Se on syksy nyt! Meikissä sen tietää sitä, että pääosaan nousee kosteutettu ja hehkuva iho. Kun pohja on kunnossa, on kiva kokeilla myös trendejä.

Harva vaihtaa enää kesä- ja talviverhoja ikkunoihinsa, mutta muodissa ja kauneudessa vuodenaikojen vaihdos on yleensä hyvää aikaa päivittää sekä tyylit että rutiinit. Kaikkea ei tarvitse panna uusiksi, mutta kokosimme viisi vinkkiä, joiden ansiosta meikkipussista löytyvät ne toimivimmat tuotteet seuraaviksi kuukausiksi.

1. Lisää kosteutusta meikkipohjaan

Viilenevät ilmat saavat ihon tuntumaan kuivemmalta, joten ekstrakosteutus on paikallaan. Kaikki lähtee tietenkin ihonhoidosta, mutta myös meikkituotteista kannattaa valita kosteuttavammat versiot. 

2. Korvaa aurinkopuuteri poskipunalla

Kesä on ruskettuneen hehkun aikaa, mutta syksyn kalpeuttamille kasvoille kannattaa tuoda väriä ja muotoa poskipunan avulla. Viileä pinkki on aina varma ja raikas valinta, mutta myös lähellä ihon sävyä olevat poskipunat sopivat hyvin kasvojen muotoiluun. Punalla lopputuloksesta tulee luonnollisempi kuin varjostustuotteiden avulla.

Lue myös: Tiedätkö poskipunan oikean paikan kasvoilla? 3 eri tapaa – 3 eri lopputulosta

3. Huulille hoivaa ja kiiltoa

Ihon lisäksi myös huulet kaipaavat kosteutta. Syksyllä voi olla myös tarpeen hoitaa huulia kuorinnalla. Pitkän mattakauden jälkeen myös kiiltävämmät voidehuulipunat sekä kiillot ovat jälleen muodissa. Hillitympää lopputulosta haluavalle sopii myös sävytetty huulivoide.

4. Älä hylkää aurinkosuojaa

Paras keino ehkäistä pigmenttimuutoksia ja vanhenemisen merkkejä on käyttää aurinkosuojaa – ympäri vuoden. Jos et halua käyttää erillistä voidetta, tarkista, että myös syys- ja talvikauden ihonhoito- tai meikkituotteissasi on suojakerroin.

Lue myös: Tutkimus: aurinkorasva ei vain suojaa – saattaa jopa parantaa ihon kuntoa

5. Satsaa hehkuun

Kesän kosteudessa iho hohtaa kuin itsestään, mutta syksyllä apuun kannattaa ottaa joko voidemainen tai puuterimainen hohdetuote. Sen sijaan tavallisten puutereiden kanssa tarvitaan malttia, ettei iho ala näyttää kuivalta ja tunkkaiselta. Hyvä keino on puuteroida vain rasvoittuvat kohdat, jotka ovat useimmilla nenä, leuka ja otsan keskikohta.

+ Kokeile rohkeasti trendejä!

Syksyisen viileällä ilmalla meikit eivät lähde leviämään niin helposti, ja dramaattisetkin tyylit sopivat hyvin vuodenaikaan. Käy vaikka Pinterestissä inspiroitumassa!

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”