Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Muilla niitä aina näkee: täydellisen kuohkeiksi föönattuja, kauniin ilmavia hiuksia. Näin he sen tekevät.

1. Älä tapa kuohkeutta liialla hoitoaineella

Ilmavan kampauksen voi onnistua pilaamaan jo suihkun puolella. Liika läträäminen hoitoaineella nimittäin lässäyttää kampauksen kuin kampauksen.

Jos haluat kuohkean lopputuloksen, ja etenkin jos hiuksesi ovat ohuet, levitä hoitoainetta ainoastaa hiuksen latvoihin.

2. Pohjusta oikein

Ennen kuin tartut hiustenkuivaajaan, muista suojata hiukset kuumuudelta lämpösuojan sisältävällä tuotteella.

Myös föönaamisessa apuna käytettävän hiusharjan laadulla on merkitystä. Luonnonharjaksesta valmistettu harja ehkäisee parhaiten pörröisyyttä. Monet vannovat silkkisimmän lopputuloksen syntyvän villisian harjaksesta valmistetulla harjalla.

Käytä föönaamiseen laadukasta hiustenkuivaajaa, johon on mahdollista kiinnittä erillinen ilmaa keskittävä, kapea suutin. Hyvästä kuivaajasta löytyy myös monipuoliset lämpötila- ja puhallusvalinnat.

3. Kuivaa ensin ronskisti

Ensimmäiseksi hiuksista kuivataan ylimääräinen kosteus. Vielä ei tarvita tarkkaavaisuutta. Riittää, että föönaat hiuksia reippain ottein esimerkiksi pää alaspäin, sormia apuna käyttäen.

Huljuttele sormia hiusten lomassa samalla kun kuivaat kutreja. Ideana on saada hiukset kuivumaan mahdollisimman ilmaviksi.

4. Hajoita ja hallitse

Jaa hiukset osioihin ja kiinnitä hiustenkuivaajaan litteähkö suutin, joka keskittää puhallusilmaa.

Vedä jokainen hiusosio kerrallaan tiukaksi harjan avulla ja kuivaa osiota hiustenkuivaajan kuumimmalla puhallusilmalla. Kuivaa huolellisesti, nimittäin vähänkin kosteiksi jääneet suortuvat muuttuvat helposti pörröisiksi.

Kun olet kuivannut jokaisen hiusosion, viimeistele käsittely vielä annoksella hiustenkuivaajan kylmää puhallusilmaa. Viileä puhallus lukitsee ilmavan tyylin ja silottaa hiusten pintaa.

5. Paranna pitoa

Kuohkeaksi föönattu kampaus säilyy ilmavana yllättävän pitkään, kunhan vain muistat muutaman kikan.

Ensinnäkin, suihkumyssy on uusi ystäväsi. Vetäise suihkuun mennessäsi myssy päähäsi, niin kylpyhuoneessa leijuva kosteus ei pääse nujertamaan kampaustasi.

Kuivasampoo paitsi raikastaa hiukset, lisää niihin myös rakennetta. Kun juuret alkavat rasvoittua, suihkauta niihin kuivasampoota, pöyhi sormilla ja harjaa kevyesti läpi.

Jos sinulla on iltamenoa, voit suojata kuohkean kuontalon päivän ajaksi silkkihuivin alle.

Ja tärkeintä: vaikka hiukset tuntuvatkin nyt ihanan pehmeiltä, älä näplää niitä sormillasi. Hiusten hiplaaminen saa ne rasvoittumaan ja lässähtämään.

Lähde: womenshealthmag.com

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.

Ripsiväri ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avattuna.

Tuore ja vielä koskemattomassa putelissa oleva kosmetiikkatuote on aina ilo ottaa käyttöön, mutta ripsiväri on meikki, joka ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avaamisen jälkeen.

Ensimmäisellä levityksellä ripsiväri saattaa sutata, aiheuttaa klimppejä ja sen kuivuminen voi kestää turhan kauan. Niin voi käydä etenkin kaikkien märimpien ripsarikoostumuksien kohdalla. Sellaiset eivät ole parhaimmillaan vasta-avattuina, vaan muutaman viikon käytön jälkeen ja kun koostumus on saanut hieman kuivahtaa.

Sitä mieltä on myös Coveteur-sivuston haastattelema meikkitaiteilija Cassandra Garcia. Hänen mukaansa ripsivärit ovat parhaimmillaan puolivälissä käyttöikäänsä. Silloin ripsiväri antaa reilusti tuuheutta, mutta se on yhä kunnolla mustaa ja pysyy ripsissä varisematta.

Optimaaliseen käyttökokemukseen on kuitenkin mahdollista päästä Cassandran vinkillä nopeammin.

– Joskus, kun otan käyttöön uuden ripsivärin, avaan sen, pumppaan sitä muutaman kerran ja lasken sen sivuun hetkeksi. Koska joskus uudet ovat hyvin liukkaita ja silkkisiä (ja päätyvät kaikkialle), meikkaaja selittää.

Hän toimii siis vastoin kaikkia sääntöjä. Kirjoitimme nimittäin hetki sitten, että ripsiväriharjaa ei tulisi ikinä pumpata tuubissa, vaan paras tekniikka on pyörittäminen.

Pumppaaminen sekoittaa ripsivärimassaan ilmaa ja kuivattaa sitä. Siksi sitä suositellaan välttämään, jos ripsivärinsä haluaa pysyvän käyttökunnossa mahdollisimman pitkään. Jos sen sijaan käyttää ripsiväriä runsaasti ja kuluttaa tuubit loppuun melko nopeasti, ripsivärin kuivatuskikkoja kannattaa kokeilla. Kaikkein uskaliaimmat jopa jättävät upouuden ripsivärin ensimmäiseksi yöksi auki kuivahtamaan, jotta suttaaminen loppuu mahdollisimman nopeasti.

Säästeliäämmälle ripsivärin käyttäjälle parempi konsti sotkujen välttämiseen voi kuitenkin olla se, että pyyhkäisee ylimääräisen värin paperiin ennen kuin vie harjan ripsiin.