Hoitoloissa tehtävät jalkahoidot ovat kehittyneet valtavasti. Enää kantapäitä ei pelkästään raspailla tai ihoa pehmitellä perinteiseen tapaan. Nyt mennään kovettumia syvemmälle ja poistetaan kuona-aineita ja lihasjännityksiä jalkojen kautta.

Testasimme kolme jalkahoitoa:

1. Kalapedikyyri Garra Rufa

Mitä lupaa: Jalkahoito, jossa kalat näykkivät kuivaa ihoa ja antavat hierontaa. Hoito pehmittää ihoa ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Miltä tuntuu: Kauhistuttaa laittaa jalat paljuun, jossa odottaa sata nälkäistä kalaa. Kalat ovat kuitenkin helliä, eikä hoito satu tai kutita. 25 minuutin kuluttua kantapäät ovat pehmentyneet. Hieronta rentouttaa lisää ja rasvaus syventää pehmeyttä. Hoidossa viehättää sen rauhallisuus. Poissa ovat mölyävät ja kutittavat laitteet sekä vahvat kemikaalit.

Luontaishoitola Suolahippu, 050 544 6972. Kesto 60 min, hinta 54 €.

2. Puhdistava Life Detox -jalkakylpy

Mitä lupaa: Sähkön ja suolan avulla tehostetaan
kuona-aineiden poistumista.

Miltä tuntuu: Jalat asetetaan suolavesivadissa olevan elektrolyysimötikän viereen ja käteen kiinnitetään ranneke. Vyötärölle laitetaan tehosteeksi lämpenevä bambu-infrapunavyö. Puhdistus ei tunnu miltään, mutta vartin päästä iskee hiki ja orastava pääkipu. Se kuuluu asiaan, ja hoitaja antaa mineraalijuomaa. Yöllä saa juosta vessassa, ja pari seuraavaa päivää naama kukkii. Laittaa selvästi aineenvaihdunnan liikkeelle!

Parturi-kampaamo Onerva (09) 454 8541/Heli. Kesto 45 min, hinta 50 €.

3. Hot Stone -jalkahoito

Mitä lupaa: Täydellinen jalkahoito, jossa tehdään lopuksi kuona-aineita poistava ja lihasjännityksiä avaava kivihieronta.

Miltä tuntuu: Hoidossa maataan rentona pehmeällä pedillä. Raspauksen ja kynsien leikkuun jälkeen varpaiden väleihin, reisien alle ja käsiin laitetaan kivet. Jalat ja sääret hierotaan kivillä, ja niiden paino ja lämpö tuntuu lihaksissa ja ytimissä. Hoidon jälkeen jalat tuntuvat kevyemmiltä ja enin turvotuskin on tiessään, sillä kengät sujahtavat helpommin jalkaan.

Elegia Day Spa, (09) 666 050. Kesto 75 min, hinta 78 €.

Lue myös:

Näin teet jalkahoidon kotona
Karvat pois epiloimalla ja kotisokeroinnilla