Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Muilla niitä aina näkee: täydellisen kuohkeiksi föönattuja, kauniin ilmavia hiuksia. Näin he sen tekevät.

1. Älä tapa kuohkeutta liialla hoitoaineella

Ilmavan kampauksen voi onnistua pilaamaan jo suihkun puolella. Liika läträäminen hoitoaineella nimittäin lässäyttää kampauksen kuin kampauksen.

Jos haluat kuohkean lopputuloksen, ja etenkin jos hiuksesi ovat ohuet, levitä hoitoainetta ainoastaa hiuksen latvoihin.

2. Pohjusta oikein

Ennen kuin tartut hiustenkuivaajaan, muista suojata hiukset kuumuudelta lämpösuojan sisältävällä tuotteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös föönaamisessa apuna käytettävän hiusharjan laadulla on merkitystä. Luonnonharjaksesta valmistettu harja ehkäisee parhaiten pörröisyyttä. Monet vannovat silkkisimmän lopputuloksen syntyvän villisian harjaksesta valmistetulla harjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä föönaamiseen laadukasta hiustenkuivaajaa, johon on mahdollista kiinnittä erillinen ilmaa keskittävä, kapea suutin. Hyvästä kuivaajasta löytyy myös monipuoliset lämpötila- ja puhallusvalinnat.

3. Kuivaa ensin ronskisti

Ensimmäiseksi hiuksista kuivataan ylimääräinen kosteus. Vielä ei tarvita tarkkaavaisuutta. Riittää, että föönaat hiuksia reippain ottein esimerkiksi pää alaspäin, sormia apuna käyttäen.

Huljuttele sormia hiusten lomassa samalla kun kuivaat kutreja. Ideana on saada hiukset kuivumaan mahdollisimman ilmaviksi.

4. Hajoita ja hallitse

Jaa hiukset osioihin ja kiinnitä hiustenkuivaajaan litteähkö suutin, joka keskittää puhallusilmaa.

Vedä jokainen hiusosio kerrallaan tiukaksi harjan avulla ja kuivaa osiota hiustenkuivaajan kuumimmalla puhallusilmalla. Kuivaa huolellisesti, nimittäin vähänkin kosteiksi jääneet suortuvat muuttuvat helposti pörröisiksi.

Kun olet kuivannut jokaisen hiusosion, viimeistele käsittely vielä annoksella hiustenkuivaajan kylmää puhallusilmaa. Viileä puhallus lukitsee ilmavan tyylin ja silottaa hiusten pintaa.

5. Paranna pitoa

Kuohkeaksi föönattu kampaus säilyy ilmavana yllättävän pitkään, kunhan vain muistat muutaman kikan.

Ensinnäkin, suihkumyssy on uusi ystäväsi. Vetäise suihkuun mennessäsi myssy päähäsi, niin kylpyhuoneessa leijuva kosteus ei pääse nujertamaan kampaustasi.

Kuivasampoo paitsi raikastaa hiukset, lisää niihin myös rakennetta. Kun juuret alkavat rasvoittua, suihkauta niihin kuivasampoota, pöyhi sormilla ja harjaa kevyesti läpi.

Jos sinulla on iltamenoa, voit suojata kuohkean kuontalon päivän ajaksi silkkihuivin alle.

Ja tärkeintä: vaikka hiukset tuntuvatkin nyt ihanan pehmeiltä, älä näplää niitä sormillasi. Hiusten hiplaaminen saa ne rasvoittumaan ja lässähtämään.

Lähde: womenshealthmag.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla