Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi on asetellut siirtotatuoinnit mallin iholle kauniiksi kokonaisuudeksi. Kuva: Jouni Harala
Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi on asetellut siirtotatuoinnit mallin iholle kauniiksi kokonaisuudeksi. Kuva: Jouni Harala

Kullan ja hopean sävyissä välkehtivät flash-tatuoinnit ovat myös aikuiseen makuun.

Kukapa olisi uskonut, että lapsuudesta tutut siirtotatuoinnit tulisivat uudestaan muotiin. No, tässä ne nyt ovat! Flash-tatuointeihin ovat hurahtaneet myös julkkikset. Esimerkiksi poptähti Rihannalta on tulossa oma flash-tatuointimallisto.

Flash-tatskat ovat tyylikkään värisiä ja näyttävät oikeastaan koruilta. Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi kertoo, miten flashien kanssa kannattaa toimia.

Tarvitseeko kiinnittämiseen jotain erityistaitoja?
Ei! Nämä ovat helppoja ja nopeita käyttää. Ne kiinnitetään ihan samalla lailla kuin lasten siirtotatuoinnit, vettä käyttäen ja painellen ihoon kiinni.

 

Happy FriYAY, babes....shine on! Loving @hauteofftherack in our 'Sofia' collection. ? #FlashTatFriday #TGIF

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Pysyvätkö siirtotatuoinnit iholla yhtä hyvin niin olkapäässä kuin nilkassakin?
Nivel- ja taivekohtiin ei kannata tatuointeja laittaa, koska niissä kohdissa iho liikkuu eniten ja saa tatuoinnin lähtemään irti nopeammin. Mahdollisimman tasainen kohta on paras, silloin tatuointi pysyy kauniina pidempään.

Tatuointeja on monta eri mallia ja muotoa. Miten ne asetellaan kauniiksi kuvioksi?
Osa tatuoinneista on suunniteltu esimerkiksi kaulalle, mutta mikään ei estä laittamasta niitä vaikka olkapäähän. Mielikuvitusta voi käyttää niin paljon kuin haluaa ja rakentaa mieleisensä kokonaisuuden! Tatuointeja voi leikellä saksilla, ja kiinnittää toisen tatuoinnin yksityiskohtia isompaan tatuointiin. Erikokoisia paloja voi laittaa vierekkäin tai vaikka päällekkäin. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

 

Mixin', matchin' and Flashin' with 'Josephine', 'Lena' and @laceyryaninc.

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Mihin tilaisuuksiin on sopivaa pistää tällainen tatuointi?
Ehdottomasti kesän juhliin! Ja nämä toimivat ihan arkenakin. Laita siirtotatuointi vaikka nilkkaan tai ranteeseen kesämekon kanssa, niin kokonaisuudesta tulee todella nätti.

Useimmissa pakkauksissa luvataan, että kuviot säilyvät iholla jopa 4–6 päivää. Pitääkö paikkansa?
Kuulostaa aika optimistiselta, sillä pyyhit sekä kuivaat ihoasi päivittäin. Myös suihkussa käyminen kuluttaa tatuointia ja lakanat hankaavat öisin.

Voiko tatuointien kanssa uida vai huuhtoutuvatko ne heti aaltoihin?
Kyllä ne uimisen aikana pysyvät ihossa. Me Naisten muotikuvien merenrantakuvauksissakin mallilla oli jaloissaan siirtotatuointeja, ja hän kahlasi niiden kanssa vedessä. Ne pysyivät hyvin kiinni ainakin sen päivän ajan.

 

@flirt_and_tan looking flirty, tan and gorgeous in our 'Sheebani' @themiraclefoundation #flashtats. Flash us your tats!

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Miten tatuoinnit poistetaan?
Koska iho tatuoinnin alla liikkuu, saattavat kuviot alkaa halkeilla ennen poistoakin. Ei tarvitse hangata tai raastaa ihoa, vaan ne irtoavat ihan lämpimällä vedellä ja saippualla.

Mistä siirtokuvia saa?
Koru- ja asustekaupoista, kuten Glitteristä tai Accessorizesta.

Flash-tatuointeja voi ostaa suomalaisilta nettisivuilta, kuten Nellystä, Shinetattoosta, Romeo & Juliasta tai By Pia's Designista.

 

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.