Kaikkihan osaavat pestä hiuksensa. Vai osaavatko?

Senhän me jo tiedämme, että käänteinen hiustenpesu pelastaa lättätukalta: hiukset pitää pestä ensin hoitoaineella ja sitten vasta sampoolla. Mutta niinkin arkisessa rutiinissa kuin hiustenpesussa voi tehdä yllättään monia virheitä. Daily Mail pyysi asiantuntijoita kertomaan niistä pahimmat:

1. Pese hiukset haalealla, älä kuumalla vedellä. Kuuma vesi aktivoi talirauhaset ja voi jättää hiukset rasvaisen näköisiksi.

2. Sampoota ei tarvitse levittää kuin päänahkaan, sillä sampoo leviää muihin osiin hiuksissa automaattisesti, kun huuhtelet ne.

3. Käytä huuhteluun kaksinkertainen aika pesuun verrattuna. Jos sampoota jää hiuksiin tai hiuspohjaan, se voi aiheuttaa kutinaa ja hilseilyä.

4. Älä kampaa märkiä hiuksia suihkun jälkeen. Sen sijaan kampaa hiukset suihkussa harvalla kammalla sen jälkeen, kun olet laittanut hoitoainetta.

5. Vältä kuivaamasta hiuksia pyyhkeellä. Pyyhekuivatut hiukset näyttävät elottomilta ja lättäniltä. Taputtele pyyhkeellä ylimääräinen kosteus hiuksista, ja kuivaa ne sen jälkeen föönillä.

Lue myös:

No poo -hiustenpesutrendi tavoitti tavoitti taviksetkin

Kahdeksan parasta vinkkiä hiusten föönaukseen

Näin värjäät hiukset kotona – 15 ammattilaisen vinkkiä