Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock
Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock

Näiden suoristusrautavinkkien avulla hiuksista tulevat sileät, ja ne pysyvät hyväkuntoisina.

Paras keino saada supersuorat hiukset kotikonstein on tarttua suoristusrautaan. Sileimpään ja vähiten hiuksia vaurioittavaan lopputulokseen pääsee, kun pitää mielessä muutaman neuvon. Näihin mokiin ei kannata enää sortua.

Lämpösuojan skippaus

Oli käytössä mikä tahansa lämmin hiustenmuotoiluväline, lämpösuojan käyttämättä jättäminen on kuin kerjäisi hiuksilleen harmeja. Kuumuus rasittaa hiusta, mutta oikeilla aineilla vahingot voi minimoida.

Väärä lämpötila

Monissa muotoiluraudoissa lämpötilan voi säätää haluamakseen. Kukaan ei halua kärventää hiuksiaan, mutta liian alhaisesta lämpötilastakin saattaa olla haittaa. Mitä useampaan kertaan hiuksia joutuu käsittelemään, sitä enemmän ne rasittuvat. Kun kutrit saa suoraksi mahdollisimman vähillä vedoilla, lämpötila on optimaalinen.

Maksimilämpötila terveimmillekin hiuksille on 200 astetta. Hennot, vaurioituneet ja käsitellyt hiukset tulisi suoristaa alhaisemmassa lämmössä kuin paksut, värjäämättömät ja erityisen karheat ja kiharat. Omille suortuville sopivin lämpö löytyy kokeilemalla.

Hiuksien latistaminen

Aloita suoristaminen hiusten tyvestä ja vedä rautaa mieluummin ylös- kuin alaspäin. Näin saat hiuksiin enemmän tuuheutta kuin vetämällä rautaa kohti lattiaa.

Harjaamatta jättäminen

Kun olet erottanut osion, jonka aiot suoristaa, tartu ensin hiusharjaan. Rauta liukuu paremmin ja jäljestä tulee sileämpi, kun tukassa ei ole takkuja. Näin vältyt myös ylimääräisiltä raudanvedoilta.

Liian nopea kiinnittäminen

Lämpö suoristaa, ja viileässä ilmassa hiukset asettuvat oikeaan muotoon. Älä siis vetäise hiuksia saman tien poninhännälle, vaan anna niiden jäähtyä ensin, niin vältyt hiuslenkin jättämiltä jäljiltä.

Vinkki! Jos haluat suoristettujen hiustesi latvoihin kevyet laineet, sitaise hiukset heti suoristamisen jälkeen nutturalle niskaan tai päälaelle. Kun hiukset ovat jäähtyneet, pöyhi nuttura auki ja suihkauta tukkaan hiuskiinnettä.

Märkäsuoristus

Hiuksia ei tulisi koskaan suoristaa märkinä, vaan kiireessäkin tukka kannattaa ensin kuivata föönillä ja tarttua rautaan vasta sitten. Märät hiukset ovat erityisen herkät vaurioitumaan. Jos raudan välistä nousee vesihöyryä, hiusten suoristus pitäisi lopettaa ja jatkaa puuhaa vasta, kun tukka on täysin kuiva. Hiuksille parasta on, jos ne saavat kuivua vapaasti.

Laiska puhdistaminen

Muotoilutuotteet tarttuvat hiuksista muotoilurautaan, joka ei likaisena liu’ukaan enää yhtä sulavasti hiuksissa. Paras tulos syntyy puhtaalla raudalla.

Lähteet: Beauty High, Yle, WikiHow


Lue myös:

Hurja kauneusvillitys: kaksihaaraisia poistetaan polttamalla

Rasitatko päänahkaasi kuivasampoolla?

Näin teet rennon kiharakampauksen kesäjuhliin

Otsatukan hätäleikkaus – vinkit otsiksen lyhentämiseen missä ja milloin vain

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

 • Tumma violetti
 • Kulta
 • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

 • Hiilen- ja tummanharmaa
 • Hopea
 • Vaalea samppanja
 • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
 • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Meghan Markle eli herttuatar Meghan osoitti, että rento sotkunuttura sopii kampaukseksi vaikka kuninkaallisiin häihin. Näin teet sellaisen itse.

Veikkaamme, että tämän kesän Pinterest-hauissa korostuu erityisesti yksi hiustyyli: messy bun.

Näyttelijä Meghan Markle on luottanut sotkunutturaan useissa edustustilaisuuksissa, ja hänen hiuksensa oli laitettu samaan rentoon mutta eleganttiin tyyliin myös kuninkaallisissa häissä, joissa hänestä tuli prinssi Harryn aviopuoliso ja Sussexin herttuatar.

Jos se kelpaa kuninkaallisiin häihin, se todellakin kelpaa myös meille muille!

Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters
Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters

Meghanin hiuksista hääpäivänä vastasi kampaaja Serge Normant. Ja kyllä, vaikka jotkut kritisoivat Meghanin nutturaa huolittelemattomaksi, Normant kertoi häiden jälkeen, että kampauksen oli tarkoituskin olla rento. Hän kuvaili sitä sotkunutturaksi, mutta ”sotkuiseksi kontrolloidulla tavalla”.

Suttunuttura sopii sekä arkeen että juhlaan, sillä siinä on sopivasti sekä rentoutta että romantiikkaa. Mikä parasta, nuttura on helppo tehdä myös itse, sillä siinä ei edes pyritä täydellisyyteen.

Kokosimme muutaman Youtube-videon, joilta voi katsoa mallia, mutta nutturan perusperiaate on aina sama: 

 1. Hiuksissa on hyvä olla pohjana joko föönaus muotoilutuotteineen tai kiharat, jotka tuovat kampaukseen runsautta.
 2. Hiukset jaetaan ensin kahteen tai useampaa osioon. Yhdestä näistä osioista tehdään nuttura, joka kiinnitetään kampauksen pohjaksi.
 3. Muut hiukset kiepautetaan osio kerrallaan pohjanutturan ympärille ja kiinnitetään pinneillä.
 4. Osioiden latvat tai osan niistä voi jättää roikkumaan vapaina. Mitä enemmän irtosuortuvia, sitä rennommalta ja ”sotkuisemmalta” kampaus näyttää.
 5. Osioita voi halutessaan tupeerata joko sormin tai kammalla, jotta niihin saa rakennetta. Myös hiuslakkaa kannattaa käyttää apuna kiinnittämisessä.

Romanttinen sivunuttura

Nutturan voi tehdä myös toiselle puolelle niskaa. Makeupwearables Hairstyles -kanavan videolla ohjeistetaan, että pohjanuttura kannattaa silti tehdä pään keskelle, sillä vaikutelman vinoudesta saa aikaan myös nutturan ympärille kiedottujen osioiden strategisella sijoittelulla.

Klassinen niskanuttura

Rento nuttura aivan alas niskaan ja pari suortuvaa sen päälle – helppoa ja tyylikästä! Maggie's Bridal Hair -kanavan nutturakampaus on helppo tehdä myös itse.

Rullaustekniikka lyhyille hiuksille

Rento nutturakampaus onnistuu yllä kuvatulla tekniikalla, jos hiukset ovat pitkä tai keskipitkät. Polkkahiuksisten kannattaa kokeilla rullaustekniikkaa, jossa hiukset laitetaan ponnarille, joka kiepautetaan itsensä ympäri. Tangerine Beauty -kanavan videolla näytetään mallia. Hiusten latvat kiinnitetään nutturan ympärille pinneillä. Jos kampauksesta tulee liian viimeistelty, sitä kannattaa nykiä ja pöyhiä hieman sekaisemmaksi.