Dita Von Teese luottaa klassiseen vintagemeikkiin, Taylor Swift ja Cara Delevingne leikittelevät tyyleillään enemmän. Kuvat: Reuters
Dita Von Teese luottaa klassiseen vintagemeikkiin, Taylor Swift ja Cara Delevingne leikittelevät tyyleillään enemmän. Kuvat: Reuters

Hutiostosten välttämisessä ja nopeammassa laittautumisessa auttaa, kun määrittelee oman meikkityylinsä. Näin se käy.

Arkiaamujen meikkirutiini on jännä asia. Monesti se vain jotenkin muodostuu, omalla painollaan. Vähän meikkivoidetta ja puuteria, silmien piirtäminen esiin, poskipunaa ja huulipunaa... Mitä kullakin. Mutta ei sitä välttämättä miksikään varsinaiseksi tyyliksi voi kutsua.

Oman, selkeän tyylin voi kuitenkin kehittää, jos haluaa! Se voi jopa kannattaa, sillä kuten pukeutumisessa, myös meikatessa tyyli helpottaa esimerkiksi kiireisiä aamuja. Kun tietää, mistä tykkää, päivän lookin pähkäilyyn ei kulu turhaan aikaa.

Lue myös: Antti Holma hehkuttaa kurinalaista vaatefilosofiaansa: ”Jos joskus löydän parittoman sukan...”

Byrdie-sivusto haastatteli viittä kauneuseksperttiä, jotka kertoivat omista luottotyyleistään. Siinä sivussa paljastui kätevä kikka, jonka avulla meikkityylinsä voi löytää.

– Valitse kaksi asiaa, joihin keskityt. Kaksi asiaa, jotka saavat sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi ja joilla on helppoa leikitellä, varaussivusto Treatwellin Liz Hambleton neuvoi jutussa.

Ne kaksi asiaa voivat olla vaikkapa kulmakarvat ja ripset. Tai iho ja huulet. Tai hiukset ja silmämeikki. Mikä nyt vain tuntuu hyvältä.

Kaksi asiaa voivat olla vaikkapa kulmakarvat ja ripset. Tai iho ja huulet.

Meikissä vähemmän on monesti enemmän, mikä tarkoittaa sitä, että riittää, kun katse kiinnittyy johonkin. Muulla ei ole silloin niin väliä.

– Kun olet saanut selville kaksi asiaasi, kauneustuotteiden shoppailu on helpompaa ja (halvempaa), koska tiedät mihin keskityt. Et tule tuhlanneeksi sattumanvaraisiin tuotteisiin, joita et koskaan käytä, Hambleton hehkuttaa.

Hän itse kertoo olevansa toivoton meikkaaja, joten hän kiinnittää huomiota hehkuvaan ihoon ja pitkiin, suoriin ja vaaleisiin hiuksiinsa.

Huomion keskipisteitä voi tietenkin vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen ja sen mukaan, mikä tuntuu milloinkin ajankohtaiselta, mutta pääasia on, että kaksi tärkeää asiaa riittää. Neuvo on samassa linjassa kuin perinteinen ohjeistus siitä, ettei vahvaa silmä- ja huulimeikkiä kannata yhdistää. Siinä on perää, mutta jokainen meikkaa tietenkin tyylillään. Toivotonta meikkaajaa kuitenkin lohduttaa, että kaikkea ei tarvitse hallita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.