Cambridgen herttuatar Catherine, hiusidolimme. Kuva: Reuters
Cambridgen herttuatar Catherine, hiusidolimme. Kuva: Reuters

Lättänä tukka? Tuttu tarina, mutta onneksi apu on lähellä.

1. Huijaa tuuhea poninhäntä

Jos haluat muhkeamman ponnarin, laita tukkasi yhden poninhännän sijaan kahdelle päällekkäiselle ponnarille. Ylempi poninhäntä peittää alemman ja kokonaisuus näyttää tuuhealta.

Kauneusvloggaaja Kayley Melissa myös sujauttaa poninhäntien sisään pieniä hiusklipsejä ja tupeeraa hiuksia ylhäältä. Ero on huikea! Katso kikat videolta:

Lue lisää vinkkejä täydelliseen poninhäntään.

2. Vaihda jakauksen paikkaa

Kun jakaus on aina samassa kohtaa, hiukset painuvat kohti naamaa. Maailman helpoin tyvikohotus syntyy, kun kampaa jakauksen esimerkiksi sivummalle tai toiselle puolelle kuin yleensä.

 

Never underestimate the power of a hair flip. 💁👊 #KristinEssHair

Kuva, jonka KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) julkaisi

3. Sido yöksi nuttura

Fancy Hair -kanavan videolla näytetään jakauskikan lisäksi, miten hiuksiin saa tuuheutta kieputtamalla ne yön ajaksi nutturalle. Rakenna nuttura ylös pään päälle ja kiinnitä se hiusklipsillä, sillä ponnarista voi jäädä ikävät painaumat. Kun avaat hiukset aamulla, niiden tyvi on noussut mukavasti ylöspäin.

4. Kokeile käänteistä hiustenpesua

Hoitoainetta ei sovi unohtaa, mutta sillä on paha tapa saada hiukset valumaan pitkin päätä. Vältyt lättätukalta, kun hoidat ensin hiukset hoitoaineella ja pese ne vasta sitten sampoolla.

Muista myös käyttää hoitoainetta maltilla ja levittää sitä vain latvoihin noin korvista alaspäin. Saara Sarvas näyttää blogissaan, mikä on sopiva määrä hoitoainetta eri pituisille hiuksille.

5. Vedä hiuksia sormin ylös, kun föönaat

Hiustaitelija Jeremy Clark näyttää SignatureSeries-kanavalla, miten hiukset saa föönattua tuuheiksi. Hän föönaa ensin tyven käyttämällä harjan sijaan apuna sormia. Tuuheuttava vaikutus tehostuu, kun levität ensin hiuksiin tyvikohottajaa. Clark vinkkaa hieromaan tuotetta ensin käsiin eikä suoraan hiuksiin.

Pää alaspäin kuivaaminen on klassikko, mutta Clark neuvoo kallistamaan päätä toiseen suuntaan ja vetämään hiukset pään yli samalle puolelle. Kun Clark kuivaa tyveä hiustenkuivaajalla, hän vetää hiuksia samalla sormin ylöspäin.

Paras lopputulos syntyy, kun föönaat hiukset pienissä osiossa ja maltat jatkaa, kunnes ne ovat täysin kuivat. Lue lisää ammattilaisen vinkkejä siihen, miten föönaat hiukset kuohkeiksi.

6. Pätkäise pitkä tukka

Lyhyt, polkka tai viime vuoden trenditukka lob (long bob eli ylikasvanut polkka) saa hiukset näyttämään tuuheammilta. Kun hiukset osuvat olkapäihin, ne näyttävät ohuemmilta, neuvoo hiustaiteilija Nick Stenson Oprah.comissa.

Rennot laineet sopivat loistavasti pitkään polkkaan eli lobiin. Näyttelijä Jennifer Lawrencen tukka näyttää tuuheammalta myös sivulle vedetyn jakauksen ansiosta. Kuva: Reuters
Rennot laineet sopivat loistavasti pitkään polkkaan eli lobiin. Näyttelijä Jennifer Lawrencen tukka näyttää tuuheammalta myös sivulle vedetyn jakauksen ansiosta. Kuva: Reuters

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.