Syy onkin selkärangassa! Kuva: Shutterstock
Syy onkin selkärangassa! Kuva: Shutterstock

Oikeasti takapuolitykkäilyllä ei ole mitään tekemistä koon kanssa, tutkimus väittää.

Muhkeasta takamuksesta on tullut trendi, joka näkyy maailmalla plastiikkakirurgien vastaanotoilla asti. Viimeiset vuodet ovat olleet pitkään kestäneen tissivaltakauden jälkeen peppujen.

Miehet ovat tunnustaneet avoimesti olevansa pyllymiehiä, ja tissimiesten roolissa roikkuvia on pidetty vähän takapajuisina. Peppumuodista ahdistuvat ovat saaneet kokea ulkonäkötuskaa ja kyykätä hiki hatussa, jotta saavat kasvatettua tarakkaperän.

Vieläkään tästä yhden ruumiinosan palvonnasta ei päästä vieläkään eroon, vaan aiheesta on julkaistu tuore tutkimus.

Teksasilaisen Arlingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan miehet eivät pidäkään takapuolista pelkästään siksi, että ne hivelevät esteettistä silmää. Tästäkin voimme syyttää evoluutiota. Takapuolista syttyvät näkevät oikeasti naisen, joka on hyvä synnyttämään ja voi raskaanakin ollessa hankkia ruokaa perheelleen.

Tutkimuksen mukaan miehet eivät edes oikeastaan tarkastele takapuolen kokoa, vaan sitä, kuinka kaareva alaselkä on. Tutkimukseen osallistuneiden 300 miehen mukaan ”paras” selkärangan ja pepun kulma on 45,5 astetta.

– Miehet saattavat ohjata tiedostamatta huomionsa takapuoleen saadakseen tietoa alaselän kaarevuudesta. Tai ehkä miehet pitävät kaarevasta alaselästä ja kookkaasta takapuolesta. Asiaa pitää tutkia tarkemmin tulevaisuudessa, tutkija David Lewis kertoo Daily Mailille.

Niinpä niin. Tämä maailma tarvitsee lisää takapuolitutkimuksia! Tähän asti nimittäin on tutkittu muun muassa jo, miksi naisen muodot ovat huumetta miehelle, miten muhkut pyllytyynyt vaikuttavat mieheen, millaisista lantioista miehet syttyvät, millaiset ovat naisten täydelliset rinnat... Täydellisen naisen metsästys ei lopu ikinä.

Tutkimus julkaistiin helmikuussa Evolution & Human Behavior -tiedelehdessä.

Lue myös:

Uudessa somessa saat rehellisen vastauksen takapuolesi koosta

Toiveissa kiinteät pakarat – näin onnistut

Ilmiö: Pepun pitää olla nyt muhkea!

Onko vuosi 2015 taas rintojen?