Se on syksy nyt! Meikissä sen tietää sitä, että pääosaan nousee kosteutettu ja hehkuva iho. Kun pohja on kunnossa, on kiva kokeilla myös trendejä.

Harva vaihtaa enää kesä- ja talviverhoja ikkunoihinsa, mutta muodissa ja kauneudessa vuodenaikojen vaihdos on yleensä hyvää aikaa päivittää sekä tyylit että rutiinit. Kaikkea ei tarvitse panna uusiksi, mutta kokosimme viisi vinkkiä, joiden ansiosta meikkipussista löytyvät ne toimivimmat tuotteet seuraaviksi kuukausiksi.

1. Lisää kosteutusta meikkipohjaan

Viilenevät ilmat saavat ihon tuntumaan kuivemmalta, joten ekstrakosteutus on paikallaan. Kaikki lähtee tietenkin ihonhoidosta, mutta myös meikkituotteista kannattaa valita kosteuttavammat versiot. 

2. Korvaa aurinkopuuteri poskipunalla

Kesä on ruskettuneen hehkun aikaa, mutta syksyn kalpeuttamille kasvoille kannattaa tuoda väriä ja muotoa poskipunan avulla. Viileä pinkki on aina varma ja raikas valinta, mutta myös lähellä ihon sävyä olevat poskipunat sopivat hyvin kasvojen muotoiluun. Punalla lopputuloksesta tulee luonnollisempi kuin varjostustuotteiden avulla.

Lue myös: Tiedätkö poskipunan oikean paikan kasvoilla? 3 eri tapaa – 3 eri lopputulosta

3. Huulille hoivaa ja kiiltoa

Ihon lisäksi myös huulet kaipaavat kosteutta. Syksyllä voi olla myös tarpeen hoitaa huulia kuorinnalla. Pitkän mattakauden jälkeen myös kiiltävämmät voidehuulipunat sekä kiillot ovat jälleen muodissa. Hillitympää lopputulosta haluavalle sopii myös sävytetty huulivoide.

4. Älä hylkää aurinkosuojaa

Paras keino ehkäistä pigmenttimuutoksia ja vanhenemisen merkkejä on käyttää aurinkosuojaa – ympäri vuoden. Jos et halua käyttää erillistä voidetta, tarkista, että myös syys- ja talvikauden ihonhoito- tai meikkituotteissasi on suojakerroin.

Lue myös: Tutkimus: aurinkorasva ei vain suojaa – saattaa jopa parantaa ihon kuntoa

5. Satsaa hehkuun

Kesän kosteudessa iho hohtaa kuin itsestään, mutta syksyllä apuun kannattaa ottaa joko voidemainen tai puuterimainen hohdetuote. Sen sijaan tavallisten puutereiden kanssa tarvitaan malttia, ettei iho ala näyttää kuivalta ja tunkkaiselta. Hyvä keino on puuteroida vain rasvoittuvat kohdat, jotka ovat useimmilla nenä, leuka ja otsan keskikohta.

+ Kokeile rohkeasti trendejä!

Syksyisen viileällä ilmalla meikit eivät lähde leviämään niin helposti, ja dramaattisetkin tyylit sopivat hyvin vuodenaikaan. Käy vaikka Pinterestissä inspiroitumassa!

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?