Vähän järeämpiä aseita. Kuva: Shutterstock.
Vähän järeämpiä aseita. Kuva: Shutterstock.

Neljä naista kertoo, miksi perinteiset kauneushoidot eivät enää riitä.

Otsajuovat sileiksi

”Olin miettinyt botox-pistoksia jo jonkin aikaa. Kärsin otsapäänsäryistä etenkin iltaisin koneen ääressä ja olin myös huomannut, miten meikkivoide jäi kiinni otsajuoviin korostaen niitä entisestään. Rohkaistuin hoitoon, koska kaveripiirini kokemukset botoxista olivat erittäin positiivisia.

Heti hoidon jälkeen tunsin, miten otsalihakset rentoutuivat. Se oli aivan mahtava tunne! Tein ensimmäisen botox-hoidon heinäkuussa enkä ole sen jälkeen kärsinyt kertaakaan otsapäänsäryistä.

Hoitojen jälkeen olen aina iloisen odottavainen, sillä tiedän, että kohta uurteet taas lähtevät oikenemaan. Mielestäni hoidot ovat olleet rahan arvoisia.Tulokset eivät myöskään ole pysyviä: jos joskus tulee katumapäälle, vaikutukset häviävät hiljalleen.

Luulin alkuun, että läheiset huomaisivat muutoksen, mutta sainkin itse ottaa asian puheeksi ystävieni kanssa. Palaute on ollut positiivista, ja olen saanut vastata moniin hoitoa koskeviin kysymyksiin.

Tulen jatkamaan hoitoja jatkossakin; näihin jäin koukkuun saman tien. Pääsin eroon säryistä ja samalla sain kivaa boostia ulkonäkööni.”

Tukholmassa asuva bloggaaja Veera Falk, 42. 

”Näihin jäin koukkuun saman tien.”

Pahimmat kohdat pois

”Kokeilin täyteaineita ja botoxia ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Alkoi näyttää siltä, että jotain pitää tehdä. Olen ottanut pistoksia otsaan, naururyppyihin, poskipäihin ja ylähuuleen, ja tulokset ovat olleet todella hyviä. Elämä saa kuitenkin näkyä kasvoilla, en edes haluaisi näyttää kolmekymppiseltä. Haluan vain korjata pahimmat, itseäni häiritsevät kohdat.” Maarit, 55

Angry Birds -efekti

”Halusin korjata silmieni väliin ilmestyneet sibeliusrypyt botoxilla. Aine kuitenkin pistettiin huonosti niin, että rypyt kyllä silottuivat, mutta vastareaktiona kulmakarvat roikkuivat keskeltä ja ulkokulmat nousivat ylös. Näytin muutaman kuukauden ajan tytärteni mielestä Angry Birdsiltä.

En kuitenkaan pelästynyt kokemuksesta vaan aion ehdottomasti kokeilla muitakin hoitoja. Olen menossa mikroneulaukseen ja ylähuulen juonteiden täyttöön. Mielestäni on kauheaa, kun kasvot rupsahtavat. Kauneushoitojen hinnat pitäisi olla niin edulliset, että niihin olisi varaa ihan joka naisella.” Sari, 52

”Kauneushoitoihin pitäisi olla varaa ihan joka naisella.”

Buustia itsetunnolle

”Olin menossa juhlagaalaan ja kaipasin piristystä kauniin mekon rinnalle. Keksin, että voisin silottaa ylähuulen sopimaan iloiseen mielialaani. Tulokset näkyivät heti, ja sain sileän ylähuulen lisäksi hurjasti piristystä ja energiaa koko olemukseeni.

Olen myös leikkauttanut silmäpussini, jotka ilmaantuivat vähäunisina vuosina lasten kanssa. Kaikkiin toimenpiteisiin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Pienillä asioilla on iso vaikutus itsetuntoon ja hyvinvointiin. Hoidoilla voidaan korjata asioita, jotka ovat syöneet henkisesti vuosikausia.” Annica, 42

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.