Vähän järeämpiä aseita. Kuva: Shutterstock.
Vähän järeämpiä aseita. Kuva: Shutterstock.

Neljä naista kertoo, miksi perinteiset kauneushoidot eivät enää riitä.

Otsajuovat sileiksi

”Olin miettinyt botox-pistoksia jo jonkin aikaa. Kärsin otsapäänsäryistä etenkin iltaisin koneen ääressä ja olin myös huomannut, miten meikkivoide jäi kiinni otsajuoviin korostaen niitä entisestään. Rohkaistuin hoitoon, koska kaveripiirini kokemukset botoxista olivat erittäin positiivisia.

Heti hoidon jälkeen tunsin, miten otsalihakset rentoutuivat. Se oli aivan mahtava tunne! Tein ensimmäisen botox-hoidon heinäkuussa enkä ole sen jälkeen kärsinyt kertaakaan otsapäänsäryistä.

Hoitojen jälkeen olen aina iloisen odottavainen, sillä tiedän, että kohta uurteet taas lähtevät oikenemaan. Mielestäni hoidot ovat olleet rahan arvoisia.Tulokset eivät myöskään ole pysyviä: jos joskus tulee katumapäälle, vaikutukset häviävät hiljalleen.

Luulin alkuun, että läheiset huomaisivat muutoksen, mutta sainkin itse ottaa asian puheeksi ystävieni kanssa. Palaute on ollut positiivista, ja olen saanut vastata moniin hoitoa koskeviin kysymyksiin.

Tulen jatkamaan hoitoja jatkossakin; näihin jäin koukkuun saman tien. Pääsin eroon säryistä ja samalla sain kivaa boostia ulkonäkööni.”

Tukholmassa asuva bloggaaja Veera Falk, 42. 

”Näihin jäin koukkuun saman tien.”

Pahimmat kohdat pois

”Kokeilin täyteaineita ja botoxia ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Alkoi näyttää siltä, että jotain pitää tehdä. Olen ottanut pistoksia otsaan, naururyppyihin, poskipäihin ja ylähuuleen, ja tulokset ovat olleet todella hyviä. Elämä saa kuitenkin näkyä kasvoilla, en edes haluaisi näyttää kolmekymppiseltä. Haluan vain korjata pahimmat, itseäni häiritsevät kohdat.” Maarit, 55

Angry Birds -efekti

”Halusin korjata silmieni väliin ilmestyneet sibeliusrypyt botoxilla. Aine kuitenkin pistettiin huonosti niin, että rypyt kyllä silottuivat, mutta vastareaktiona kulmakarvat roikkuivat keskeltä ja ulkokulmat nousivat ylös. Näytin muutaman kuukauden ajan tytärteni mielestä Angry Birdsiltä.

En kuitenkaan pelästynyt kokemuksesta vaan aion ehdottomasti kokeilla muitakin hoitoja. Olen menossa mikroneulaukseen ja ylähuulen juonteiden täyttöön. Mielestäni on kauheaa, kun kasvot rupsahtavat. Kauneushoitojen hinnat pitäisi olla niin edulliset, että niihin olisi varaa ihan joka naisella.” Sari, 52

”Kauneushoitoihin pitäisi olla varaa ihan joka naisella.”

Buustia itsetunnolle

”Olin menossa juhlagaalaan ja kaipasin piristystä kauniin mekon rinnalle. Keksin, että voisin silottaa ylähuulen sopimaan iloiseen mielialaani. Tulokset näkyivät heti, ja sain sileän ylähuulen lisäksi hurjasti piristystä ja energiaa koko olemukseeni.

Olen myös leikkauttanut silmäpussini, jotka ilmaantuivat vähäunisina vuosina lasten kanssa. Kaikkiin toimenpiteisiin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Pienillä asioilla on iso vaikutus itsetuntoon ja hyvinvointiin. Hoidoilla voidaan korjata asioita, jotka ovat syöneet henkisesti vuosikausia.” Annica, 42

Hemmottele rohtuneita huulia kotitekoisella naamiolla.

Talvi tuo melkein väistämättä mukanaan kuivaakin kuivemmat huulet. Aina rasvaaminenkaan ei tunnu auttavan.

Ykkösvinkki rohtuneiden huulten hoitoon ja ehkäisyyn on kuitenkin huulten suojaaminen. WebMD-sivustolla selitetään, että huulissa ei ole talirauhasia, jotka tuottaisivat hoitavaa öljyä omasta takaa. Lisäksi huulet ovat lähes aina paljaat ja luonnonvoimien armoilla.

Syksyllä Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija neuvoi, että kannattaa valita huulirasva, jonka ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt. Silloin tuote ei todennäköisesti sisällä mitään allergisoivaa tai ärsyttävää ainetta. Huulet voi suojata ja kosteuttaa vaseliinilla tai perusvoiteella. Jutussa ihotautilääkäri huomautti myös, että huulten kuivumisen syy saattaa olla ihotulehdus, jonka voi hoitaa viikon hydrokortisonikuurilla.

Kun perusasiat ovat kunnossa, huuliaan voi vielä helliä kotihoitolla, MyDomaine-sivusto suosittelee. Muun muassa näitä aineita voi kokeilla:

1. Kurkkunaamio

Kylmät kurkkuviipaleet tuntuvat mukavilta silmillä, mutta rauhoittavat ja kosteuttava kurkku on hyväksi myös huulille, koostuuhan se enimmäkseen vedestä. Lisäksi kurkku sisältää c-vitamiinia. MyDomaine suosittelee muussaamaan muutaman siivun ja levittämään mössön huulille naamioksi. 

2. Aloe vera

Lääkeaaloe eli aloe vera on yksi luonnon ihoa rauhoittavista ihmeaineista, ja sillä voi hoitaa myös huulia. Katso Youtubesta vinkit aaloen lehden leikkaamiseen. Säilytä lehden sisältä paljastuvaa geeliä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Sivele huulille päivittäin.


3. Vihreä tee -pussit

Vihreä tee sisältää antioksidantteja ja tanniineja, jotka kosteuttavat ihoa. Huljuta teepussia kuumassa vedessä, anna sen jäähtyä ja laita huulille muutamaksi minuutiksi. (Valmiin teen voit tietenkin juoda – antioksidantteja myös sisäisesti!) MyDomainen mukaan parhaan hyödyn saa, kun teepussihoidon toistaa päivittäin.

4. Ruusunlehdet ja maito

Sekoitus kuulostaa erikoiselta, mutta ruusunlehdet sisältävät ravitsevaa e-vitamiinia, maidon maitohapot kuorivat ihoa ja maidon sisältämä rasva kosteuttaa. Tiputa muutama ruusunlehti (raaka)maitoon likoamaan kahdeksi tai kolmeksi tunniksi. Kun ruusunlehdet ovat lionneet, muussaa ne tahnaksi ja levitä huulille. Huuhtele naamio kylmällä vedellä 20 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä.