Niin monenlaisia naisia, niin monenlaisia uimapukuja. Kuva: Shutterstock
Niin monenlaisia naisia, niin monenlaisia uimapukuja. Kuva: Shutterstock

Ei ole helppoa olla nainen. Pitää opetella sellaisiakin sanoja kuin skirtini ja tankini. Tuntemalla uimapukutermistön voit kuitenkin löytää vartaloasi parhaiten imartelevat uikkarit.

Pikkubikinit ovat hellepäivien ykkösasu. Jos biksut eivät kuitenkaan tunnu luontevimmalta vaatetukselta, mitäpä, jos kokeilisit skirtiniä?

Daily Mail vinkkaa skirtinistä, jossa uimapuku ja hame yhdistyvät. Asun alaosassa on hamemainen helma, jonka alle kantaja voi kätkeä sen mitä ei halua biksuista paljastaa.

Ja mikä sitten on fatkini? Opettele bikinisanasto ja tiedät, miten haluat pukeutua biitsille.

Bikinien ABC

Bandeaukini

Bandeau-yläosa yhdistettynä mihin tahansa bikinien alaosaan. Bandeaussa ei ole lainkaan olkaimia, joten oikean koon valitseminen on tärkeää, jotta välttyy vilauttelulta ja valahduksilta.

Bikini

Yleistermi kaksiosaiselle uimapuvulle, johon kuuluu alaosa ja yläosa. Ensimmäiset bikinit esiteltiin Pariisissa vuonna 1946, ja Vatikaani julisti vaatetuksen syntiseksi. Brigitte Bardot'n ja Ursula Andressin kaltaiset muoti-ikonit tekivät bikineistä suosittuja.

Fatkini

Pluskokoinen bloggaaja Gabi Greg tunnetaan isoille tytöille suunnittelemista uimapukumallistoistaan, fatkinista. Neovat kurveja imartelevia, kauniskuosisia uima-asuja, joissa fokus on korkeavyötäröisissä alaosissa ja tukea antavissa yläosissa. Fatkinit ovat osoittautuneet supersuosituiksi, ja Gabin toinen mallisto tuotiin markkinoille tänä keväänä.

Mikrokini

Pikkuriikkiset kangaspalat peittävät ainoastaan krittisimmät pisteet. Hyvää treeniä nudistirannoista haaveilevalle! Ei sovi häveliäille.

Strinkini

Narumallinen bikinien alaosa, jossa kolmionmallinen kangaspala peittää juuri ja juuri etu- ja takapuolen. Vartalon sivut jäävät paljaiksi naruja lukuunottamatta.

Skirtini

Uimapuku tai bikinien alaosa, jossa on hameenhelma. Liehuhelman pituus voi vaihdella käyttäjän häveliäisyyden mukaan.

Tankini

Tankinissa yhdistyvät tank-toppi ja bikinien yläosa. Tankini on kuin uimapukukankaasta tehty toppi, joka jättää vatsaosan piiloon.

Katso video:

Janni Hussi esittelee kesän ihanimmat bikinit

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.

Iho kiittää, kun kurkuman ja hunajan vaikutukset yhdistää naamioon.

Nyt on kovat lupaukset. Reddit-sivuston kauneusgurut nimittäin hehkuttavat kasvonaamiota, jossa on vain kaksi keittiön kaapeista löytyvää ainesosaa – ja joka parantaa melkein kaikki iho-ongelmat.

Kehut ovat muun muassa tällaisia:

”Vau. Ihoni on kirkas, punoitus on melkein kokonaan poissa, enkä kärsi kuivuudesta. Huikeaa.”

”Tulehduksia hillitsevä, bakteereja ja sieniä tappava, punoitusta vähentävä, ultrakosteuttava...”

Ihmekasvonaamio sekoitetaan kurkumajauheesta ja hunajasta, joiden hyvät vaikutukset ovat olleet tiedossa jo pitkään. Nyt ne vain on tajuttu yhdistää ihonhoidossa, ja kaikkien aikojen DIY-naamio on syntynyt.

 

Turmeric Honey Face Mask 🙊 it looks weird I know! But the amount my skin has improved since using natural ingredients about 8 months ago and only natural 🍃.... has made a huge improvement and I mean HUGE! I did have pictures of my skin 8 months ago when it was really bad but they got deleted. I had atleast 10 cystic painful pimples on each side of my neck, could have been dermatitis and atleast 30 on my face 😫. I've suffered with acne since I was 15. I had tried multiple things cosmetic to fix it, I also tried antibiotics, proactive, birth control and accutane. With cleaning up my diet, my thoughts about my skin and switching to all natural ingredients, I barely suffer from acne anymore, I get the occasional one or two like everyone else😊 #naturalskincare #tumericmask #acnesufferer #tumerichoneymask

Henkilön Katie Elaine (@katieelainepletch) jakama julkaisu

Hunajanaamiota ylistetään myös Instagramissa. Katie Elaine kirjoitti ihonsa kunnon paranneen huomattavasti kahdeksan kuukauden luonnonkosmetiikkakokeilun jälkeen. Lisäksi hän korjasi ruokavaliotaan.

– Hädin tuskin kärsin aknesta enää, minulle tulee satunnainen näppy tai pari, kuten kaikille muillekin, 15-vuotiaasta asti aknesta kärsinyt ja lukuisia muita hoitokeinoja kokeillut nainen kertoi.

Kaksi superainetta

Hunajalla on antibakteerisia ja -mikrobisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se auttaa esimerkiksi sieni-infektioihin, psoriasikseen, kuivuuteen ja jopa palovammoihin, Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner selittää. Kurkuman hyödyt ovat antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi sen sisältämissä antioksidanteissa, joten mauste sopii aknen, pigmenttiläiskien ja ryppyjen hoitoon. Zeichner suositteleekin hunaja-kurkumanaamiota erityisesti akneiholle.

Halpa ja helppokin se on. Ota sen verran hunajaa, kun arvelet tarvitsevasi kasvoillesi – noin ruokalusikallinen on aika hyvä määrä. Sekoita siihen puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele pois.

Ensimmäisen kerran jälkeen ei kannata odottaa ihmeitä, mutta säännöllisessä käytössä ihon luvataan kirkastuvan, silottuvan ja rauhoittuvan.

Marie Claire huomauttaa, että vaaleahipiäisten kannattaa varautua siihen, että keltainen mauste värjää ihon väliaikaisesti. Sitä voi yrittää välttää sekoittamalla naamioon maitoa tai jogurttia tai pesemällä kasvot puhdistusöljyllä. Jos kärsii allergioista, myös hunaja-kurkumanaamiota on hyvä testata ensin pienelle alueelle.