Hoitoloissa tehtävät jalkahoidot ovat kehittyneet valtavasti. Enää kantapäitä ei pelkästään raspailla tai ihoa pehmitellä perinteiseen tapaan. Nyt mennään kovettumia syvemmälle ja poistetaan kuona-aineita ja lihasjännityksiä jalkojen kautta.

Testasimme kolme jalkahoitoa:

1. Kalapedikyyri Garra Rufa

Mitä lupaa: Jalkahoito, jossa kalat näykkivät kuivaa ihoa ja antavat hierontaa. Hoito pehmittää ihoa ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Miltä tuntuu: Kauhistuttaa laittaa jalat paljuun, jossa odottaa sata nälkäistä kalaa. Kalat ovat kuitenkin helliä, eikä hoito satu tai kutita. 25 minuutin kuluttua kantapäät ovat pehmentyneet. Hieronta rentouttaa lisää ja rasvaus syventää pehmeyttä. Hoidossa viehättää sen rauhallisuus. Poissa ovat mölyävät ja kutittavat laitteet sekä vahvat kemikaalit.

Luontaishoitola Suolahippu, 050 544 6972. Kesto 60 min, hinta 54 €.

2. Puhdistava Life Detox -jalkakylpy

Mitä lupaa: Sähkön ja suolan avulla tehostetaan
kuona-aineiden poistumista.

Miltä tuntuu: Jalat asetetaan suolavesivadissa olevan elektrolyysimötikän viereen ja käteen kiinnitetään ranneke. Vyötärölle laitetaan tehosteeksi lämpenevä bambu-infrapunavyö. Puhdistus ei tunnu miltään, mutta vartin päästä iskee hiki ja orastava pääkipu. Se kuuluu asiaan, ja hoitaja antaa mineraalijuomaa. Yöllä saa juosta vessassa, ja pari seuraavaa päivää naama kukkii. Laittaa selvästi aineenvaihdunnan liikkeelle!

Parturi-kampaamo Onerva (09) 454 8541/Heli. Kesto 45 min, hinta 50 €.

3. Hot Stone -jalkahoito

Mitä lupaa: Täydellinen jalkahoito, jossa tehdään lopuksi kuona-aineita poistava ja lihasjännityksiä avaava kivihieronta.

Miltä tuntuu: Hoidossa maataan rentona pehmeällä pedillä. Raspauksen ja kynsien leikkuun jälkeen varpaiden väleihin, reisien alle ja käsiin laitetaan kivet. Jalat ja sääret hierotaan kivillä, ja niiden paino ja lämpö tuntuu lihaksissa ja ytimissä. Hoidon jälkeen jalat tuntuvat kevyemmiltä ja enin turvotuskin on tiessään, sillä kengät sujahtavat helpommin jalkaan.

Elegia Day Spa, (09) 666 050. Kesto 75 min, hinta 78 €.

Lue myös:

Näin teet jalkahoidon kotona
Karvat pois epiloimalla ja kotisokeroinnilla

On taas se aika vuodesta, kun aurinkorasvan käyttö on vältämätöntä palamisen estämiseksi. Mutta kun naamaan laittaa useampaa ainetta, mihin väliin aurinkorasva tulee? 

Sky-Cidesco kosmetologi ja meikkaaja Minna Granqvist sekä meikkaaja-maskeeraaja Jaana Veronika opastavat, missä järjestyksessä aurinkosuoja ja muut voiteet kannattaa levittää. 

 1. Ensin alle omat hoitotuotteet, kuten tehoseerumi ja kosteusvoide. 
 2. Hoitotuotteiden päälle aurinkorasva. 
 3. Aurinkorasvan päälle mahdollinen meikkivoide, kun aurinkovoide on imeytynyt. 
 4. Viimeiseksi peitevärit. 

– Kannattaa olla huolellinen, sillä aurinkorasvan päälle laitettu meikki saattaa lähteä ”rullaamaan” aurinkorasvan mekaanisen suojan takana. Meikki kannattaa laittaa iholle vaikkapa meikkisienellä painelemalla, Minna Granqvist neuvoo. 

