”Kauneus pelastaa maailman” on Helena Lindgrenin motto. Kuva: Leena Koskela / Sanoma-arkisto
”Kauneus pelastaa maailman” on Helena Lindgrenin motto. Kuva: Leena Koskela / Sanoma-arkisto

Helena Lindgren haluaa kokea joka päivä jotain kaunista.

Tänään ilmestyneessä kuvakirjassa 25 suomalaista julkisuuden henkilöä poseeraavat alasti valokuvaaja Marika Kiviharjulle.

Kiviharju on vihkiytynyt viime vuosien aikana alastonkuville. Ensin hän julkaisi kuvistaan näyttelyn, sitten yhdessä toimittaja Ilkka Pernun kanssa tehnyn Alaston totuus -kirjan.

Kiviharju kertoi Me Naisille aiemmin, etteivät alastonkuvat ole eroottisia, vaan niiden tarkoitus on näyttää julkkikset omana itsenään, ilman suojakuorta. Yksi kirjan alastomista on malli-laulaja Helena Lindgren, 57.Helena Lindgren poseerasi alasti kuvaaja Marika Kiviharjun ja toimittaja Ilkka Pernun Alaston totuus -kirjaa varten. Kuva kirjasta.

Helena kertoo kirjassa, kuinka hän on omistanut elämänsä kauneudelle.

– Kun näen jotain kaunista tai joku sanoo jotain kaunista, se vaikuttaa minuun voimakkaasti. Ihmisten pitäisikin keskittyä enemmän siihen, mikä on kaunista.

Hän yrittää kokea joka päivä jotain kaunista ja luottaa venäläisen kirjailijan Fjodor Dostojevskin kuolemattomaan lauseeseen: Vain kauneus voi pelastaa maailman.

– Kauneinta on älykäs katse. Pelkät kauniit silmät eivät riitä, jos silmien takana ei ole mitään.

Miehissä häntä kiehtoo luotettavuus. Ilman sitä hän ei ryhdy ihmissuhteeseen.

Helena seurustelee tällä hetkellä Dancing on Ice -ohjelmasta tutun Tommi Piiroisen kanssa. Pariskunnalla on 28 vuotta ikäeroa.Lindgrenin lisäksi kirjasta löytyvät esimerkiksi tanssija Aira Samulin, mentalisti Noora Karma, näyttelijä Antti Reini, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kauneuskirurgiaguru Tiina Jylhä.

Marika Kiviharjun ja Ilkka Pernun Alaston totuus -kirja (Minerva) ilmestyi tänään, 22. huhtikuuta 2015.

Lue myös:

Hän on Helena Lindgrenin tv:stä tuttu miesystävä – ikäeroa 28 vuotta

Suomalaiset julkkikset alasti kuvannut Marika Kiviharju on kyltymätön

Näin otat itsestäsi edustavan alastonkuvan

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja. 

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste.