Ombre on jo out. Kuva: Shutterstock
Ombre on jo out. Kuva: Shutterstock

Ombre, sateenkaaritukka ja glitter-karvat – mennyttä kaikki! 

Kauneusvillityksiä tulee ja menee. Osa jää klassikoksi, kuten vaikkapa juuri nyt supertrendikäs punainen huulipuna. Toiset hyvästelemme vailla pienintäkään ikävää.

Contouring

Kun contouringin esikuva Kim Kardashian sanoo meikkityylille heipat, on se virallista. Naaman mallin muokkaaminen vahvoilla varjoilla ja korostuksilla on siis menneen talven lumia. Tilalle on tullut strobing, jossa ihon annetaan hohtaa korostusaineen avulla.

 

@esteelauder #KJ4EL

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Kendall Jennerin naama kuultaa niin kuin kuuluu.

Laventelitukka

Uutuudenviehätystään on menettänyt pastellisävy sekä harmaa, eli niin sanottu granny hair. Kun vielä viime vuonna muun muassa Nicole Richie ja Katy Perry värjäsivät tukkansa sateenkaarenväreillä, esiintyi Perry Cannesin Filmifestivaaleilla pari viikkoa sitten mustissa hiuksissaan.

Ombre-tukka

Hei hei ombre, tervetuloa sombre! Suuri väriero juuren ja latvan välillä on jo historiaa. Ombren ison kontrastin tilalle on tullut sombre, eli softer ombre. Sombre on luonnolisempi ja hillitympi versio ombresta. Toinen hitti on balayage-värjäys, jossa hiuksia vaalennetaan maalaamalla raitoja lähelle tyviväriä. Molemmat trendit liputtavat luonnollisen näköisen värjäyksen puolesta.

 

Fashion LA Awards @dailyfrontrow #flas2016

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Gigi Hadidin luonnolinen sombre-tukka.

Hiustenpidennykset

Ainakin sellaiset ylipitkät rintojen alle ulottuvat ovat ihan historiaa. Vielä muutama vuosi sitten hiustenpidennykset olivat kova juttu: bloggarit toisensa perään esittelivät teippipidennyksiään ja naiset säästivät rahaa sinettipidennyksiin. Hiljaisempaa on nyt, kun pitkä polkka leikkaustyyli numero yksi.

Glitter-karvat

Glitteriparrat, -juurikasvut ja -kainalokarvat villitsivät sosiaalista mediaa viime marraskuussa. Glitter-karvoitus jäi luultavasti vain pikkujoulukauteen. Mitäköhän karvoille keksitään kesällä? Jotain söpöjä kukkia niihin varmaan voisi poimia?

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.