Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock
Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock

Aina ei ole aikaa – varsinkaan ulkonäön kanssa vatvomiselle.

Toisinaan voi olla ihanaa hoitaa omaa kauneuttaan tuntitolkulla, mutta joskus asiat haluaa vain tehdä niin pikaisesti kuin mahdollista. Kiirepäivän sattuessa Byrdie-sivuston listaamat kauneusniksit ovat kullanarvoisia.

Supernopea suoristus

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta hiusten jakaminen useaan pieneen osioon nopeuttaa suoristamista. Näin se kuitenkin toimii. Mitä enemmän pieniä osioita, sitä nopeampaa homma on, koska samaa hiustukkoa ei tarvitse käsitellä kuin kerran. Kiirelähdöt kannattaa ottaa huomioon myös suoristusrautakaupoilla: laadukkaat mallit lämpenevät nopeasti ja säästävät siten aikaa.

Punaisuuden poisto

Allergian aiheuttama punainen ihottuma hälvenee itsestään pois, mutta aina ei ole aikaa odotella. Vaivasta päästä eroon parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Aloita nappaamalla tabletti allergiaoireisiin tarkoitettua antihistamiinia. Sen jälkeen pidä punoittavan kohdan päällä kylmäpakkausta 25 minuutin ajan. Viimeistele hoito sivelemällä ihottuma-alueelle hydrokortisonivoidetta.

Finnit veks!

Näppylän näpelöinnin sijaan pidä sen päällä kylmää muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen ota pullo punoittavien silmien hoitoon käytettäviä silmätippoja, purista tippa vanupuikon päähän ja paina vanu finnisi päälle. Silmätipat poistavat näpystä punaisuuden samalla tavalla kuin silmistä.

Vähemmän on enemmän

Meikkirutiinit nopeutuvat huomattavasti, jos tuotevalikoima on yksinkertainen. Mitä vähemmän tuotteita on, sitä nopeammin löytää aina etsimänsä. Monet meikit ovat myös monikäyttöisiä. Esimerkiksi voidemaista poskipunaa voi käyttää antamaan väriä poskille, huulille ja luomille. Aikaa säästyy, jos kaikki tuotteet levittää kasvoille sormin.

Vauhdikas silmämeikki

Silmämeikin tekemisessä ylimääräisten ripsivärituhrujen puhdistamiseen saattaa kulua yhtä kauan aikaa kuin itse meikkaamiseen. Ripsarisotkuilta säästyy oikealla tekniikalla. Yläluomet sotkeutuvat useimmiten sen takia, että alaripsiä ehostaessaan ihminen kallistaa päätään alaspäin, jolloin märät yläripset koskettavat luomiin. Värin levittäminen kannattaa siis aloittaa alaripsistä.

Teelusikka on oiva apuväline ripsivärin levityksessä. Suojaa yläluomi sillä sutimisen aikana, etkä joudu korjailemaan tuhruja jälkikäteen.

Kiireessä kannattaa skipata rajauskynän käyttäminen, koska se homma vaatii tarkkuutta. Jos aikaa on vain sekunteja, vakaa käsi on utopistinen toive. Vaihda siis rajauskynä luomiväriin. Sillä silmiään saa korostettua ilman, että tarvitsee murehtia täydellisestä jäljestä.

Vauhtia itseruskettavan kuivumiseen

Tässä hommassa ei ajan kanssa kannata nuukailla, ellei halua muistuttaa seuraavana päivänä seepraa. Joskus kuitenkin kiire yllättää vasta kesken kuivatteluvaiheen. Kokeile silloin avuksi hiustenkuivaajaa. Puhalla ihollesi vain kylmää ilmaa, sillä lämmin ilma saattaa aiheuttaa hikoilua, jolloin rusketuksesta ei tule tasainen.

Itseruskettavaa valitessa kannattaa muistaa, että vaahtomainen itseruskettava kuivuu nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen.

Rivakka manikyyri

Kynsilakan kuivumisen odottelu on ehkä turhaannuttavin kauneusrituaali. Nopeuta kuivumista lakkaamalla vain ohuita kerroksia kynsillesi. Kolme ohutta kerrosta on kuivumisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kaksi paksua.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Tällaisen meikin ehdit tehdä 5, 10 ja 15 minuutissa

Kuuden minuutin kiepautusnuttura – näin sen teet

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.