Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock
Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock

Aina ei ole aikaa – varsinkaan ulkonäön kanssa vatvomiselle.

Toisinaan voi olla ihanaa hoitaa omaa kauneuttaan tuntitolkulla, mutta joskus asiat haluaa vain tehdä niin pikaisesti kuin mahdollista. Kiirepäivän sattuessa Byrdie-sivuston listaamat kauneusniksit ovat kullanarvoisia.

Supernopea suoristus

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta hiusten jakaminen useaan pieneen osioon nopeuttaa suoristamista. Näin se kuitenkin toimii. Mitä enemmän pieniä osioita, sitä nopeampaa homma on, koska samaa hiustukkoa ei tarvitse käsitellä kuin kerran. Kiirelähdöt kannattaa ottaa huomioon myös suoristusrautakaupoilla: laadukkaat mallit lämpenevät nopeasti ja säästävät siten aikaa.

Punaisuuden poisto

Allergian aiheuttama punainen ihottuma hälvenee itsestään pois, mutta aina ei ole aikaa odotella. Vaivasta päästä eroon parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Aloita nappaamalla tabletti allergiaoireisiin tarkoitettua antihistamiinia. Sen jälkeen pidä punoittavan kohdan päällä kylmäpakkausta 25 minuutin ajan. Viimeistele hoito sivelemällä ihottuma-alueelle hydrokortisonivoidetta.

Finnit veks!

Näppylän näpelöinnin sijaan pidä sen päällä kylmää muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen ota pullo punoittavien silmien hoitoon käytettäviä silmätippoja, purista tippa vanupuikon päähän ja paina vanu finnisi päälle. Silmätipat poistavat näpystä punaisuuden samalla tavalla kuin silmistä.

Vähemmän on enemmän

Meikkirutiinit nopeutuvat huomattavasti, jos tuotevalikoima on yksinkertainen. Mitä vähemmän tuotteita on, sitä nopeammin löytää aina etsimänsä. Monet meikit ovat myös monikäyttöisiä. Esimerkiksi voidemaista poskipunaa voi käyttää antamaan väriä poskille, huulille ja luomille. Aikaa säästyy, jos kaikki tuotteet levittää kasvoille sormin.

Vauhdikas silmämeikki

Silmämeikin tekemisessä ylimääräisten ripsivärituhrujen puhdistamiseen saattaa kulua yhtä kauan aikaa kuin itse meikkaamiseen. Ripsarisotkuilta säästyy oikealla tekniikalla. Yläluomet sotkeutuvat useimmiten sen takia, että alaripsiä ehostaessaan ihminen kallistaa päätään alaspäin, jolloin märät yläripset koskettavat luomiin. Värin levittäminen kannattaa siis aloittaa alaripsistä.

Teelusikka on oiva apuväline ripsivärin levityksessä. Suojaa yläluomi sillä sutimisen aikana, etkä joudu korjailemaan tuhruja jälkikäteen.

Kiireessä kannattaa skipata rajauskynän käyttäminen, koska se homma vaatii tarkkuutta. Jos aikaa on vain sekunteja, vakaa käsi on utopistinen toive. Vaihda siis rajauskynä luomiväriin. Sillä silmiään saa korostettua ilman, että tarvitsee murehtia täydellisestä jäljestä.

Vauhtia itseruskettavan kuivumiseen

Tässä hommassa ei ajan kanssa kannata nuukailla, ellei halua muistuttaa seuraavana päivänä seepraa. Joskus kuitenkin kiire yllättää vasta kesken kuivatteluvaiheen. Kokeile silloin avuksi hiustenkuivaajaa. Puhalla ihollesi vain kylmää ilmaa, sillä lämmin ilma saattaa aiheuttaa hikoilua, jolloin rusketuksesta ei tule tasainen.

Itseruskettavaa valitessa kannattaa muistaa, että vaahtomainen itseruskettava kuivuu nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen.

