Onko talvi täynnä huonoja hiuspäiviä? Näillä vinkeillä tukka tottelee aamusta iltaan.

Tuuleen ja tuiskuun: Säänkestävät kampaukset

Juhlat ja lumimyräkkä samana iltana? Ei kiva, mutta tukkakatastrofin voi silti välttää. Kun haluat näyttää perillä samalta kuin kotoa lähtiessäsi, kunnon pohjustus kosteussuojan sisältävillä muotoilutuotteilla on kaiken a ja o. Ponnarit, letit ja huolettomat kiharasotkut eivät pelästy huonoakaan säätä.

Satsaa siis hiukset joustaviksi jättäviin, uudelleenmuotoiltaviin tuotteisiin ja ole maltillinen lakkapullon kanssa, sillä kostea ilma kovettaa lakan helposti. Jos haluat kohennella kampausta illan
aikana, nappaa mukaan pikkupurkki vahaa.

1. Tukka rullalla
Fiftarikiepautus muuntaa ponnarin hetkessä juhlavaksi. Kampaa hiuksiin geeliä tai vahaa, sliippaa sivut sileiksi ja kierrä hiuksia toiselta sivulta rullalle. Kiinnitä rullaus pinnillä ponnarin lähtökohtaan.

2. Pehmeä kiharakasa
Levitä hiuksiin muotovaahtoa ja kiharra rullilla tai raudoilla. Nostele kiehkuroita ylös ja kiinnitä pinneillä ilmavasti. Jätä muutama suortuva roikkumaan kasvojen lähelle. Viimeistele kevyesti lakalla.

3. Poikatyttötukka
Hiero tukkaan vahaa tai geeliä ja haro se päältä koholle. Kiinnitä hiukset pinneillä päälaelle, vedä sivuhiukset taakse ja jätä takatukka auki. Voit yhdistää kampaukseen pieniä lettejä.

4. Rentoa glamouria
Tupeeraa tukka tyvestä latvaan ja harjaa pinta sileäksi. Käännä sivuhiukset rullalle yläviistoon ja kiinnitä yhteen niskassa. Taivuta latvat sisäänpäin ja kiinnitä parilla pinnillä hiusten alta.

Rinteestä radalle: Pipopäivän kampaukset

Kun after ski kutsuu, kannattaa jo aamulla tehdä tukasta sellainen, ettei se lätisty hatun alla. Päältä litteitä ja latvoista tuuheita kampauksia siis. Myös erilaiset kieputukset ja nutturasykeröt toimivat loistavasti. Jakauksilla, toispuoleisuudella ja erilaisilla hiuskoristeilla on helppo leikkiä.

Pipon alle voi piilottaa myös sormikiharoita, jolloin tukan saa hetkessä juhlavaksi. Tiukasti sliipattu ja kiillotettu tukka on myös tyylikäs ja varma valinta iltarientoihin. Jos olo on hiihtopäivän jälkeen hiostava, päätä voi käyttää hetken käsienkuivaajan alla.

1. Puolikihara
Silota hiukset päätä myöten ja kierrä sormikiharat vain korvien korkeudelle asti. Voit korostaa kampausta laittamalla koristesoljen suoran ja kiharan taitekohtaan.

2. Kampakampaus
Käytä hiuskampoja uudella tavalla! Vedä tukka löysälle ponnarille, kiepauta latvat ylöspäin ja asettele hiuskampoja kiinnittämään ponnari. Laita muutama myös koristeeksi toiselle sivulle.

3. Sivukiepautus
Talvikauden trendikkäin kampaus on tässä. Kampaa hiuksiin geeliä tai muotoiluvoidetta. Tee sivujakaus ja anna otsahiusten laskea kulmakarvojen päälle. Käännä latvat rullalle ohimoilta lähtien ja kiinnitä latvat niskaan.

4. Latvat laineilla
Suihkuta hiuksiin mattarakenteen antavaa kuivasampoota tai hiuspuuteria. Tupeeraa latvoja ja takuta tukka. Tee keskijakaus ja kiinnitä päällihiukset pinnillä takaraivon alapuolelle.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!