Kuvat: Shutterstock
Kuvat: Shutterstock

Näillä kikoilla selviät kauneusrutiineista ja arjen ongelmista vaivatta.

Monesta tuotteesta on muutakin hyötyä kuin sen alkuperäinen käyttötarkoitus. Niihin ei uppoa paljon rahaa, ja ne saattavat jopa löytyä sinulta jo valmiiksi.

Tupakkapaperi poistaa kiillon

Jos ihosi kiiltää helposti, olet varmasti turvautunut aiemmin puuteripaperiin tai kiillonpoistopaperiin. Samaa tavaraa monta kertaa halvemmalla on tupakkapaperi.

Hunaja on huipputuote

Ihana hunaja on kauneuden monitoimituote. Se toimii esimerkiksi hoitavana naamiona, kun sitä piitä kymmenen minuuttia kasvoilla. Jos taas sekoitat hunajaa sampooseen, saat hiuksiisi extravolyymia.

Juurikasvu piiloon luomivärillä

Näkyykö vaaleampi juurikasvu tummissa hiuksissasi? Piilota vaaleat hiukset sutimalla hiusten tyveen ruskeaa luomiväriä tai aurinkopuuteria.

Jugurttia palaneelle

Poltitko kihartimella ilkeäntuntuisen jäljen? Nopea apua löytyy jääkaapista. Maustamaton jugurtti sekä viilentää että rauhoittaa ihoa.

Hoitoaine pehmentää muutakin kuin hiukset

Hiustenhoitoaine selvittää muitakin ongelmia kuin takkutukan. Jos sheivausvaahto on loppu, voit käyttää hoitoainetta sen sijasta. Sääristä tulee silkinpehmeät.

Jos pidät meikkisiveltimistäsi hyvää huolta, peset niitä tasaisin väliajoin. Kun haluat sudeista extrapehmeitä, levitä niihin pesun jälkeen hieman hoitoainetta.

Kasvovettä sotkijalle

Luonnollisen rusketuksen loihtiminen itseruskettavan avulla on yllättävän haastavaa. Alkoholipitoinen kasvovesi on oiva tuote korjailemaan rusketuslaikkuja.

Korut kuntoon kotikonstein

Maissitärkkelys tai perunajauho avaa solmut

Onko kaulaketjusi mennyt pahasti solmuun? Laita solmukohtaan hieman maissitärkkelystä (esim. Maizena) tai perunajauhoja, niin saat paremman otteen ja solmu aukeaa helposti.

Napit pitävät korut tallessa

Kaikilla on ylimääräisiä vanhoja nappeja, joille ei ole mitään käyttöä. No nytpä on. Pidä korvakoruparia kiinni napissa. Säilytyskikka on hauska ja toimiva.

Väritön kynsilakka suojaa sormuksia

Rihkamasormukset ovat ihania, mutta niistä lähtee väri harmittavan nopeasti. Lakkaa korun päälle kevyt kerros väritöntä kynsilakkaaa, eikä pinta lähde niin helposti kulumaan

Lue myös:

15 kauneusvinkkia, jotka pelastavat arkesi 

Niin ihanaa ja näyttävää kuin kimallus onkin, siitä on myös haittansa.

Viime vuonna vauhtiin päässyt glittervillitys elää ja voi hyvin edelleenkin. Festarikausikin on juuri parhaimmillaan, joten glitterlookit taatusti lisääntyvät jälleen vauhdilla katukuvassa.

Sen lisäksi, että glitterin käyttö ei ole mikään varsinainen ekoteko, glittermeikin peseminen pois tuntuu olevan rankempi operaatio kuin maratonin juokseminen.

Kimalteiden iholta pois saaminen vaatii pesemistä, pyyhkimistä, hankaamista ja kuorimista. Lopputuloksena iho punoittaa eikä ole täysin glitteritön vielä ainakaan viikkoon. Lisäksi kylppäri on kivan hohtava vähän aikaa.

Glitterin poistamiseen on onneksi helppo kikka, jonka avulla iho ei ärsyynny turhaan ja sotkut pysyvät minimissä. Kaikki on kiinni siitä, miten glitterin kasvoilleen kiinnittää.

Tavallisin tapa loihtia glitterlook on levittää iholle ensin vaseliinia ja töpötellä halutut glitterit sen päälle. Pesuvaiheen sotkut saa kuitenkin vältettyä parhaiten liiman avulla.

Eikä nyt puhuta mistään erikeeperistä, vaan ripsiliimasta!

Tekoripsille tarkoitettua liimaa levitetään varovasti halutulle alueelle, kuten vaikkapa sydämen muotoon kasvoille. Kun liima on vielä märkää, glitterit taputellaan varovasti liiman päälle esimerkiksi vanupuikolla.

Liima kuivuu glittereineen iholle ja kas, pesuvaiheessa liimakohdan voi vain irrottaa iholta kuin tarran!

Isommille glitterpläjäyksille, kuten koko naaman glitterilookiin, liima ei ehkä toimi, mutta jos glitterillä haluaa peittää pienempiä alueita kasvoissa tai kehossa, liima on täydellisen näppärä.

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja.