Diettaaminen ei milloinkaan ole ollut näin helppoa. Kuva: Shuttestock
Diettaaminen ei milloinkaan ole ollut näin helppoa. Kuva: Shuttestock

Tässäpä mainio kesädieetti, joka helpottaa elämää ja kaunistaa.

Kauneusmaailman uusin villitys on 5:2-ihodieetti. Sen esikuva on huippusuosittu 5:2-dieetti, jossa syödään kahtena päivänä viikossa vain 500 kcal päivässä. Uudella ihmedieetillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ruuan kanssa. Sen sijaan siinä ollaan kaksi päivää viikosta ilman meikkiä.

Iho kirkastuu ja nuorentuu

Meikkidieetin puolestapuhujien mukaan kauneuskuuri estää ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä ja antaa soluille mahdollisuuden uusiutua ja iholle kirkastua.

Dermotologi Noor Almaani kertoo Cosmopolitanissa, että meikkaaminen tukkii öljyrauhasia ja vaikuttaa ihohuokosiin niin, että ne näyttävät entistä isommilta.

– Säännölliset meikkipaussit voivat olla viisas päätös, koska ne antavat iholle aikaa palautua. Ne voivat myös vähentää meikin aiheuttaman ärsytyksen tasoa pitkällä aikavälillä.

Herää kysymys, eivätkö yöt riitä palauttamaan ihoa päivämeikin rasituksista. Ei kai syyttä puhuta kauneusunista?

Dermatologi Almaanin mukaan emme koskaan puhdista ihoamme tarpeeksi, vaikka noudattaisimme kuinka tiukkaa ihonhoitorutiinia. Siksi yksikin meikitön päivä viikossa on mainio veto.

Toinen ihospesialisti, tohtori Esho, kertoo Daily Mailille, että kun meikin parabeenit kertyvät kasvoille, ihon kollageenin ja elastaanin määrät voivat vähentyä. Juuri nämä pitävät ihon nuorekkaana, joten jos ikääntymisen merkit huolettavat, meikkidieettiä kannattaa kokeilla. Ainakin se vaatii vähemmän kärvistelyä ja vaivannäköä kuin ihmedieetit keskimäärin. Se on myös helppo tapa päästä mukaan kuumana jylläävään meikittömyystrendiin!

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.