote, joka ei lisää ihon kiiltelyä. Kiri kosteutuksessa illalla ja laita yöksi tuhti yövoide, jos ihoa kiristelee. Myös aurinkorasvasta kannattaa valita ohut versio, joka on myös ei-komedogeeninen, eli ei tuki ihohuokosia.

Käytä kosteus hyväksi meikissä

Kostealla säällä iho kiiltää. Onneksi hehkuva, jopa kiiltävä iho on nyt peräti trendikäs! Käytä siis luonnollinen kiilto hyväksesi. Unohda yletön puuterointi ja paksut pakkelikerrokset. Peitä vain tummat silmänaluset ja pienet virheet. Luo lisähehkua taputtelemalla korostusvoidetta poskipäille, nenänvarteen, kulmaluille ja amorinkaarelle. Jos on ikänsä tavoitellut tasaisen mattaa ihoa, kiillon korostaminen voi tietenkin tuntua vaikealta. Silmä tottuu siihen kuitenkin nopeasti.

Satsaa huuliin

Meikin painopiste kannattaa pitää ennemmin huulissa kuin silmissä, koska luomivärit ja rajaukset lähtevät helposti kulkemaan omia polkujaan. Pidä silmämeikki yksinkertaisena. Kokeile esimerkiksi vedenkestävää voidemaista luomiväriä ja reilua kerrosta vedenkestävää ripsiväriä.

Huuliin kannattaa valita kirkas sävy, koska väripilkku tekee ilmeestä raikkaan ja huolitellun, vaikka muu meikki olisi vähän sinnepäin. Paras tuote kosteaan säähän on ennemmin läpikuultava ja kevyt kuin kermaisen paksu. Unohda tarkat rajaukset ja läpikotoisin maalatut huulet  – ne leviävät kuitenkin. Huoleton, sateenkestävä look syntyy, kun taputtelet väriä sormella huulten keskiosaan ja häivytät ulospäin. Väri leviää päivän mittaan kohti reunoja, muttei karkaa niiden ylitse. Tuloksena on muodikas ombré-liukuvärivaikutelma huulilla.

Tee hiuksista kosteudenkestävät

Nyt lähdetään siitä, että hiusten luonnollista olomuotoa vastaan taistelu on tuomittu tuhoon jo ennalta. Älä vaivaudu kihartamaan suoraa tai suoristamaan kiharaa, kun ulkona sataa, koska kosteus kirjaimellisesti vesittää väkerryksesi. Käytä sen sijaan hyväksi hustesi luonnollinen muoto.

Jos hiuksesi ovat kiharat... korosta taipuisuutta sotkuisilla kiharoilla. Jos haluat nähdä vähän vaivaa, taivuttele hiuksia muotoiluraudalla sinne tänne. Tavoittele ennemmin seksikästä pörröpäätä kuin täydellisiä korkkiruuveja, koska kosteus pörröttää kuontalosi joka tapauksessa.

Moni kuvittelee, että pörröiset hiukset näyttävät räjähtäneiltä tai epäsiisteiltä, mutta muiden silmissä pörrö on todennäköisesti vain suloinen kiharapehko. Ulkona liikuskelu erottelee kiharasi entistä paremmin ja tekee niistä juuri sopivan huolettomat.

Jos hiuskesi ovat suorat.... ne eivät pörröty kostealla säällä vaan matelevat päätä pitkin liiskaantuneina. Koeta siis luoda niin paljon volyymia kuin mahdollista. Pese hiukset tuuheuttavalla sampoolla ja käytä föönauksen tukena tuuheuttavaa muotoilutuotetta. Tuperaa vielä tyvi ja viimeistele kevyellä hiuslakalla. Aamulla tukassa saa olla melkein överisti volyymia, koska se latistuu kuitenkin.

Joskus on parasta sitoa hiukset visusti kiinni piiloon kosteudelta. Etsi innoitusta esimerkiksi näistä Instagramin hiushelmistä:

 

 

Kuva, jonka Nora (@norafinds) julkaisi

 

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.