Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock
Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock

Aina ei ole aikaa – varsinkaan ulkonäön kanssa vatvomiselle.

Toisinaan voi olla ihanaa hoitaa omaa kauneuttaan tuntitolkulla, mutta joskus asiat haluaa vain tehdä niin pikaisesti kuin mahdollista. Kiirepäivän sattuessa Byrdie-sivuston listaamat kauneusniksit ovat kullanarvoisia.

Supernopea suoristus

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta hiusten jakaminen useaan pieneen osioon nopeuttaa suoristamista. Näin se kuitenkin toimii. Mitä enemmän pieniä osioita, sitä nopeampaa homma on, koska samaa hiustukkoa ei tarvitse käsitellä kuin kerran. Kiirelähdöt kannattaa ottaa huomioon myös suoristusrautakaupoilla: laadukkaat mallit lämpenevät nopeasti ja säästävät siten aikaa.

Punaisuuden poisto

Allergian aiheuttama punainen ihottuma hälvenee itsestään pois, mutta aina ei ole aikaa odotella. Vaivasta päästä eroon parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Aloita nappaamalla tabletti allergiaoireisiin tarkoitettua antihistamiinia. Sen jälkeen pidä punoittavan kohdan päällä kylmäpakkausta 25 minuutin ajan. Viimeistele hoito sivelemällä ihottuma-alueelle hydrokortisonivoidetta.

Finnit veks!

Näppylän näpelöinnin sijaan pidä sen päällä kylmää muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen ota pullo punoittavien silmien hoitoon käytettäviä silmätippoja, purista tippa vanupuikon päähän ja paina vanu finnisi päälle. Silmätipat poistavat näpystä punaisuuden samalla tavalla kuin silmistä.

Vähemmän on enemmän

Meikkirutiinit nopeutuvat huomattavasti, jos tuotevalikoima on yksinkertainen. Mitä vähemmän tuotteita on, sitä nopeammin löytää aina etsimänsä. Monet meikit ovat myös monikäyttöisiä. Esimerkiksi voidemaista poskipunaa voi käyttää antamaan väriä poskille, huulille ja luomille. Aikaa säästyy, jos kaikki tuotteet levittää kasvoille sormin.

Vauhdikas silmämeikki

Silmämeikin tekemisessä ylimääräisten ripsivärituhrujen puhdistamiseen saattaa kulua yhtä kauan aikaa kuin itse meikkaamiseen. Ripsarisotkuilta säästyy oikealla tekniikalla. Yläluomet sotkeutuvat useimmiten sen takia, että alaripsiä ehostaessaan ihminen kallistaa päätään alaspäin, jolloin märät yläripset koskettavat luomiin. Värin levittäminen kannattaa siis aloittaa alaripsistä.

Teelusikka on oiva apuväline ripsivärin levityksessä. Suojaa yläluomi sillä sutimisen aikana, etkä joudu korjailemaan tuhruja jälkikäteen.

Kiireessä kannattaa skipata rajauskynän käyttäminen, koska se homma vaatii tarkkuutta. Jos aikaa on vain sekunteja, vakaa käsi on utopistinen toive. Vaihda siis rajauskynä luomiväriin. Sillä silmiään saa korostettua ilman, että tarvitsee murehtia täydellisestä jäljestä.

Vauhtia itseruskettavan kuivumiseen

Tässä hommassa ei ajan kanssa kannata nuukailla, ellei halua muistuttaa seuraavana päivänä seepraa. Joskus kuitenkin kiire yllättää vasta kesken kuivatteluvaiheen. Kokeile silloin avuksi hiustenkuivaajaa. Puhalla ihollesi vain kylmää ilmaa, sillä lämmin ilma saattaa aiheuttaa hikoilua, jolloin rusketuksesta ei tule tasainen.

Itseruskettavaa valitessa kannattaa muistaa, että vaahtomainen itseruskettava kuivuu nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen.

Rivakka manikyyri

Kynsilakan kuivumisen odottelu on ehkä turhaannuttavin kauneusrituaali. Nopeuta kuivumista lakkaamalla vain ohuita kerroksia kynsillesi. Kolme ohutta kerrosta on kuivumisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kaksi paksua.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Tällaisen meikin ehdit tehdä 5, 10 ja 15 minuutissa

Kuuden minuutin kiepautusnuttura – näin sen teet

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Meikkivoiteettomuus voi tarkoittaa joko aitoa meikittömyyttä tai tiukkaa otetta peitevoidetuubista.

Jos aiemmin innostuttiin toinen toistaan peittävämmistä meikkivoiteista, suunta on nyt kääntynyt. Yhä useampi somen kauneusvaikuttaja hehkuttaa kevyesti meikattua, heleää ihoa.

Kevyempien meikkivoidekoostumuksien lisäksi muodissa on myös meikkivoiteeton meikki. Se voi tarkoittaa hyvin hoidettua, paljasta ihoa – tai sitten sitä, että iho yritetään saada näyttämään meikin avulla meikkivoiteettomalta.

Putositko kärryiltä? Noh, käytännössä vloggaajien meikkivoiteettomat meikit tarkoittavat yleensä sitä, että kasvoilla ei ole meikkivoidetta, mutta muita tuotteita on sitten senkin edestä. Lopputulos on nätti, mutta meikki ei lopulta eroa juurikaan siitä meikkivoiteellisesta versiosta.

Kiinnostus meikkivoiteettomuutta kohtaan lienee kasvanut siksi, että jotkut kokevat meikkikerroksen tukkivan ihoa. Heistä voi tuntua, että meikkivoide saa aikaan kierteen, jossa ihoon tulee näppyjä, jotka pitää sitten peittää meikkivoiteella, joka ehkä aiheuttaa lisää näppyjä ja niin edelleen.

