Löysät letit sopivat mainiosti pyöräilyyn.
Löysät letit sopivat mainiosti pyöräilyyn.
Siloiteltu ponnari vain paranee kypärän alla.
Siloiteltu ponnari vain paranee kypärän alla.
Surffilaineet syntyvät pyörämatkan aikana.
Surffilaineet syntyvät pyörämatkan aikana.

Helteen hautoma kypärätukka ei imartele ketään. Näin kutrisi pysyvät kuohkeina pyöräreissun jälkeenkin.

Lämmin sää ja hiostava kypärä ovat kohtalokas yhdistelmä kampaukselle. Miten saa hiukset näyttämään hyviltä vielä hikilenkin jälkeenkin?

Kampaamo Beatin Tytti jakaa vinkit simppeliin ja sievään kesälookiin.

Näillä onnistut:

1. Oikeat välineet. Pakkaa laukkuun mukaan harja ja kuivasampoo. Kypärän alla päätä myöten liiskaantuneet hiukset on helppo freesata harjaamalla ne irti päänahasta ja pöyhimällä kuivasampoon avulla. Myös ryhtiä antavat tupeeraussuihkeet ovat oiva apu tuuhentamaan lässähtänyttä kampausta. Ne sopivat hyvin niin pitkän kuin lyhyenkin kuontalon kohentamiseen.

 2. Letit. Puno hiukset pirteille leteille. Näin suortuvat eivät kutittele naamalla, ja päivän kampaus on heti valmiina kypärän alla. Letit avatessasi saat kaupan päälle söpöt laineet.

 3. Catwalk-ponnari. Pitkään katukuvassa ja catwalkeilla viuhunut tiukka niskaponnari on omiaan juuri kypärän kanssa. Sliipattu, trendikäs kampaus kestää hyvin ja vain paranee kypärän alla. Aseta viivasuora jakaus keskelle tai sivulle ja kampaa hiukset napakalle poninhännälle alas niskaan.

 4. Surffitukka. Rento ja sekainen surffitukka sopii kesään kuin nenä päähän! Levitä hiuksiin kampausnestettä tai muuta muotoilutuotetta ja kiepauta niskalle tiukka nuttura matkan ajaksi. Perillä avaa hiukset sormilla haroen ja puristele laineet suolasuihkeen kanssa.

Lue lisää:

3 x tyylikäs pyöräilykypärä

Näin syntyy kestävä kampaus

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”