Kuvat: Shutterstock
Kuvat: Shutterstock

Näillä kikoilla selviät kauneusrutiineista ja arjen ongelmista vaivatta.

Monesta tuotteesta on muutakin hyötyä kuin sen alkuperäinen käyttötarkoitus. Niihin ei uppoa paljon rahaa, ja ne saattavat jopa löytyä sinulta jo valmiiksi.

Tupakkapaperi poistaa kiillon

Jos ihosi kiiltää helposti, olet varmasti turvautunut aiemmin puuteripaperiin tai kiillonpoistopaperiin. Samaa tavaraa monta kertaa halvemmalla on tupakkapaperi.

Hunaja on huipputuote

Ihana hunaja on kauneuden monitoimituote. Se toimii esimerkiksi hoitavana naamiona, kun sitä piitä kymmenen minuuttia kasvoilla. Jos taas sekoitat hunajaa sampooseen, saat hiuksiisi extravolyymia.

Juurikasvu piiloon luomivärillä

Näkyykö vaaleampi juurikasvu tummissa hiuksissasi? Piilota vaaleat hiukset sutimalla hiusten tyveen ruskeaa luomiväriä tai aurinkopuuteria.

Jugurttia palaneelle

Poltitko kihartimella ilkeäntuntuisen jäljen? Nopea apua löytyy jääkaapista. Maustamaton jugurtti sekä viilentää että rauhoittaa ihoa.

Hoitoaine pehmentää muutakin kuin hiukset

Hiustenhoitoaine selvittää muitakin ongelmia kuin takkutukan. Jos sheivausvaahto on loppu, voit käyttää hoitoainetta sen sijasta. Sääristä tulee silkinpehmeät.

Jos pidät meikkisiveltimistäsi hyvää huolta, peset niitä tasaisin väliajoin. Kun haluat sudeista extrapehmeitä, levitä niihin pesun jälkeen hieman hoitoainetta.

Kasvovettä sotkijalle

Luonnollisen rusketuksen loihtiminen itseruskettavan avulla on yllättävän haastavaa. Alkoholipitoinen kasvovesi on oiva tuote korjailemaan rusketuslaikkuja.

Korut kuntoon kotikonstein

Maissitärkkelys tai perunajauho avaa solmut

Onko kaulaketjusi mennyt pahasti solmuun? Laita solmukohtaan hieman maissitärkkelystä (esim. Maizena) tai perunajauhoja, niin saat paremman otteen ja solmu aukeaa helposti.

Napit pitävät korut tallessa

Kaikilla on ylimääräisiä vanhoja nappeja, joille ei ole mitään käyttöä. No nytpä on. Pidä korvakoruparia kiinni napissa. Säilytyskikka on hauska ja toimiva.

Väritön kynsilakka suojaa sormuksia

Rihkamasormukset ovat ihania, mutta niistä lähtee väri harmittavan nopeasti. Lakkaa korun päälle kevyt kerros väritöntä kynsilakkaaa, eikä pinta lähde niin helposti kulumaan

Lue myös:

15 kauneusvinkkia, jotka pelastavat arkesi 

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!