Useissa meikkivoiteettomissa meikeissä kasvoille levitetään ihonhoitotuotteiden lisäksi pohjustusvoidetta, peitevoidetta ja puuteria. Onko se ihon kannalta yhtään eri asia kuin koko kasvoille levitetty meikkivoide?

Todennäköisesti meikkikerros on kevyempi ilman koko kasvoille levitettyä meikkivoidetta, mutta jos tarkoitus on ”antaa ihon hengittää”, täysi meikittömyys saattaisi olla parempi vaihtoehto.

Yksi Youtuben täysin meikkivoiteettomista kanavista on JKissaMakeup. Vloggaaja ei käytä meikkivoidetta, koska se ärsyttää hänen ihoaan. Jos haluaa oikeasti kevyen, meikkivoiteettomaan meikin, häneltä voi ottaa mallia – sipaus strategisesti sijoiteltua peitevoidetta riittää.

On tietenkin täysin itsestä kiinni, mikä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta.  Kaikki ovat täysin sallittuja: raskaan sarjan meikkivoide, kevyt meikkivoide, vähän tai ei ollenkaan meikkivoidetta...

Jos meikkivoiteen vähentäminen kiinnostaa, tässä kaksi kokeilemisen arvoista pohjameikkivaihtoehtoa:

  1. Meikkivoide vain osassa kasvoja. Meikkivoiderajoista jaksetaan aina varoitella, mutta meikkivoidetta ei ole pakko levittää hiusrajasta kaulaan saakka. Yleensä punoituksia ja rasvaisuutta on eniten kasvojen keskiosassa, joten meikkivoiteen levittäminen kannattaa aloittaa keskeltä. Kun sävy on lähellä ihon omaa sävyä ja meikkivoiteen häivyttää huolellisesti keskeltä ulospäin, kasvoja ei tarvitse maalata reunoja myöten.
  2. Peitevoide siellä, missä sitä tarvitaan. Peitevoiteeseen pätee sama kuin meikkivoiteeseen: kun sen sävy sulautuu täydellisesti ihoon, sitä voi käyttää vain paikallisesti esimerkiksi tummien silmänalusten ja näppyjen peittämiseen. Silmien alla voi käyttää aavistuksen kirkastavaa tuotetta, mutta muualla kasvoissa sävyn pitäisi olla juuri eikä melkein, jottei se pomppaa liikaa esiin muuten meikittömästä ihosta.

Kim Kardashian West alkaa seuraavaksi myydä nimeään kantavaa peitevoidetta ja puutereita, joiden tarkoitus on peittää tummimmatkin silmänaluset.

Jos pitää valita vain yksi meikkituote, kirkastava peitevoide on aika korkealla suosikkilistauksessa. Vähän sitä silmien alle, ja peilistä katsoo lähestulkoon eri ihminen.

Nyt myös superjulkkis Kim Kardashian West on tuomassa markkinoille oman versionsa tummat silmänaluset piilottavasta peitevoiteesta. Hänen KKW Beauty -meikkimerkkinsä julkisti uudet tuotteet muutama päivä sitten, ja Kim kertoi Alluren haastattelussa parhaat vinkkinsä tummien silmänalusten peittämiseen. Hän kertoi hioneensa conceal, bake, brighten -tekniikan huippuunsa luottomeikkaajansa Mario Dedivanovicin kanssa jo ennen kuin tuotteita oli edes olemassa.

Peitevoiteen lisäksi Kimin silmänalusmeikkiin kuuluu peräti kaksi puuteria. Toinen on irtopuuteri, jota käytetään bakingiin eli peitevoiteen kiinnittämiseen. Kirkastavaa, kiinteää puuteria käytetään ylimääräisen baking-puuterin sutimiseen pois kasvoilta ja tuomaan valoa silmien alle. Meikkien kerrostaminen takaa sen, että tummat silmänaluset katoavat.

Ei välttämättä jokaiselle

Koska myös Kim on käyttänyt kolmivaiheista menetelmää jo muilla tuotteilla, hänen meikkiensä ostaminen ei ole välttämätöntä. Health-sivuston toimittaja testasi omilla suosikkituotteillaan, mistä menetelmässä oikein on kyse ja onko se todella kaiken hehkutuksen arvoinen.

– Siinä hetkessä se tuntui kauhealta määrältä puuteria, mutta kun sain muun meikin tehtyä, ihoni ei tuntunut paakkuiselta tai epämiellyttävältä – ja se näytti hyvältä, hän kirjoittaa jutussa.

”Se tuntui kauhealta määrältä puuteria, mutta näytti hyvältä.”

Jos on tottunut kevyeen meikkiin, Kardashian-tyyli on sieltä järeämmästä päästä. Puuterilla kiinnittäminen estää peitevoiteen karkaamisen juonteisiin, mutta raskaalla puuterikädellä tehty baking ei suinkaan ole pakollinen vaihe etenkään arkimeikissä. Pahimmillaan se saa silmänaluset näyttämään kuivilta ja vain korostaa juonteita. Kokeilemalla selviää, sopiiko tyyli itselle.

Toinen ja toimiva vaihtoehto on käyttää silmien alla väriä korjaavaa, oranssiin tai vaaleanpunaiseen taittavaa peiteainetta, joka häivyttää tummuuden. Kun sen päälle levittää vielä tavallista peiteväriä, pandasilmien pitäisi olla takuulla piilossa.