Hiukset voi hämätä näyttämään tuuheammilta myös tekemällä ilmavan sivujakauksen. Kuva: Shutterstock
Hiukset voi hämätä näyttämään tuuheammilta myös tekemällä ilmavan sivujakauksen. Kuva: Shutterstock

Neljä suihkausta riittää.

Hiukset. Välillä niillä tuntuu olevan oma tahto. Esimerkiksi hento, ”suomalaistyyppinen” hiuskuontalo tuntuu roikkuvan ohuena ja surkeana, vaikka mitä tekisi.

Itse asiassa lättänät hiukset saattavat jopa johtua siitä, että niiden eteen tekee liikaa – tuotteet ja tekniikat vain ovat vääriä. Listasimme hiusmokat ja kokosimme vinkit, joiden avulla voi päivittää rutiinit ja saada tuuheammalta näyttävän tukan.

1. Liika tuotteilla läträäminen

Pahin moka, johon moni hiuksiaan laittava sortuu, on tuotteiden liikakäyttö. Tyvikohotussuihke on hyvä tuote, mutta senkin käytössä kannattaa muistaa kohtuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä ohje on käyttää puolet siitä määrästä, joka tuntuu sopivalta. Esimerkiksi neljä suihkausta kahdeksan sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Liika tuotteiden käyttäminen vain painaa hiuksia alaspäin, Matrixin hiusasiantuntija George Papanikolas selittää Byrdie-sivustolle.

”Liika tuotteiden käyttäminen vain painaa hiuksia alaspäin.”

Enemmän muotoilutuotteita ei myöskään tarkoita automaattisesti enemmän tuuheutta – ohuthiuksisen kannattaa rajoittaa puteleiden maksimimäärä kahteen suosikkiin, Allure-sivuston jutussa neuvotaan.

2. Väärät tuotteet

Sama koskee myös pesu- ja etenkin hoitotuotteita: liika on liikaa. Niissä kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että tuotteet soveltuvat omalle hiustyypille.

Hiuksia voi hoitaa liikaa. Gloria-lehden tuottaja Kristiina Raitala kirjoitti viime vuonna blogissaan, että hänen hiuksensa eivät kaipaa lisäsilotusta vaan ryhtiä. Siksi rakennepaikkaavan tehonaamion käyttäminen ennen lomamatkaa oli virhe.

Hiuksia voi hoitaa liikaa.

– Hiuksista tuli todella kiiltävät ja todella lötköt. Ei auttanut mikään volyymivaahto eikä kuivasampoo, ne rötköttivät päätä pitkin. Sellainen voi pukea teini-ikäistä, mutta aikuisella naisella tällainen look viittaa johonkin lahkoon, hän kirjoitti.

Jos hiukset todella ovat paksut, karheat ja pörröiset, silottavat ja paikkaavat hoidot tulevat tarpeeseen. Jo valmiiksi littanoissa hiuksissa ne vain korostavat kuontalon hentoutta. (Kristiina ratkaisi ongelman pesemällä hiuksensa hotellihuoneen hius- ja vartalosaippualla, ja volyymi palasi.)

3. Puutteellinen föönaustekniikka

Jos käytät hiustenkuivaajaa, ei ole ihan sama, miten ilmaa puhaltaa hiuksiin. Papanikolasin mukaan ainoa oikea väline föönin kaveriksi on pyöröharja. Kun hiuksia nostaa sen avulla ylös hiuspohjasta, lopputuloksesta tulee takuulla kuohkea. Föönin keskilämpö riittää.

Ekstravinkki: Nosta lämpimät, föönatut hiukset hetkeksi sykerölle pään päälle ja anna niiden jäähtyä. Kun vapautat sykerön, tukassa on kunnolla volyymia, jonka pysyvyyden voi vielä varmistaa esimerkiksi hiuskiinteellä.

4. Kampaus vaihtoon?

Tuuhea tukka on usein myös hyvin leikattu.

– Ohuet hiukset kannattaa pitää olkamittaisina tai lyhempinä. Jotta ne säilyttävät kimmoisuutensa ja muotonsa, hiuksia ei kannata kerrostaa kuin vähän, Papanikolas selittää.

Jos tuntuu, ettei hiuksiin saa tuuheutta omin avuin, kannattaa kääntyä luottokampaajansa puoleen ja pohtia uutta hiustyyliä. Pienikin lyhennys saattaa keventää vaikutelmaa ja tuoda hiuksiin ilmavuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla