Ei, älä vain nypi sieltä! Vai miten se olikaan? Kuva: Shutterstock
Ei, älä vain nypi sieltä! Vai miten se olikaan? Kuva: Shutterstock

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo, kannattaako kulmakarvauskomuksiin luottaa.

Myytti 1. Kulmia ei kannata nyppiä liikaa, koska ne eivät koskaan kasva takaisin.

Tarua. Kulmakarvojen takaisin kasvu on hyvin yksilöllistä. Mutta jos määrätietoisesti nypit kulmiasi yli kymmenen vuotta, on todennäköistä, että karvojen kasvu heikentyy. Aina, kun karva poistetaan juurineen, karvatuppi saattaa vaurioitua. Nyppimisessä maltti on siis valttia.

Ennen nyppimistä kulmat kannattaa harjata yläviistoon, jolloin niiden luonnollinen muoto tulee esille. Jos haaveilet tuuheammista kulmista, kokeile karvan kasvua aktivoivaa seerumia.

Myytti 2. Kulmien väri on sama kuin hiusten väri.

Tarua. Valitse kulmiin aina muutamaa astetta tummempi sävy kuin hiuksesi ovat. Jos hiusjuuresi on tumma, valitse sävy tyvikasvun mukaan. Etsi käsiisi aina hieman harmaaseen taittava sävy. Liian usein kulmat meikataan punaiseen taittavalla ruskealla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liian usein kulmat meikataan punaiseen taittavalla ruskealla.

Kulmien meikkaamiseen sopii hyvin myös luomiväri, jossa on reilusti pigmenttejä. Ole kuitenkin tarkkana: variseva koostumus ei kestä kulmissa, ja pahimmassa tapauksessa löydät värin poskiltasi viimeistään iltapäivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myytti 3. Kulmakynä on paras tapa täydentää harvoja kulmia.

Totta ja tarua. Kulmakynille on paikkansa, mutta sävyn täytyy ehdottomasti olla oikea. Jos kulmat ovat kovin harvat, puuterinen koostumus on kynää luonnollisemman näköinen.

Jos kulmat ovat harvat, puuterinen koostumus on luonnollisempi kuin kynä.

Kulmakynällä ei koskaan ole tarkoitus värittää kulmia kokonaan, vaan piirtojäljellä pyritään imitoimaan karvoja. Piirrä kevyitä, nopeita vetoja karvojen kasvusuunnan mukaisesti ja pehmennä jälki harjaamalla kulmat. Tämän jälkeen voit vielä tummentaa lopputulosta puuterisella tuotteella ja kulmageelillä.

Myytti 4. Kulmia ei saisi nyppiä niiden yläpuolelta, sillä ne alkavat kasvaa kohti otsaa.

Tarua. Kulmia voi ja kuuluukin tarpeen mukaan muotoilla myös niiden yläpuolelta. Varsinkin, jos sinne on eksynyt yksittäisiä hajakarvoja. Voit myös korostaa kulman kaarevuutta, jos kulmasi ovat kovin suorat, mutta ole varovainen. Yläpuolelta nyppiminen muuttaa kulman muotoa radikaalimmin kuin alapuolelta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla