Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock
Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock

Näiden suoristusrautavinkkien avulla hiuksista tulevat sileät, ja ne pysyvät hyväkuntoisina.

Paras keino saada supersuorat hiukset kotikonstein on tarttua suoristusrautaan. Sileimpään ja vähiten hiuksia vaurioittavaan lopputulokseen pääsee, kun pitää mielessä muutaman neuvon. Näihin mokiin ei kannata enää sortua.

Lämpösuojan skippaus

Oli käytössä mikä tahansa lämmin hiustenmuotoiluväline, lämpösuojan käyttämättä jättäminen on kuin kerjäisi hiuksilleen harmeja. Kuumuus rasittaa hiusta, mutta oikeilla aineilla vahingot voi minimoida.

Väärä lämpötila

Monissa muotoiluraudoissa lämpötilan voi säätää haluamakseen. Kukaan ei halua kärventää hiuksiaan, mutta liian alhaisesta lämpötilastakin saattaa olla haittaa. Mitä useampaan kertaan hiuksia joutuu käsittelemään, sitä enemmän ne rasittuvat. Kun kutrit saa suoraksi mahdollisimman vähillä vedoilla, lämpötila on optimaalinen.

Maksimilämpötila terveimmillekin hiuksille on 200 astetta. Hennot, vaurioituneet ja käsitellyt hiukset tulisi suoristaa alhaisemmassa lämmössä kuin paksut, värjäämättömät ja erityisen karheat ja kiharat. Omille suortuville sopivin lämpö löytyy kokeilemalla.

Hiuksien latistaminen

Aloita suoristaminen hiusten tyvestä ja vedä rautaa mieluummin ylös- kuin alaspäin. Näin saat hiuksiin enemmän tuuheutta kuin vetämällä rautaa kohti lattiaa.

Harjaamatta jättäminen

Kun olet erottanut osion, jonka aiot suoristaa, tartu ensin hiusharjaan. Rauta liukuu paremmin ja jäljestä tulee sileämpi, kun tukassa ei ole takkuja. Näin vältyt myös ylimääräisiltä raudanvedoilta.

Liian nopea kiinnittäminen

Lämpö suoristaa, ja viileässä ilmassa hiukset asettuvat oikeaan muotoon. Älä siis vetäise hiuksia saman tien poninhännälle, vaan anna niiden jäähtyä ensin, niin vältyt hiuslenkin jättämiltä jäljiltä.

Vinkki! Jos haluat suoristettujen hiustesi latvoihin kevyet laineet, sitaise hiukset heti suoristamisen jälkeen nutturalle niskaan tai päälaelle. Kun hiukset ovat jäähtyneet, pöyhi nuttura auki ja suihkauta tukkaan hiuskiinnettä.

Märkäsuoristus

Hiuksia ei tulisi koskaan suoristaa märkinä, vaan kiireessäkin tukka kannattaa ensin kuivata föönillä ja tarttua rautaan vasta sitten. Märät hiukset ovat erityisen herkät vaurioitumaan. Jos raudan välistä nousee vesihöyryä, hiusten suoristus pitäisi lopettaa ja jatkaa puuhaa vasta, kun tukka on täysin kuiva. Hiuksille parasta on, jos ne saavat kuivua vapaasti.

Laiska puhdistaminen

Muotoilutuotteet tarttuvat hiuksista muotoilurautaan, joka ei likaisena liu’ukaan enää yhtä sulavasti hiuksissa. Paras tulos syntyy puhtaalla raudalla.

Lähteet: Beauty High, Yle, WikiHow


Lue myös:

Hurja kauneusvillitys: kaksihaaraisia poistetaan polttamalla

Rasitatko päänahkaasi kuivasampoolla?

Näin teet rennon kiharakampauksen kesäjuhliin

Otsatukan hätäleikkaus – vinkit otsiksen lyhentämiseen missä ja milloin vain

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.