Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock
Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock

Näiden suoristusrautavinkkien avulla hiuksista tulevat sileät, ja ne pysyvät hyväkuntoisina.

Paras keino saada supersuorat hiukset kotikonstein on tarttua suoristusrautaan. Sileimpään ja vähiten hiuksia vaurioittavaan lopputulokseen pääsee, kun pitää mielessä muutaman neuvon. Näihin mokiin ei kannata enää sortua.

Lämpösuojan skippaus

Oli käytössä mikä tahansa lämmin hiustenmuotoiluväline, lämpösuojan käyttämättä jättäminen on kuin kerjäisi hiuksilleen harmeja. Kuumuus rasittaa hiusta, mutta oikeilla aineilla vahingot voi minimoida.

Väärä lämpötila

Monissa muotoiluraudoissa lämpötilan voi säätää haluamakseen. Kukaan ei halua kärventää hiuksiaan, mutta liian alhaisesta lämpötilastakin saattaa olla haittaa. Mitä useampaan kertaan hiuksia joutuu käsittelemään, sitä enemmän ne rasittuvat. Kun kutrit saa suoraksi mahdollisimman vähillä vedoilla, lämpötila on optimaalinen.

Maksimilämpötila terveimmillekin hiuksille on 200 astetta. Hennot, vaurioituneet ja käsitellyt hiukset tulisi suoristaa alhaisemmassa lämmössä kuin paksut, värjäämättömät ja erityisen karheat ja kiharat. Omille suortuville sopivin lämpö löytyy kokeilemalla.

Hiuksien latistaminen

Aloita suoristaminen hiusten tyvestä ja vedä rautaa mieluummin ylös- kuin alaspäin. Näin saat hiuksiin enemmän tuuheutta kuin vetämällä rautaa kohti lattiaa.

Harjaamatta jättäminen

Kun olet erottanut osion, jonka aiot suoristaa, tartu ensin hiusharjaan. Rauta liukuu paremmin ja jäljestä tulee sileämpi, kun tukassa ei ole takkuja. Näin vältyt myös ylimääräisiltä raudanvedoilta.

Liian nopea kiinnittäminen

Lämpö suoristaa, ja viileässä ilmassa hiukset asettuvat oikeaan muotoon. Älä siis vetäise hiuksia saman tien poninhännälle, vaan anna niiden jäähtyä ensin, niin vältyt hiuslenkin jättämiltä jäljiltä.

Vinkki! Jos haluat suoristettujen hiustesi latvoihin kevyet laineet, sitaise hiukset heti suoristamisen jälkeen nutturalle niskaan tai päälaelle. Kun hiukset ovat jäähtyneet, pöyhi nuttura auki ja suihkauta tukkaan hiuskiinnettä.

Märkäsuoristus

Hiuksia ei tulisi koskaan suoristaa märkinä, vaan kiireessäkin tukka kannattaa ensin kuivata föönillä ja tarttua rautaan vasta sitten. Märät hiukset ovat erityisen herkät vaurioitumaan. Jos raudan välistä nousee vesihöyryä, hiusten suoristus pitäisi lopettaa ja jatkaa puuhaa vasta, kun tukka on täysin kuiva. Hiuksille parasta on, jos ne saavat kuivua vapaasti.

Laiska puhdistaminen

Muotoilutuotteet tarttuvat hiuksista muotoilurautaan, joka ei likaisena liu’ukaan enää yhtä sulavasti hiuksissa. Paras tulos syntyy puhtaalla raudalla.

Lähteet: Beauty High, Yle, WikiHow


Lue myös:

Hurja kauneusvillitys: kaksihaaraisia poistetaan polttamalla

Rasitatko päänahkaasi kuivasampoolla?

Näin teet rennon kiharakampauksen kesäjuhliin

Otsatukan hätäleikkaus – vinkit otsiksen lyhentämiseen missä ja milloin vain

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?