Olihan se auringonpaahde ihanaa, mutta nyt on jälkipelin aika. Kuva: Shutterstock
Olihan se auringonpaahde ihanaa, mutta nyt on jälkipelin aika. Kuva: Shutterstock

Nyt on oikea aika helliä kesän koettelemaa ihoa kosteuttavilla voiteilla ja seerumeilla.

Kesällä jokaisesta auringonsäteestä haluasi ottaa kaiken ilon ja nautinnon irti. Aurinkovoidettakin tuli sutaistua sinne tänne, mutta muistiko sitä myös lisätä?

Huolellinen suojaus on tuiki tärkeää siitäkin syystä, että auringon UVA-säteet vanhentavat ihoa. Vaikka muutokset eivät näy iholla heti auringonoton jälkeen, pintakerroksen alla kuohuu: ihon kimmoisuudesta vastaavat kollageenisäikeet heikentyvät nopeaa tahtia. UVA-säteitä on ilmassa koko päivän, ja ne läpäisevät pilvet ja jopa lasin.

Vanheneminen alkaa nopeiten näkyä ohuessa dekolteen ihossa. Suoja- ja kosteusvoiteet olisikin hyvä muistaa levittää aina kaulalle asti.

Kokeile vaikkapa näitä:


Kuva: Anna Huovinen

1. Nu3-kapselien hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuutensa, 35 €.

2. Estée Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery -ampullit sisältävät korjaavaa tehoseerumia, 125 €.

3. Biotherm Blue Therapy Accelerated -seerumi häivyttää ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja pigmenttiläiskiä, 66 €.

4. Clarins Skin Beauty Repair Concentrate S.O.S. -seerumi rauhoittaa herkistynyttä ihoa, 68 €.

5. Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -voidetta käytetään kuuriluontoisesti, kun iho kaipaa tehokasta hoivaa, 59 €.

6. Lancôme Hydra Zen Créme Hydratante Anti-stress -päivävoide rauhoittaa stressaantunutta ihoa, 59 €.

7. Oriflame NovAge Ultimate Lift Advanced -päivävoide kiinteyttää veltostunutta ihoa. SPF 15, 50 €.

8. V10 Plus Placenta -seerumi nopeuttaa ihon uudistumista ja häivyttää pigmenttimuutoksia. 35 €.

9. Lierac Hydragenist -seerumi tehokosteuttaa hyaluroni- ja AHA-happojen avulla, 52 €.

10. Mádara SOS Hydra Repair Intensive -seerumin suloinen väri tulee pionista. Superkosteuttaja! 39,80 €.

11. Rasvaton Dr. Hauschka -yöseerumi aktivoi ihon luonnollista uudistumista, 48 €.

12. Herbina Moisture Balance 3in1 -naamiota voi käyttää joko kolmen minuutin pikahoitona, kymmenen minuutin tehokosteuttajana tai yönaamiona, 6,50 €.

13. Garnier SkinActive Tissue Mask Moisture Bomb -kangasnaamion annetaan vaikuttaa viisitoista minuuttia. Kosteuttava naamio imeytyy harsosta, 1,95 €.

14. Vivania Beauty Shot -kauneusjuoman kollageeni, hyaluronihappo ja C-vitamiini antavat iholle tehokosteutta sisältäpäin, 22 €.

Yön tehotunnit

Auringon aiheuttamat ikääntymisen merkit nousevat esiin hiljalleen. Ne alkavat näkyä ihon heikentyneenä kimmoisuutena etenkin huulten ympärillä sekä silmänympärysiholla.

Vaurioita voi häivyttää hoitamalla ihoa korjaavilla tehoaineilla, jotka auttavat soluja uusiutumaan tavallista nopeammin. Aktiiviaineita lisätään yleensä eniten yövoiteisiin ja seerumeihin, minkä vuoksi ne ovat usein tavallisia tuotteita kalliimpia.

Kun ihosolu uudistuu, iho saa ainakin osan kimmoisuudestaan takaisin. Jotta uusiutuminen ei menisi hukkaan, iho kannattaa suojata vielä syksylläkin päivävoiteella, jossa on vähintään suojakerroin 15.

Iso syyniin säännöllisesti

Aurinko vaikuttaa ihosoluihin ja lisää luomia. Iho onkin hyvä tutkia säännöllisesti, jotta muutokset ehtii havaita ajoissa. Luomet voi käydä tarkistuttamassa terveydenhoitajalla vuoden tai kahden välein.

Epäilyttäviä ihomuutoksia, kuten suurentuneita, tummentuneita tai levinneitä luomia kannattaa näyttää lääkärille.

Lähteet: Iholiiton Iho ja aurinko -opas, Eucerinin markkinointipäällikkö Hanna Grandell.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.