  Suojakerroin päivävoiteessa voi pelastaa

  Granqvistin mukaan aurinkorasvaa ei kannata lisätä meikin päälle, sillä lopputulos on helposti sotkuinen. Sen sijaan hän suosittelee käyttämään suojakertoimellisia sävyttäviä päivävoiteita  tai meikkivoiteita ja lisäämään sitä päivän mittaan.

  – Nykyään on hyvä valikoima tuotteita, joissa on mukana suojakerroin. Myös mikä tahansa meikki antaa lisäsuojan iholle, vaikkei siinä spf:ää erikseen mainittaisikaan, Granqvist opastaa. 

  ”Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään.”

  Jaana Veronika suosittelee käyttämään suihkutettavia aurinkosuojia. 

  – Niitä voi suihkuttaa meikin päälle silmänympärysihoa varoen, mikäli altistus auringolle on pitkäkestoinen. 

  Kesällä vähemmän on enemmän

  Kesämeikissä pätee yksi hyvä nyrkkisääntö – vähemmän on enemmän.

  – Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään. Nykyään on hyviä sävyttäviä päivävoiteita ja kevyitä meikkivoiteita, jotka saavat kevyen olon iholle, Minna Granqvist sanoo.

  Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun.”

  Myös Jaana Veronika puhuu luonnollisuuden puolesta. 

  – Kesällä kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta meikkiä ja jättää puuteri pois. Suojakertoimen sisältämä bb-voide sormin levitettynä on oiva vaihtoehto. Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun. Siistityt kulmat, lämpimällä vedellä peseytyvä ripsiväri ja raikas huulimeikki ilman rajauskynää tekevät raikkaan ilmeen kesäpäivään. 

  Hän suosittelee myös ennakoimaan maksaläiskäherkät kohdat iholla suojaamalla ne erityisen hyvin auringolta. 

  Kasvojen puhdistusainetta voi käyttää oman harkinnan mukaan. Asiantuntija kertoo, miten sopiva naamanpesutahti löytyy.

  Moni oppi jo nuorena, että kasvot tulee pestä aamuin illoin, jotta välttyy epäpuhtauksilta.

  Toisaalta viime aikoina on alettu varoitella kasvojen liiallisesta pesemisestä. Jos kasvoja pesee usein ja liian voimakkailla aineilla, iho saattaa ärtyä ja mennä jopa huonompaan kuntoon.

  Viime aikoina on hehkutettu esimerkiksi hellävaraista mutta tehokasta tuplapuhdistusta sekä pohdittu, olisiko sittenkin parempi pestä kasvot vain kerran päivässä.

  Tarvitseeko kasvoja sitten pestä ollenkaan? Mitä tapahtuu, jos ei pese?

  Harva on valmis kokeilemaan, mutta Allure-sivusto kysyi asiaa asiantuntijalta.

  Pesemättömyyden seuraukset riippuvat ihotyypistä, dermatologi Soren White sanoo. Pääsääntö kuitenkin on, että iho-ongelmat todennäköisesti pahenevat. Rasvainen iho alkaa pukata pintaansa finnejä, ja kuiva iho muuttuu kuivemmaksi ja sameammaksi.

  Kasvojen pesu vedellä voi riittää

  Jos ihoa ei pese tai sen puhdistaa huonosti, kasvoille kertyy meikkiä, rasvaa, likaa, pölyä, saasteita, hikeä ja kuolleita ihosoluja. Töhnäkerros heikentää myös ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Peseminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ennen kuin iholle on oikeasti kertynyt likaa, asiantuntija huomauttaa.

  Kasvojen likaantumiseen vaikuttavat ihotyyppi sekä elinympäristö.

  Töhnäkerros heikentää ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Soren White neuvoo Alluren jutussa, että kuivaihoisille voi monessa tapauksessa riittää vedellä huuhtelu, jos kasvot eivät ole erityisen likaiset. Kun puhdistusaine ei irrota ihossa luontaisesti olevia öljyjä, kasvojen kosteustasapaino säilyy.

  Muilla ihotyypeillä paras pesutiheys riippuu siitä, kuinka paljon kasvot rasvoittuvat ja likaantuvat. Kaksi kertaa päivässä puhdistusaineen kanssa on silti maksimi.