Myös punainen huulipuna toimii aina – näyttävä väri ei kaverikseen juuri muuta meikkiä kaipaa. Kuva: Shutterstock
Myös punainen huulipuna toimii aina – näyttävä väri ei kaverikseen juuri muuta meikkiä kaipaa. Kuva: Shutterstock

Kokosimme vinkkejä, joiden avulla laittautuminen nopeutuu – senkin ajan voi käyttää vaikka nukkumiseen.

1. Järjestä kosmetiikkasi

Pidä käden ulottuvilla vain tarpeellinen ja pane harvemmin tarvittavat tuotteet kaappiin. Meikkipussin kaivelu on hidasta, joten meikkien asettelu esimerkiksi ylimpään vetolaatikkoon tai laakeaan koriin takaa, että kaikki tarpeellinen löytyy helposti ja nopeasti.

2. Puhdista misellivedellä

Kostuta vanulappu misellivedellä ja pyyhi kasvot puhtaiksi – vedellä huuhteleminen ei ole pakollista. Ehdottomasti nopeampaa kuin pesuaineella läträäminen, sen huuhteleminen lavuaarin yllä ja kasvojen kuivaaminen pyyhkeeseen.

3. Sekoita kosteusvoiteeseen pari tippaa meikkivoidetta

...tai hanki valmis, sävyttävä kosteusvoide. Arkena riittää, kun kasvot saavat kevyesti lisäväriä – kun sen tekee kasvojen voitelemisen yhteydessä, säästyy jälleen yhdeltä vaiheelta.

4. Suosi pumppupulloja

Pumppupullon käyttäminen on siistimpää ja kätevämpää kuin tuubien puristelu tai purkeista kauhominen.

5. Heivaa siveltimet

Siveltimissä ja meikkisienissä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta niiden käyttäminen edellyttää muutamia ylimääräisiä kädenliikkeitä. Sekin aika säästyy, kun koko meikin tekee sormilla.

6. Satsaa monikäyttöisiin tuotteisiin

Ruskea silmänrajauskynä sopii sormella pehmeäksi levitettynä myös luomiväriksi. Markkinoilla on myös voidemaisia huuli- ja poskipunapuikkoja, joilla voi hoitaa kaksi asiaa kerralla.

7. Suosi luonnollisia sävyjä

Kaikkein nopeinta meikkaaminen on, kun tuotteet häivyttyvät ihon sävyyn lähes itsestään. Räikeitä luomivärejä ehtii häivytellä paremmin joskus muulloin kuin kiireaamuina.

Miten sinä nopeutat meikkaamista tai hiustenlaittoasi? Kerro vinkkisi alla olevalla lomakkeella!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.