Rajuilta kuulostavat hoidot yllättivät testaajat.

Näyttääkö ihosi kesän jäljiltä siltä, että jotain olisi tehtävä? Apua tarjoavat uudet kasvohoidot. Ne ovat tehokkaampia­ kuin perinteiset mutta hellävaraisempia kuin piikitykset tai laser­käsittelyt.

Keskiraskaan sarjan hoitojen hyviin­ puoliin kuuluu se, että iho palautuu­ niistä yleensä nopeasti eikä jää pitkäksi aikaa kirjavaksi. Musta­päitä taltuttavassa ali­pai­ne­imu­hoidossa voi käydä vaikka lounas­tauolla ilman,­ että kukaan­ huomaa mitään. Mikroneulauskin tuo ihoon terveen hehkun eikä­ jätä jälkeensä rajua punoitusta, vaikka treffeille ei ehkä suoraan kannatakaan mennä.

Uudet hoidot ilahduttavat myös kärsimätöntä, sillä jo yksi kerta antaa­ näkyviä tuloksia. Jos kuitenkin nälkä kasvaa syödessä, mikään ei estä ottamasta­ käsittelyjä sarjana. Silloin tulosten luvataan­ kestävän pidempään.­

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Huokoset tyhjiksi: imurointi kasvoille

Mikä: HydraFacial-hoito tehdään laitteella, joka synnyttää kasvoille alipaineimun. Hoito puhdistaa ja kuorii ihon sekä poistaa musta- ja valkopäät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokemus: En ole koskaan käynyt ihonpuhdistuksessa, sillä ajatus kasvojen ronkkimisesta mustapääraudoilla tuntuu epämiellyttävältä. HydraFacial-hoito­ sen sijaan kelpaa kuulemma Beyoncélle ja Paris Hiltonillekin, joten ei kun tuoliin makaamaan.

Iho putsataan meikeistä, minkä jälkeen kasvoille sivellään kuorivaa, syväpuhdistavaa seerumia ja iho surruutetaan läpi hoitopäällä. Kun laite putsaa kasvoja, iholla tuntuu vain kevyt imu. Seuraavana vuorossa on eksoottiselta­ kuulostava pyörrepuhdistus, jonka avulla imetään ihomadot ja muut epäpuhtaudet. Puhdistuksen apuna käytetään salisyylihappoa sisältävää seerumia. Tunne on edelleen miellyttävä, vaikka imu tuntuu nyt aavistuksen napakammalta kuin aluksi. Iho käsitellään vielä kertaalleen hoitopäällä, jotta syväkosteuttava hoitoseerumi pääsee imeytymään kunnolla.

Hoidon tulokset ovat nähtävissä paitsi kasvoilta myös pienestä vesisäiliöstä, jonne iholta imetty tavara­ päätyy. Ihoni on yllättävän hyvässä kunnossa, koska vesi on melko kirkasta, eikä siellä lillu kuin muutama pikkuruinen sattuma. Naama punoittaa hoidon jälkeen hetken, mutta väri tasoittuu pian. Iho on superpuhtaan tuntuinen, kuulas ja mattapintainen. EK

Testipaikka Kitty Cat Beauty Center. Kesto 25 minuuttia/95 €, www.hydrafacial.fi.

 

Potkua uusiutumiseen: neuloja iholle

Mikä: Koneellinen eDermastamp-mikroneulaus-
hoito aiheuttaa korjausreaktion, joka aktivoi ihon
uusiutumista. Neulaukseen voidaan yhdistää­ hoitoa tehostavia ampulleja.

Kokemus: En ollut aikaisemmin käynyt neulaus­hoidossa enkä osannut jännittää sitä. Siksi yllätyin, kun otsan ohutta ihoa neulattaessa vedet­ valuivat silmistä. Onneksi homma helpottui huomattavasti kasvojen muita kohtia hoidettaessa.

Hoito alkaa meikin poistamisella ja kasvojen desinfioimisella kasvovedellä. Sen jälkeen iho on valmis neulattavaksi. Samalla kun laite rei’ittää ihoa, se myös pumppaa kasvoihin hoitoainetta. Neulauksen jälkeen iho rauhoitetaan viidentoista minuutin kasvonaamiolla ja lopuksi levitetään aurinkovoide, suojakerroin 50.Aurinkovoiteen käyttö on ehdotonta ainakin­ viikon ajan, sillä ihon uusiutuminen jatkuu hoidon jälkeen.­

Heti hoidon perään ei kannata sopia treffejä, sillä kasvot punoittavat samaan tapaa kuin ne olisivat saaneet liikaa aurinkoa. Myös saunominen kannattaa unohtaa, sillä ihon täytyy saada levätä punoitus­ pois.

