Kun tuotteet ovat oikeat, näet ihmeitä tekevät tulokset nopeasti. Kuva: Shutterstock.
Kun tuotteet ovat oikeat, näet ihmeitä tekevät tulokset nopeasti. Kuva: Shutterstock.

Mitä kosteampi ja pehmeämpi iho, sitä terveemmältä se näyttää. 

Tuntuuko, että ympäröivä pimeys on imaissut värin myös kasvoiltasi? Iho on kuin kuivahtanut rusina, eikä mikään voide tunnu kosteuttavan tarpeeksi. Onneksi ensiapua saa purkeista. Paras keino saada iho näyttämään raikkaalta on kosteuttaa ja kuoria sitä säännöllisesti. Jos perusrutiinisi eivät tuota toivottua tulosta, kokeile vitamiinia sisältäviä tehotippoja, hedelmähappoja ja ravintolisiä. Mikä palkitsevinta, näillä tuotteilla näet tulokset nopeasti. 

1. Tästä kohistiin syksyllä! Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask -kasvonaamio kuivuu iholle kalvoksi, minkä jälkeen se rullataan pois. Naamio siloittaa ihon pintaa ja irrottaa kuollutta iho-solukkoa. 12,90 €. 2. Absolutionin La Crème Gommante -kuorinta-aine kuorii sekä rakeilla että hedelmähapoilla. Hedelmähapot ovat peräisin mustikasta, sitruunasta, appelsiinista sekä vaahterasta. 31 €.
1. Tästä kohistiin syksyllä! Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask -kasvonaamio kuivuu iholle kalvoksi, minkä jälkeen se rullataan pois. Naamio siloittaa ihon pintaa ja irrottaa kuollutta iho-solukkoa. 12,90 €. 2. Absolutionin La Crème Gommante -kuorinta-aine kuorii sekä rakeilla että hedelmähapoilla. Hedelmähapot ovat peräisin mustikasta, sitruunasta, appelsiinista sekä vaahterasta. 31 €.

1. Ihon kuorinta on kaikkein helpoin ja nopein keino kirkastaa iho. Unohda vanhat ohjeet siitä, ettei kuivaa ja herkkää ihoa saisi kuoria. Mitä pintakuivempi iho on, sitä hankalampi kosteuttavien ja ravitsevien aineiden on imeytyä siihen – ja kas, ihonvärikin on samea. Vaikka netti on pullollaan kaiken maailman hedelmä-
happoja, ota varman päälle ja suosi valmiita sekoituksia, kuten kuorintoja, joihin on lisätty turvallinen määrä happoja. Kuorinta sopii herkkäihoisellekin, kunhan kuorivat aineet ovat riittävän mietoja ja rakeet hellävaraisia.

2. Kiireisen paras ystävä on hybridituote eli ihonhoidon multitaskaaja. Kun kosteuttavassa hoitovoiteessa, seerumissa tai naamiossa on värikin mukana, et välttämättä tarvitse ihomeikkiä ollenkaan. Voilà!

1. Pai Skincaren Rosehip Bio-regenerate -kasvoöljyn väri on oranssi, joten se antaa iholle kaunista, lämmintä hehkua. 28 €. 2.  Itseruskettava Vita Liberatan yönaamio päivettää sinut silloin, kun nukut. Sen lisäksi se kosteuttaa, eli voit skipata yövoiteen naamioöinä. 38 €. 3.  Lieracin Magnificence Red Cream -voiteen punaisten pigmenttien ansiosta iho näyttää heti paremman väriseltä (mutta ei punaiselta). Riittää ainoaksi kosteusvoiteeksi, jos iho ei ole rutikuiva. 77 €.
1. Pai Skincaren Rosehip Bio-regenerate -kasvoöljyn väri on oranssi, joten se antaa iholle kaunista, lämmintä hehkua. 28 €. 2. Itseruskettava Vita Liberatan yönaamio päivettää sinut silloin, kun nukut. Sen lisäksi se kosteuttaa, eli voit skipata yövoiteen naamioöinä. 38 €. 3. Lieracin Magnificence Red Cream -voiteen punaisten pigmenttien ansiosta iho näyttää heti paremman väriseltä (mutta ei punaiselta). Riittää ainoaksi kosteusvoiteeksi, jos iho ei ole rutikuiva. 77 €.

