Vanupuikko tulee apuun, jos sinulla ei ole erilaisten siveltimien armeijaa luomivärin levitykseen. Kuva: Shutterstock
Vanupuikko tulee apuun, jos sinulla ei ole erilaisten siveltimien armeijaa luomivärin levitykseen. Kuva: Shutterstock

Käyntikortti ja vaseliini meikkiapuna? Kyllä vain! Nämä kikat helpottavat meikkirutiinejasi.

1. Pohjusta peitevärillä

Luomivärin pohjustustuote tekee toki silmämeikistä kestävän, mutta myös tavallinen peiteväri ajaa tarvittaessa asian. Levitä peiteväriä luomelle ennen luomivärin levitystä, ja lopputuloksesta tulee kestävä. Tällä videolla näytetään myös, miten voit käyttää teippiä kissamaisen rajauksen apuna ja kirkastaa katsetta valkoisilla alarajauksilla.

2. Tee rajaukset ripsarilla

Tämä vinkki helpottaa meikkien pakkaamista mukaan, sillä ripsiväri käy loistavasti myös eyelinerista.

3. Piirrä rajaukset pisteiden avulla

Toisinaan siistien rajausten tekeminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Kun piirrät yläluomelle ensin pisteitä ja sitten yhdistät ne, saat helposti tehtyä kauniit rajaukset. Videolta selviää myös, miten rajausjälkeä voi siistiä peitevärin avulla.

4. Korjaile kulmia huulikiillolla

Eikö meikkipussissasi ole kulmageeliä? Ei hätää! Voit pistää kulmakarvat ojennukseen värittömällä huulikiillolla.

5. Kerrosta luomiväriä

Jos haluat kestävän ja voimakkaan näköisen lopputuloksen, levitä ensin luomelle voidemaista luomiväriä ja sitten puuterimaista luomiväriä. Kerrostamalla voit myös luoda uudenlaisen sävyn. Tällä videolla kerrotaan myös, miten häivytät luomivärin kätevästi vanupuikolla.

6. Tee sumusilmät vaseliinin avulla

Juhlava, tummanpuhuva smoky eyes -meikki on yllättävän helppo tehdä, kun käytät apuna vaseliinia. Väritä ensin koko liikkuva luomi ja tee alaluomelle rajaukset tummalla kynällä. Ota sitten sormenpäähän pieni väärä vaseliinia ja häivytä sillä kynän jälki upean utuiseksi, kuten videolla. Lopputuloksesta tulee hohtava, eli kikka ei sovi mattapintaiseen smoky eyes -meikkiin.

7. Levitä ripsaria käyntikortin kanssa

Ripsivärituhrut saavat helposti pinnan kiristymään meikatessa. Kun valjastat apuriksesi käyntikortin, yläluomi säilyy puhtoisena. Aseta käyntikortti ripsien yläpuolelle ja levitä ripsiväriä tavalliseen tapaan.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.