Onko talvi täynnä huonoja hiuspäiviä? Näillä vinkeillä tukka tottelee aamusta iltaan.

Tuuleen ja tuiskuun: Säänkestävät kampaukset

Juhlat ja lumimyräkkä samana iltana? Ei kiva, mutta tukkakatastrofin voi silti välttää. Kun haluat näyttää perillä samalta kuin kotoa lähtiessäsi, kunnon pohjustus kosteussuojan sisältävillä muotoilutuotteilla on kaiken a ja o. Ponnarit, letit ja huolettomat kiharasotkut eivät pelästy huonoakaan säätä.

Satsaa siis hiukset joustaviksi jättäviin, uudelleenmuotoiltaviin tuotteisiin ja ole maltillinen lakkapullon kanssa, sillä kostea ilma kovettaa lakan helposti. Jos haluat kohennella kampausta illan
aikana, nappaa mukaan pikkupurkki vahaa.

1. Tukka rullalla
Fiftarikiepautus muuntaa ponnarin hetkessä juhlavaksi. Kampaa hiuksiin geeliä tai vahaa, sliippaa sivut sileiksi ja kierrä hiuksia toiselta sivulta rullalle. Kiinnitä rullaus pinnillä ponnarin lähtökohtaan.

2. Pehmeä kiharakasa
Levitä hiuksiin muotovaahtoa ja kiharra rullilla tai raudoilla. Nostele kiehkuroita ylös ja kiinnitä pinneillä ilmavasti. Jätä muutama suortuva roikkumaan kasvojen lähelle. Viimeistele kevyesti lakalla.

3. Poikatyttötukka
Hiero tukkaan vahaa tai geeliä ja haro se päältä koholle. Kiinnitä hiukset pinneillä päälaelle, vedä sivuhiukset taakse ja jätä takatukka auki. Voit yhdistää kampaukseen pieniä lettejä.

4. Rentoa glamouria
Tupeeraa tukka tyvestä latvaan ja harjaa pinta sileäksi. Käännä sivuhiukset rullalle yläviistoon ja kiinnitä yhteen niskassa. Taivuta latvat sisäänpäin ja kiinnitä parilla pinnillä hiusten alta.

Rinteestä radalle: Pipopäivän kampaukset

Kun after ski kutsuu, kannattaa jo aamulla tehdä tukasta sellainen, ettei se lätisty hatun alla. Päältä litteitä ja latvoista tuuheita kampauksia siis. Myös erilaiset kieputukset ja nutturasykeröt toimivat loistavasti. Jakauksilla, toispuoleisuudella ja erilaisilla hiuskoristeilla on helppo leikkiä.

Pipon alle voi piilottaa myös sormikiharoita, jolloin tukan saa hetkessä juhlavaksi. Tiukasti sliipattu ja kiillotettu tukka on myös tyylikäs ja varma valinta iltarientoihin. Jos olo on hiihtopäivän jälkeen hiostava, päätä voi käyttää hetken käsienkuivaajan alla.

1. Puolikihara
Silota hiukset päätä myöten ja kierrä sormikiharat vain korvien korkeudelle asti. Voit korostaa kampausta laittamalla koristesoljen suoran ja kiharan taitekohtaan.

2. Kampakampaus
Käytä hiuskampoja uudella tavalla! Vedä tukka löysälle ponnarille, kiepauta latvat ylöspäin ja asettele hiuskampoja kiinnittämään ponnari. Laita muutama myös koristeeksi toiselle sivulle.

3. Sivukiepautus
Talvikauden trendikkäin kampaus on tässä. Kampaa hiuksiin geeliä tai muotoiluvoidetta. Tee sivujakaus ja anna otsahiusten laskea kulmakarvojen päälle. Käännä latvat rullalle ohimoilta lähtien ja kiinnitä latvat niskaan.

4. Latvat laineilla
Suihkuta hiuksiin mattarakenteen antavaa kuivasampoota tai hiuspuuteria. Tupeeraa latvoja ja takuta tukka. Tee keskijakaus ja kiinnitä päällihiukset pinnillä takaraivon alapuolelle.

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”