Niin monenlaisia naisia, niin monenlaisia uimapukuja. Kuva: Shutterstock
Niin monenlaisia naisia, niin monenlaisia uimapukuja. Kuva: Shutterstock

Ei ole helppoa olla nainen. Pitää opetella sellaisiakin sanoja kuin skirtini ja tankini. Tuntemalla uimapukutermistön voit kuitenkin löytää vartaloasi parhaiten imartelevat uikkarit.

Pikkubikinit ovat hellepäivien ykkösasu. Jos biksut eivät kuitenkaan tunnu luontevimmalta vaatetukselta, mitäpä, jos kokeilisit skirtiniä?

Daily Mail vinkkaa skirtinistä, jossa uimapuku ja hame yhdistyvät. Asun alaosassa on hamemainen helma, jonka alle kantaja voi kätkeä sen mitä ei halua biksuista paljastaa.

Ja mikä sitten on fatkini? Opettele bikinisanasto ja tiedät, miten haluat pukeutua biitsille.

Bikinien ABC

Bandeaukini

Bandeau-yläosa yhdistettynä mihin tahansa bikinien alaosaan. Bandeaussa ei ole lainkaan olkaimia, joten oikean koon valitseminen on tärkeää, jotta välttyy vilauttelulta ja valahduksilta.

Bikini

Yleistermi kaksiosaiselle uimapuvulle, johon kuuluu alaosa ja yläosa. Ensimmäiset bikinit esiteltiin Pariisissa vuonna 1946, ja Vatikaani julisti vaatetuksen syntiseksi. Brigitte Bardot'n ja Ursula Andressin kaltaiset muoti-ikonit tekivät bikineistä suosittuja.

Fatkini

Pluskokoinen bloggaaja Gabi Greg tunnetaan isoille tytöille suunnittelemista uimapukumallistoistaan, fatkinista. Neovat kurveja imartelevia, kauniskuosisia uima-asuja, joissa fokus on korkeavyötäröisissä alaosissa ja tukea antavissa yläosissa. Fatkinit ovat osoittautuneet supersuosituiksi, ja Gabin toinen mallisto tuotiin markkinoille tänä keväänä.

Mikrokini

Pikkuriikkiset kangaspalat peittävät ainoastaan krittisimmät pisteet. Hyvää treeniä nudistirannoista haaveilevalle! Ei sovi häveliäille.

Strinkini

Narumallinen bikinien alaosa, jossa kolmionmallinen kangaspala peittää juuri ja juuri etu- ja takapuolen. Vartalon sivut jäävät paljaiksi naruja lukuunottamatta.

Skirtini

Uimapuku tai bikinien alaosa, jossa on hameenhelma. Liehuhelman pituus voi vaihdella käyttäjän häveliäisyyden mukaan.

Tankini

Tankinissa yhdistyvät tank-toppi ja bikinien yläosa. Tankini on kuin uimapukukankaasta tehty toppi, joka jättää vatsaosan piiloon.

Katso video:

Janni Hussi esittelee kesän ihanimmat bikinit

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”