Syy onkin selkärangassa! Kuva: Shutterstock
Syy onkin selkärangassa! Kuva: Shutterstock

Oikeasti takapuolitykkäilyllä ei ole mitään tekemistä koon kanssa, tutkimus väittää.

Muhkeasta takamuksesta on tullut trendi, joka näkyy maailmalla plastiikkakirurgien vastaanotoilla asti. Viimeiset vuodet ovat olleet pitkään kestäneen tissivaltakauden jälkeen peppujen.

Miehet ovat tunnustaneet avoimesti olevansa pyllymiehiä, ja tissimiesten roolissa roikkuvia on pidetty vähän takapajuisina. Peppumuodista ahdistuvat ovat saaneet kokea ulkonäkötuskaa ja kyykätä hiki hatussa, jotta saavat kasvatettua tarakkaperän.

Vieläkään tästä yhden ruumiinosan palvonnasta ei päästä vieläkään eroon, vaan aiheesta on julkaistu tuore tutkimus.

Teksasilaisen Arlingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan miehet eivät pidäkään takapuolista pelkästään siksi, että ne hivelevät esteettistä silmää. Tästäkin voimme syyttää evoluutiota. Takapuolista syttyvät näkevät oikeasti naisen, joka on hyvä synnyttämään ja voi raskaanakin ollessa hankkia ruokaa perheelleen.

Tutkimuksen mukaan miehet eivät edes oikeastaan tarkastele takapuolen kokoa, vaan sitä, kuinka kaareva alaselkä on. Tutkimukseen osallistuneiden 300 miehen mukaan ”paras” selkärangan ja pepun kulma on 45,5 astetta.

– Miehet saattavat ohjata tiedostamatta huomionsa takapuoleen saadakseen tietoa alaselän kaarevuudesta. Tai ehkä miehet pitävät kaarevasta alaselästä ja kookkaasta takapuolesta. Asiaa pitää tutkia tarkemmin tulevaisuudessa, tutkija David Lewis kertoo Daily Mailille.

Niinpä niin. Tämä maailma tarvitsee lisää takapuolitutkimuksia! Tähän asti nimittäin on tutkittu muun muassa jo, miksi naisen muodot ovat huumetta miehelle, miten muhkut pyllytyynyt vaikuttavat mieheen, millaisista lantioista miehet syttyvät, millaiset ovat naisten täydelliset rinnat... Täydellisen naisen metsästys ei lopu ikinä.

Tutkimus julkaistiin helmikuussa Evolution & Human Behavior -tiedelehdessä.

Lue myös:

Uudessa somessa saat rehellisen vastauksen takapuolesi koosta

Toiveissa kiinteät pakarat – näin onnistut

Ilmiö: Pepun pitää olla nyt muhkea!

Onko vuosi 2015 taas rintojen?

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.