Hoitoa seuraavana päivänä kasvoilla tuntuu kihelmöintiä, ja noin viikon kuluttua ihoa kutittaa hieman. Jotain siis tapahtuu, vaikka varsinaista muutosta ei yhden hoitokerran jälkeen näykään. HM

Testipaikka Kauneushoitola Karitta. Kesto 1,5 tuntia/180 €, www.greencos.fi.

Kosteuspumppaus iholle: Täytettä juonteisiin

Mikä: Neulattomassa mesoterapiahoidossa ihoon avataan sähkövirtalaitteella väliaikaisia kanavia, joihin imeytetään hyaluronihappoa. Hoito varastoi ihoon kosteutta ja täyttää juonteita.

Kokemus: Kun asettaudun hoitopedille, ranteeseeni kiinnitetään muovinen ranneke. Hoitaja kertoo, että rengas keskittää jännitekentän kasvojen alueelle eikä päästä sitä karkailemaan muualle kroppaan.

Alkupuhdistuksen ja kuorinnan jälkeen iholle levitetään hyaluronihappoampulli, jota aletaan imeyttää metallisella kuulapäällä. Ensin iholla ei tunnu mitään, mutta kun tehoja vähitellen nostetaan, alkaa pieni nipistely. Kymmenen minuutin rullailun jälkeen kasvoille levitetään hyaluronihapon imeytymistä tehostava liposomiampulli ja laitteesseen vaihdetaan nystyräinen telapää. Nyt kihelmöi jo kunnolla! Telakäsittelyä seuraa hyaluronihapponaamio, jonka vaikutuksen aikana hierotaan hiuspohja, hartiat ja dekoltee. Ennen naamion poistamista hierotaan myös kasvot.

Kun hoidon loputtua kurkkaan peiliin, syvimmät juonteet ovat paikallaan, mutta pintakuivuudesta johtuvat pikkurypyt ja ihon karheus tipotiessään. Iho tosiaan näyttää hieman siloisemmalta ja ilme aavistuksen aiempaa nuorekkaammalta jo kertakäsittelyllä. IL

Testipaikka Lauttasaaren kauneuskeskus. Kesto 1 h 15 min/90 €, www.greencos.fi.

Rypyt sileiksi: Happoa hipiälle

Mikä: Bion-tuotemerkin maitohappokuorinnalla hoidetaan maksaläiskiä ja muita pigmenttivauroita sekä syviä ryppyjä.

Kokemus: ”Happoa kasvoille, oletko hullu?” kysyi ystäväni, kun kerroin aikeistani mennä hoidattamaan sinnikästä otsaryppyäni ja kesän jäljiltä epätasaisen väristä hipiääni. Kieltämättä minuakin hieman jännittää istahtaa kosmetologi Sarita Laineen tuoliin. Mitä, jos iho kuoriutuu kokonaan tai räjähtää kirkkaanpunaiseksi? Tapaamisemme alkaakin varsin kohtalokkaan tuntuisesti perusteellisella taustakyselyllä. Paljastun hoitokelpoiseksi, koska minulla ei ole maitohappokuorintaa estäviä allergioita tai immuunipuutossairauksia. Itse kuorinta ei olekaan sitten kovin dramaattinen: peruspuhdistuksen jälkeen iholle levitetään geelimäinen maitohappo, joka alkaa välittömästi pistellä ja kihelmöidä voimakkaasti. Tunnetta ei voi väittää miellyttäväksi, mutta ainakin hoito tuntuu tehokkaalta.

Kasvoista hoidetaan ensin vain toinen puoli, jotta kosmetologi näkee, miten iho reagoi. Koska hipiässäni­ ei näy allergiaoireita, happo saa vaikuttaa normaalit neljä minuuttia. Viimeiseksi minuutiksi kuorintatuotetta levitetään myös kaulan iholle. Kuorinnan jälkeen kasvoille sivellään varttitunnin ajaksi taivaallisen tuntuinen viilentävä kasvonaamio, joka tuoksuu miedosti mandariinilta. Juuri kun olen torkahtamaisillani, naamio poistetaan ja kasvoille levitetään päivävoide.

Heti hoidon jälkeen iho tuntuu napakalta ja nuorelta, joskin hieman punoittavalta. Todellinen yllätys seuraa vuorokauden kuluttua: iho on kirkastunut aivan silminnähden ja otsajuonteeni madaltunut­ melko huomaamattomaksi. AJ

Testipaikka Bon Salon, www.bonsalon.fi. Kesto 45 minuuttia/78 euroa. Hoito voidaan ottaa myös noin kuuden kerran sarjana, käynnit 7–14 päivän välein.
Sisältö jatkuu mainoksen alla