Kerro, kerro, kuvastin, ken on kaikkein turhamaisin. Kuva: Shutterstock
Kerro, kerro, kuvastin, ken on kaikkein turhamaisin. Kuva: Shutterstock

Matt Dunford ei puntia säästele, kun on kyse manikyyristä, vahauksesta ja spray-rusketuksesta.

Lontoossa elelee 29-vuotias personal trainer-malli-strippari Matt Dunford, joka ei omien sanojensa mukaan koskaan saa naisilta pakkeja. Onhan hän niin komea.

– Naiset suorastaan heittäytyvät kimppuuni. Ulkonäköni houkuttelee heitä, mutta suhteissani olen myös herramies, Matt kuvailee ja lisää:

– Olen Britannian turhamaisin jätkä ja ylpeä siitä.

Matt on törsännyt ulkonäköönsä 19-vuotiaasta asti 10 000 puntaa (12 200 euroa) vuodessa. Perussettiin kuuluvat kulmien muotoilu ja ripsien värjäys, tekorusketus, manikyyrit, pedikyyrit, vahaukset ja kasvohoidot.

– Pidän huolta, että hiukseni ja ihoni ovat aina täydelliset. Minulla pitää aina olla rusketusta ja valkoiset hampaat.

Illalla biletyslookin luominen kestää tunnin, mutta puunausennätys on seitsemän tuntia. Kroppaansa hän treenaa salilla kolmesti päivässä, kuutena päivänä viikossa.

– Ei siinä ole mitään pahaa, jos haluaa näyttää hyvältä, Matt perustelee.

Mutta kiittelee hän myös perimäänsä.

– Olen saanut lahjaksi hyvät geenit, joten en ole koskaan kärsinyt itsetunto-ongelmista. Jos ollaan rehellisiä, minussa ei ole mitään huonoja piirteitä. En koskaan menisi kauneusleikkaukseen.

Matt on rakentanut uransa ja elämänsä ulkonäkönsä ympärille. Ulkonäköön on hurahtanut kymmenessä vuodessa noin 122 000 euroa.

– Tuntuuhan se isolta rahalta, mutta tulen onnelliseksi, kun näytän hyvältä. Sitä ei pidettäisi minään, jos muusikko käyttää rahaa soittimiin, jotta kuulostaisi hyvältä.

Komeudella on myös kääntöpuolensa.

– Olen joutunut tappeluihin, koska miehet ovat olleet mustasukkaisia ja kateellisia. Kerran minua lyötiin niin, että sain päähäni 12 tikkiä.

Katso Mattin haastattelu YouTubesta sekä kuvasarja Mattista Huffington Postin sivuilta.

Lähteet: Huffington Post, Daily Mail.

Niin ihanaa ja näyttävää kuin kimallus onkin, siitä on myös haittansa.

Viime vuonna vauhtiin päässyt glittervillitys elää ja voi hyvin edelleenkin. Festarikausikin on juuri parhaimmillaan, joten glitterlookit taatusti lisääntyvät jälleen vauhdilla katukuvassa.

Sen lisäksi, että glitterin käyttö ei ole mikään varsinainen ekoteko, glittermeikin peseminen pois tuntuu olevan rankempi operaatio kuin maratonin juokseminen.

Kimalteiden iholta pois saaminen vaatii pesemistä, pyyhkimistä, hankaamista ja kuorimista. Lopputuloksena iho punoittaa eikä ole täysin glitteritön vielä ainakaan viikkoon. Lisäksi kylppäri on kivan hohtava vähän aikaa.

Glitterin poistamiseen on onneksi helppo kikka, jonka avulla iho ei ärsyynny turhaan ja sotkut pysyvät minimissä. Kaikki on kiinni siitä, miten glitterin kasvoilleen kiinnittää.

Tavallisin tapa loihtia glitterlook on levittää iholle ensin vaseliinia ja töpötellä halutut glitterit sen päälle. Pesuvaiheen sotkut saa kuitenkin vältettyä parhaiten liiman avulla.

Eikä nyt puhuta mistään erikeeperistä, vaan ripsiliimasta!

Tekoripsille tarkoitettua liimaa levitetään varovasti halutulle alueelle, kuten vaikkapa sydämen muotoon kasvoille. Kun liima on vielä märkää, glitterit taputellaan varovasti liiman päälle esimerkiksi vanupuikolla.

Liima kuivuu glittereineen iholle ja kas, pesuvaiheessa liimakohdan voi vain irrottaa iholta kuin tarran!

Isommille glitterpläjäyksille, kuten koko naaman glitterilookiin, liima ei ehkä toimi, mutta jos glitterillä haluaa peittää pienempiä alueita kasvoissa tai kehossa, liima on täydellisen näppärä.

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja.