Lämpiminä hehkuvat kulta ja pronssi ovat muodissa tänäkin keväänä. Kuva: Shutterstock
Lämpiminä hehkuvat kulta ja pronssi ovat muodissa tänäkin keväänä. Kuva: Shutterstock

Aurinkopuuterin tarkoitus on tuoda kasvoille lämpöä ja hehkua – luonnollisen huomaamattomasti.

Kun kevätaurinko paljastaa ihon kalpeuden, tekee mieli tarttua tuotteisiin, joista iholle saa edes vähän väriä.

Vaarana kuitenkin on, että lopputulos näyttää joltain ihan muulta kuin päivettyneeltä hehkulta – tulee mieleen eräskin oranssissa itseruskettavassa kylpenyt presidentti.

Aurinkopuuteri onkin itseruskettavia voiteita turvallisempi vaihtoehto, koska se on helposti pestävissä pois. Kokosimme kuitenkin varmuuden vuoksi vinkit, joiden avulla kalkkilaivan kapteenikin onnistuu takuulla aurinkopuuterin käytössä ja välttyy ylimääräiseltä naamapesulta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Lörppö sivellin, hyvä sivellin

Tuuheat siveltimet nappaavat mukaansa reilun määrän väriä, joten hillitympää lopputulosta kaipaavan kannattaa valita suurehko ja pehmeä sivellin. Aurinkopuuterilla ladattua sivellintä voi myös kopauttaa hieman esimerkiksi aurinkopuuterirasian reunaan, jotta kaikkein isoin puuterilasti putoaa kyydistä, ennen kuin siveltimen vie kasvoille. Puuteria on helpompi lisätä kuin ottaa pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kasvojen reunoille ja korkeisiin kohtiin

Aurinkopuuteri näyttää luonnollisemmalta, kun sitä on ohut kerros kasvojen reunoilla ja poskikuopissa sekä -päillä, hieman nenässä ja leuassakin.

Jos värin levittää contouring-tyyliin pelkästään poskien lommokohtiin, vaikutelma saattaa olla hieman turhan jyrkkä. Lisäksi varjostussävyn olisi hyvä olla aurinkopuuteria kylmempi. Aurinkopuuterin tarkoitus on tuoda kasvoille lämpöä ja muotoilla vain kevyesti, varjostukseen on omat tuotteensa. Eikä aurinkopuuteria ole myöskään tarkoitettu tekorusketuksen luomiseen koko kasvoille.

3. Löydä oikea sävy

Niin, se sävy. Aurinkopuuterisävyissä todella on eroja, joten kannattaa etsiä itselleen se oikea. On vähän makuasiakin, haluaako sävyn olevan kellertävämpi vai punertavampi, mutta hyvä pääsääntö on, että jos puuteri näyttää liian joltakin, se yleensä on sitä.

Aurinkopuuterin tulisi näyttää lämpimältä, pari astetta ihon sävyä tummemmalta. Vaaleaihoisella parhaiten toimivat beige- ja kultapohjaiset sävyt.

4. Mattaa vai kimaltelevaa?

Kiinnitä huomiota myös viimeistelyyn: haluatko täysin matan vai hohtavamman puuterin? Mattapuuteri sopii kasvojen sävyn lämmittämiseen ja kevyeen muotoiluun, kimalletta sisältävä tuomaan hehkua erityisesti kasvojen korkeisiin kohtiin. Voit käyttää myös molempia!

Tubettaja Melissa Alatorre näyttää videollaan, kuinka hän käyttää hohtavaa aurinkopuuteria.

Caramba

Käytän aurinkopuuteria ympäri vuoden,en halua olla valkonaama,se on huipputuote,paras tuote on italialaine Nouba,saa Tukholmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla