Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock
Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock

Aina ei ole aikaa – varsinkaan ulkonäön kanssa vatvomiselle.

Toisinaan voi olla ihanaa hoitaa omaa kauneuttaan tuntitolkulla, mutta joskus asiat haluaa vain tehdä niin pikaisesti kuin mahdollista. Kiirepäivän sattuessa Byrdie-sivuston listaamat kauneusniksit ovat kullanarvoisia.

Supernopea suoristus

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta hiusten jakaminen useaan pieneen osioon nopeuttaa suoristamista. Näin se kuitenkin toimii. Mitä enemmän pieniä osioita, sitä nopeampaa homma on, koska samaa hiustukkoa ei tarvitse käsitellä kuin kerran. Kiirelähdöt kannattaa ottaa huomioon myös suoristusrautakaupoilla: laadukkaat mallit lämpenevät nopeasti ja säästävät siten aikaa.

Punaisuuden poisto

Allergian aiheuttama punainen ihottuma hälvenee itsestään pois, mutta aina ei ole aikaa odotella. Vaivasta päästä eroon parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Aloita nappaamalla tabletti allergiaoireisiin tarkoitettua antihistamiinia. Sen jälkeen pidä punoittavan kohdan päällä kylmäpakkausta 25 minuutin ajan. Viimeistele hoito sivelemällä ihottuma-alueelle hydrokortisonivoidetta.

Finnit veks!

Näppylän näpelöinnin sijaan pidä sen päällä kylmää muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen ota pullo punoittavien silmien hoitoon käytettäviä silmätippoja, purista tippa vanupuikon päähän ja paina vanu finnisi päälle. Silmätipat poistavat näpystä punaisuuden samalla tavalla kuin silmistä.

Vähemmän on enemmän

Meikkirutiinit nopeutuvat huomattavasti, jos tuotevalikoima on yksinkertainen. Mitä vähemmän tuotteita on, sitä nopeammin löytää aina etsimänsä. Monet meikit ovat myös monikäyttöisiä. Esimerkiksi voidemaista poskipunaa voi käyttää antamaan väriä poskille, huulille ja luomille. Aikaa säästyy, jos kaikki tuotteet levittää kasvoille sormin.

Vauhdikas silmämeikki

Silmämeikin tekemisessä ylimääräisten ripsivärituhrujen puhdistamiseen saattaa kulua yhtä kauan aikaa kuin itse meikkaamiseen. Ripsarisotkuilta säästyy oikealla tekniikalla. Yläluomet sotkeutuvat useimmiten sen takia, että alaripsiä ehostaessaan ihminen kallistaa päätään alaspäin, jolloin märät yläripset koskettavat luomiin. Värin levittäminen kannattaa siis aloittaa alaripsistä.

Teelusikka on oiva apuväline ripsivärin levityksessä. Suojaa yläluomi sillä sutimisen aikana, etkä joudu korjailemaan tuhruja jälkikäteen.

Kiireessä kannattaa skipata rajauskynän käyttäminen, koska se homma vaatii tarkkuutta. Jos aikaa on vain sekunteja, vakaa käsi on utopistinen toive. Vaihda siis rajauskynä luomiväriin. Sillä silmiään saa korostettua ilman, että tarvitsee murehtia täydellisestä jäljestä.

Vauhtia itseruskettavan kuivumiseen

Tässä hommassa ei ajan kanssa kannata nuukailla, ellei halua muistuttaa seuraavana päivänä seepraa. Joskus kuitenkin kiire yllättää vasta kesken kuivatteluvaiheen. Kokeile silloin avuksi hiustenkuivaajaa. Puhalla ihollesi vain kylmää ilmaa, sillä lämmin ilma saattaa aiheuttaa hikoilua, jolloin rusketuksesta ei tule tasainen.

Itseruskettavaa valitessa kannattaa muistaa, että vaahtomainen itseruskettava kuivuu nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen.

Rivakka manikyyri

Kynsilakan kuivumisen odottelu on ehkä turhaannuttavin kauneusrituaali. Nopeuta kuivumista lakkaamalla vain ohuita kerroksia kynsillesi. Kolme ohutta kerrosta on kuivumisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kaksi paksua.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Tällaisen meikin ehdit tehdä 5, 10 ja 15 minuutissa

Kuuden minuutin kiepautusnuttura – näin sen teet

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella