Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock
Nyt tarkkana! Kuva: Shutterstock

Näiden suoristusrautavinkkien avulla hiuksista tulevat sileät, ja ne pysyvät hyväkuntoisina.

Paras keino saada supersuorat hiukset kotikonstein on tarttua suoristusrautaan. Sileimpään ja vähiten hiuksia vaurioittavaan lopputulokseen pääsee, kun pitää mielessä muutaman neuvon. Näihin mokiin ei kannata enää sortua.

Lämpösuojan skippaus

Oli käytössä mikä tahansa lämmin hiustenmuotoiluväline, lämpösuojan käyttämättä jättäminen on kuin kerjäisi hiuksilleen harmeja. Kuumuus rasittaa hiusta, mutta oikeilla aineilla vahingot voi minimoida.

Väärä lämpötila

Monissa muotoiluraudoissa lämpötilan voi säätää haluamakseen. Kukaan ei halua kärventää hiuksiaan, mutta liian alhaisesta lämpötilastakin saattaa olla haittaa. Mitä useampaan kertaan hiuksia joutuu käsittelemään, sitä enemmän ne rasittuvat. Kun kutrit saa suoraksi mahdollisimman vähillä vedoilla, lämpötila on optimaalinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maksimilämpötila terveimmillekin hiuksille on 200 astetta. Hennot, vaurioituneet ja käsitellyt hiukset tulisi suoristaa alhaisemmassa lämmössä kuin paksut, värjäämättömät ja erityisen karheat ja kiharat. Omille suortuville sopivin lämpö löytyy kokeilemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiuksien latistaminen

Aloita suoristaminen hiusten tyvestä ja vedä rautaa mieluummin ylös- kuin alaspäin. Näin saat hiuksiin enemmän tuuheutta kuin vetämällä rautaa kohti lattiaa.

Harjaamatta jättäminen

Kun olet erottanut osion, jonka aiot suoristaa, tartu ensin hiusharjaan. Rauta liukuu paremmin ja jäljestä tulee sileämpi, kun tukassa ei ole takkuja. Näin vältyt myös ylimääräisiltä raudanvedoilta.

Liian nopea kiinnittäminen

Lämpö suoristaa, ja viileässä ilmassa hiukset asettuvat oikeaan muotoon. Älä siis vetäise hiuksia saman tien poninhännälle, vaan anna niiden jäähtyä ensin, niin vältyt hiuslenkin jättämiltä jäljiltä.

Vinkki! Jos haluat suoristettujen hiustesi latvoihin kevyet laineet, sitaise hiukset heti suoristamisen jälkeen nutturalle niskaan tai päälaelle. Kun hiukset ovat jäähtyneet, pöyhi nuttura auki ja suihkauta tukkaan hiuskiinnettä.

Märkäsuoristus

Hiuksia ei tulisi koskaan suoristaa märkinä, vaan kiireessäkin tukka kannattaa ensin kuivata föönillä ja tarttua rautaan vasta sitten. Märät hiukset ovat erityisen herkät vaurioitumaan. Jos raudan välistä nousee vesihöyryä, hiusten suoristus pitäisi lopettaa ja jatkaa puuhaa vasta, kun tukka on täysin kuiva. Hiuksille parasta on, jos ne saavat kuivua vapaasti.

Laiska puhdistaminen

Muotoilutuotteet tarttuvat hiuksista muotoilurautaan, joka ei likaisena liu’ukaan enää yhtä sulavasti hiuksissa. Paras tulos syntyy puhtaalla raudalla.

Lähteet: Beauty High, Yle, WikiHow


Lue myös:

Hurja kauneusvillitys: kaksihaaraisia poistetaan polttamalla

Rasitatko päänahkaasi kuivasampoolla?

Näin teet rennon kiharakampauksen kesäjuhliin

Otsatukan hätäleikkaus – vinkit otsiksen lyhentämiseen missä ja milloin vain

Sisältö jatkuu mainoksen alla