Pystytkö tähän? Kuva: Shutterstock
Pystytkö tähän? Kuva: Shutterstock

Jo pieni muutos meikkirutiineissa voi tuoda ison eron lopputulokseen. Kokeile vaikka!

Miten saisi tehtyä siistin ja ammattimaisen meikin? Ei tarvitse olla meikkiguru, mutta sellaisilta kannattaa poimia muutama kikka. Kokosimme parhaat vinkit.

1. Välineurheilu kannattaa

Todayn toimittaja Sharon Yi kävi meikkikoulussa, jossa ykkösneuvo oli satsata kunnon välineisiin.

– Ajatellaan, että käytät keskinkertaisia siveltimiä, keskinkertaisia tuotteita ja taitosi ovat keskinkertaiset. Jos parannat pelkästään sivellinten laatua ja alat käyttää runsaspigmenttisiä tuotteita, levitystuloksesta tulee heti parempi, vaikka tekniikkasi ei edes kohentuisi, hän väittää.

Meikkipussissa pitäisi hänen mielestään olla peräti kahdeksan sivellintä: meikki- ja peitevoidesiveltimet, ilmava puuterisuti, poskipunasivellin, pieni häivytyssivellin, litteä luomivärisivellin, viistopäinen tarkkuussivellin ja huulipunasivellin.

Moni ammattimeikkaaja ja meikkivloggaaja suosii Beautyblender-meikkisientä, jolla meikkipohjan levityksessä ja häivytyksessä on kuulemma lähes mahdoton epäonnistua. Meikkitaiteilija ja supersuosittu vloggaaja Jaclyn Hill näyttää videolla, miten hän levittää meikki- ja peitevoiteen siveltimen ja Beautyblenderin avulla.

2. Tunne ihonsävysi

Hyvätkään tuotteet eivät pelasta tilannetta, jos olet valinnut väärät sävyt. Meikkitaiteilijat näkevät asiakkaistaan heti, millaiset sävyt heille toimivat, mutta moni amatöörimeikkaaja tuntee epävarmuutta purkkiviidakossa.

Meikkiguru Makeup Geek eli Marlena Stell opastaa kylmien, lämpimien ja siltä väliltä olevien ihonsävyjen saloihin videolla.

3. Opettele muotoilemaan kasvot

Pelkän meikkivoiteen levittämisen ja kasvojen muotoilun välillä on huomattava ero. Korostukset ja varjostukset tuovat meikkiin syvyyttä, eikä se näytä enää platkulta. Contouring-taitojaan kannattaa siis hioa, mikäli haluaa parantaa lopputulosta.

Australialainen meikkitaiteilija Stephanie Lange näyttää videolla, miten todella vaaleaihoisen kannattaa muotoilla kasvonsa meikillä. Hän valitsee varjostusvärin, joka sopii hänen viileään ihonsävyynsä. Kellertävään taittavaa aurinkopuuteria kannattaa käyttää vain tuomaan kasvoille lämpöä.

4. Häivytä kuin pro

Oli sitten kyseessä luomiväri, poskipuna tai varjostusväri, kunnon häivyttäminen tekee meikistä ammattimaisen näköisen. Minnekään ei pitäisi jäädä kovia rajoja, vaan kaikkien eri tuotteiden ja värien tulisi liukua saumattomasti toisiinsa. Hyvät siveltimet auttavat tässäkin.

Aloita aina värin levittäminen siitä kohdasta kasvoja, johon haluat eniten väriä. Häivytä joko puhtaalla siveltimellä tai siveltimellä, jossa ei enää ole juurikaan väriä jäljellä. Hyvä vinkki on myös ottaa siveltimeen hieman väritöntä irtopuuteria, jolloin värien häivyttäminen helpottuu.

Tällä videolla vloggaaja Rachel Whitehurst esittelee luomivärin häivytystekniikoita. Sivellintä liikutellaan sekä pyörivillä liikkeillä että edestakaisin luomen sisänurkasta ulkonurkkaan.

5. Puuteroi, mutta älä liikaa

Ammattilaiset varoittelevat puuterin liikakäytöstä, koska riskinä on kuivan ja kökköisen näköinen iho. Viimeistely- ja kiinnityspuuteri saa kuitenkin meikin kestämään ja tekee ihosta satiinisen näköisen – kunhan sitä ei tupsuttele liikaa.

Meikkivloggaaja Wayne Goss näyttää toimivimmat tekniikat puuterin levittämiseen. Tuote kannattaa painella hellästi iholle puuterivipalla, joka on kierretty sormien ympärille. Vasta sen jälkeen on aika tarttua puuterisiveltimeen ja huiskia ylimääräinen jauhe pois iholta. Näin meikkivoide puuterin alla pysyy siistinä ja paikoillaan.

6. Se silmänrajaus

Kyllä sekin onnistuu, kun harjoittelee! Youtube on täynnä vinkkivideoita, mutta tässä Jaclyn Hillin versio geelimäisellä silmänrajausvärillä. Kannattaa kokeilla eri tuotteita ja siveltimiä, jotta oma tyyli löytyy.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.