Rivakka manikyyri

Kynsilakan kuivumisen odottelu on ehkä turhaannuttavin kauneusrituaali. Nopeuta kuivumista lakkaamalla vain ohuita kerroksia kynsillesi. Kolme ohutta kerrosta on kuivumisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kaksi paksua.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Tällaisen meikin ehdit tehdä 5, 10 ja 15 minuutissa

Kuuden minuutin kiepautusnuttura – näin sen teet

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Hyvä hygienia ja hellä hoito vähentävät karvapoiston aiheuttamaa ihoärsytystä.

Kasvokarvoista niin kulmissa kuin ylähuulellakin pääsee eroon nyppimällä, vahaliuskolla tai karvanpoistoon tarkoitetuilla voiteilla. Ammattilaiset poistavat karvoja vahan lisäksi sokeroimalla ja threading-lankatekniikalla.

– Karvanpoistossa on tärkeää, että karva poistetaan juurineen. Esimerkiksi höyläämällä karvat katkeavat, jolloin ne kasvavat nopeasti, kosmetologi Minna Luostarinen neuvoi keväällä, kun kysyimme, miten kasvokarvoista kannattaa hankkiutua eroon.

Oikean menetelmän valitsemisen lisäksi sekä karvanpoistovalmistelut että jälkihoito ovat tärkeitä. Vaikka ihoa käsittelisi mahdollisimman hellävaraisesti, karvanpoistossa on ylimääräinen riski tulehduksille. Toisille se aiheuttaa näppyjä helpommin kuin toisille. Näillä vinkeillä minimoit riskin.

Pese ensin

Hyvä hygienia on tietenkin karvanpoistossa olennaista. Kasvot kannattaa pestä ennen karvanpoistovälineisiin tarttumista tai vahaukseen menoa, jotta iholla ei ole käsittelyn hetkellä ylimääräisiä bakteereja lisäämässä näppyriskiä. Vaihda pyyhe usein, jotta bakteerit eivät pääse kasvamaan siinä ja leviämään iholle.

Vältä koskettelua

Käsistä saattaa päätyä iholle bakteereja, joten näpit kannattaa pitää erossa kasvoista sekä ennen että jälkeen karvanpoiston – vaikka palaisitkin halusta kokeilla, kuinka ihanan sileältä kasvot tuntuvat.

Lue myös: Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Kokeile kuorintaa

Karvanpoistoniksejä koonnut Byrdie-sivusto suosittelee ihon kuorintaa ennen karvanpoistokäsittelyä. Sivuston haastattelema kulmakarvabaarin perustaja selittää, että kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja sisäänkasvaneet karvat, joten lopputuloksesta tulee sileämpi. 

Valmistele iho

Vahausekspertti kertoo Byrdielle, että liian pehmeä iho heikentää vahan tarttumista karvoihin. Siksi kosteusvoidetta ei kannata käyttää vahausta edeltävänä iltana. Karvanpoistoalueen iholle kannattaa myös levittää vauvatalkkia, joka imee iholta ylimääräistä rasvaa ja kosteutta, jotta vaha voi tarttua karvoihin napakasti. Talkki saattaa myös suojata ihoa vahauksen aiheuttamalta ärsytykseltä.

Älä innostu liikaa

Jos vahaat kotona, vältä saman alueen käsittelyä moneen kertaan, koska se voi ärsyttää ihoa. Muutenkin karvanpoistossa on hyvä pysyä kohtuudessa, jotta iho saa toipua poistokertojen välillä.

Jälkihoito

Vahattavaa aluetta ei kannata ärsyttää kokonaiseen vuorokauteen koskettelulla tai voimakkailla ihonhoitotuotteilla. Vältä hajusteita, retinolituotteita, antioksidantteja ja kuorivia happoja – jos iho on ärtynyt, mieto perusvoide on varma valinta. Ihoa ei kannata myöskään altistaa auringon säteilylle. Myös ihohuokosiin päätyvä hiki saattaa olla syynä näppyihin, joten treenitkin voi olla hyvä aikatauluttaa niin, että iho saa rauhassa toipua karvanpoistosta.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.