3. Ottaisiko avuksi aurinkokapselit? Niiden sisältämä beetakaroteeni antaa iholle lämpimän sävyn – myös ilman aurinkoa. Kapseleissa on karoteenin lisäksi myös muita ihon kuntoa ja vastustuskykyä parantavia aineita, kuten E- ja A-vitamiineja. Näiden pillereiden hinnassa ei kannata pihtailla, sillä halvimmat (ja samalla huonolaatuisimmat) aurinko-kapselit värjäävät ihon oranssiksi. Vähän kuin entisajan itseruskettavat, paitsi ettei tätä väriä saa kuorimalla pois. Aurinkolomalla ne nopeuttavat ruskettumista ja pidentävät päivetyksen kestoa.

4. Kokeile seerumikuuria, jos ihosi on oikein kuiva ja kosteutta janoava. Tässä tämän hetken suosikkimme: 

1. Lumenen Bright Now Vitamin C -seerumi riittää sekaiholle yöksi yksinäänkin, mutta jättää ihon pikkaisen tahmeaksi eli imeytyy melko hitaasti. 19,90 €.  2. Supermoodin Egoboost Moisture Kick -pakurikääpäseerumin päälle jää kaipaamaan tuhdimpaa yövoidetta, mutta toisaalta se myös imeytyy nopeasti. Plussaa kotimaisuudesta! 59 e.  3. Vichyn Aqualia Thermal -seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Se riittää yksinäänkin sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle sävyttävän päivävoiteen alla. 26 €.   4. Biothermin Aquasource Deep -seerumi on raikkaan geelimäinen ja riittää hyvin ainoana tuotteena meikin alle. 60,50 €.
1. Lumenen Bright Now Vitamin C -seerumi riittää sekaiholle yöksi yksinäänkin, mutta jättää ihon pikkaisen tahmeaksi eli imeytyy melko hitaasti. 19,90 €. 2. Supermoodin Egoboost Moisture Kick -pakurikääpäseerumin päälle jää kaipaamaan tuhdimpaa yövoidetta, mutta toisaalta se myös imeytyy nopeasti. Plussaa kotimaisuudesta! 59 e. 3. Vichyn Aqualia Thermal -seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Se riittää yksinäänkin sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle sävyttävän päivävoiteen alla. 26 €. 4. Biothermin Aquasource Deep -seerumi on raikkaan geelimäinen ja riittää hyvin ainoana tuotteena meikin alle. 60,50 €.

5. Herättele väsähtänyttä talvi-ihoa vitamiinikuurilla. Ihonhoitokuurit ovat yleensä noin kuukauden mittaisia, sillä siinä ajassa ihonpinta ehtii uudistua ja muutokset näkyä. Voit pitää seerumikuureja ja käyttää pienen pullon loppuun asti. Valju iho pitää erityisesti C-vitamiinista, jota kannattaa nauttia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ensiavun saat myös kosteuttavista vitamiinisuihkeista. 

1 Jos haluat tehokuurin C-vitamiinia, nauti sitä jauhemaisena. Puhdistamon Super C-vitamiini -jauheessa on enemmän C-vitamiinia kuin markettipillereissä, ja jauheena elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaasti. 29,90 €, Puhdistamo.fi  2 Lumenen Bright Now Vitamin C Heleyttävät kauneuspisarat sopivat erityisesti väsyneen ihon kauneuskuuriksi. 19,90 e.  3 Jos haluat jatkaa tutuilla tuotteillasi, mutta kaipaat niihin lisätehoja, ripottele lempivoiteesi joukkoon jauhemaista C-vitamiinia. Sotke voiteen joukkoon juuri ennen levitystä. Philosophyn Turbo Booster C Powder -jauhe, 32,70 €.  4 Urban Decayn B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray -vitamiinipohjustussuihke herättää näyttöpäätenaaman. Iltaisin se hoitaa ihoa kasvoveden tapaan. 34,90 €.
1 Jos haluat tehokuurin C-vitamiinia, nauti sitä jauhemaisena. Puhdistamon Super C-vitamiini -jauheessa on enemmän C-vitamiinia kuin markettipillereissä, ja jauheena elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaasti. 29,90 €, Puhdistamo.fi 2 Lumenen Bright Now Vitamin C Heleyttävät kauneuspisarat sopivat erityisesti väsyneen ihon kauneuskuuriksi. 19,90 e. 3 Jos haluat jatkaa tutuilla tuotteillasi, mutta kaipaat niihin lisätehoja, ripottele lempivoiteesi joukkoon jauhemaista C-vitamiinia. Sotke voiteen joukkoon juuri ennen levitystä. Philosophyn Turbo Booster C Powder -jauhe, 32,70 €. 4 Urban Decayn B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray -vitamiinipohjustussuihke herättää näyttöpäätenaaman. Iltaisin se hoitaa ihoa kasvoveden tapaan. 34,90 €.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä. 

Kuva: IMAXTree
Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.