Kuvat: Shutterstock
Kuvat: Shutterstock

Näillä kikoilla selviät kauneusrutiineista ja arjen ongelmista vaivatta.

Monesta tuotteesta on muutakin hyötyä kuin sen alkuperäinen käyttötarkoitus. Niihin ei uppoa paljon rahaa, ja ne saattavat jopa löytyä sinulta jo valmiiksi.

Tupakkapaperi poistaa kiillon

Jos ihosi kiiltää helposti, olet varmasti turvautunut aiemmin puuteripaperiin tai kiillonpoistopaperiin. Samaa tavaraa monta kertaa halvemmalla on tupakkapaperi.

Hunaja on huipputuote

Ihana hunaja on kauneuden monitoimituote. Se toimii esimerkiksi hoitavana naamiona, kun sitä piitä kymmenen minuuttia kasvoilla. Jos taas sekoitat hunajaa sampooseen, saat hiuksiisi extravolyymia.

Juurikasvu piiloon luomivärillä

Näkyykö vaaleampi juurikasvu tummissa hiuksissasi? Piilota vaaleat hiukset sutimalla hiusten tyveen ruskeaa luomiväriä tai aurinkopuuteria.

Jugurttia palaneelle

Poltitko kihartimella ilkeäntuntuisen jäljen? Nopea apua löytyy jääkaapista. Maustamaton jugurtti sekä viilentää että rauhoittaa ihoa.

Hoitoaine pehmentää muutakin kuin hiukset

Hiustenhoitoaine selvittää muitakin ongelmia kuin takkutukan. Jos sheivausvaahto on loppu, voit käyttää hoitoainetta sen sijasta. Sääristä tulee silkinpehmeät.

Jos pidät meikkisiveltimistäsi hyvää huolta, peset niitä tasaisin väliajoin. Kun haluat sudeista extrapehmeitä, levitä niihin pesun jälkeen hieman hoitoainetta.

Kasvovettä sotkijalle

Luonnollisen rusketuksen loihtiminen itseruskettavan avulla on yllättävän haastavaa. Alkoholipitoinen kasvovesi on oiva tuote korjailemaan rusketuslaikkuja.

Korut kuntoon kotikonstein

Maissitärkkelys tai perunajauho avaa solmut

Onko kaulaketjusi mennyt pahasti solmuun? Laita solmukohtaan hieman maissitärkkelystä (esim. Maizena) tai perunajauhoja, niin saat paremman otteen ja solmu aukeaa helposti.

Napit pitävät korut tallessa

Kaikilla on ylimääräisiä vanhoja nappeja, joille ei ole mitään käyttöä. No nytpä on. Pidä korvakoruparia kiinni napissa. Säilytyskikka on hauska ja toimiva.

Väritön kynsilakka suojaa sormuksia

Rihkamasormukset ovat ihania, mutta niistä lähtee väri harmittavan nopeasti. Lakkaa korun päälle kevyt kerros väritöntä kynsilakkaaa, eikä pinta lähde niin helposti kulumaan

Lue myös:

15 kauneusvinkkia, jotka pelastavat arkesi