Miksi keksiä pyörää uudestaan? Old Hollywood, smokey eyes ja rento ranskatar ovat meikkityylit, jotka toimivat taatusti.

Look 1: Marilyn eli old Hollywood

Vaaleat luomet, huolitellut kulmat, täydellinen iho ja kirsikkana kakussa punainen suu. Siinä Hollywoodin meikkiresepti, joka on toiminut jo viimeiset 80 vuotta.

Tee näin: 

 • Valitse peittävä meikkivoide, joka selättää pikkuvirheet mutta jättää ihon kuultavaksi.
 • Valitse luomille luonnollinen kullanhohtoinen sävy. Se on loistava pohja mustalle rajaukselle ja näyttäville ripsille.
 • Rajaa sisäluomi nuden värisellä kynällä. Sävy on luonnollisempi kuin valkoinen ja avaa katseen. Käännä ripset ja harjaa niihin maskaraa reilusti. 
 • Marilyn Monroe käytti huulimeikissään peräti viittä eri sävyä, jotta huulet näyttivät pulleilta. Käytä huulien reunoilla tummempaa ja keskellä vaaleampaa sävyä. Klassisin punasävy on sähäkkä ferrarinpunainen. 

Näillä onnistut: 1. Nyxin Pro Lip Cream paletti. Sävy The Reds, 14,70 €. 2. Reviderm High Performance Lipliner -korkeapigmenttinen huultenrajauskynä, 19 €. 3. L’Oréal Paris Color Riche Gold Obsession -huulipunaan on kätketty 24-karaatin kultahippuja, jotka antavat klassikkopunalle muodikkaan metallisen lisän. Sävy Rouge Gold, 9,80 €. 4. Reviderm Mineral Boost -huulipunan pigmentin määrä on ällistyttävä. Ferrarinpunainen sävy Love My Rouge on täydellinen klassikkopuna, 29 €. 

 

Look 2: Smokey eyes

Ikisuosikki smokey eyes on taitolaji ja vaatii vähän harjoitusta. Vaiva kannattaa – tummanpuhuva meikki tuo katseeseen syvyyttä.

Tee näin:

 • Pohjusta luomi primer-tuotteella ja puuteroi.
 • Laadukkaissa luomiväreissä piisaa väripigmenttiä, joten tummat varjokohdat voi luoda sutimalla paksummin yhtä ja samaa väriä. Lisää kiiltoa metallisella luomivärillä.
 • Levitä liikkuvalle luomelle tummaa luomiväriä. Määritä tummimman kohdan raja katsomalla suoraan eteenpäin: lisää väriä aivan liikkuvan luomen yläpuolelle sekä ulkonurkkaan. Häivytä napakalla pyörivällä liikkeellä.
 • Tee vasta nyt pohjameikki. Valitse kevyt meikkivoide, ettei ilmeestä tule tunkkainen.

Näillä onnistut: 1. Smoky-eye-meikki syntyy nyt myös kynällä. Estèe Lauderin  Magic Smoky -kynä, sävy 03 Cool Ash, 26 €. 2. Chanel Illusion D’Ombre Velvet -luomiväri levittyy luomelle samettisena ja väriä on helppo kerrostaa tummemmaksi, jolloin silmämeikin voi toteuttaa kokonaan yhdellä värillä, 39,70 €. 3. Make Up Store Moon Shadow –luomivärin lomassa on hopeahippuja, jotka maustavat mustasta metallisen. Sävy Denim, 17 €. 4. Mineraalimeikkisarja Revidermin luomiväri-duossa musta on saanut seurakseen toimivan roosan sävyn, 39 €. 5. Lidlin Cien Volume -maskara saa pisteet erottelevuudesta, 3,99 €. 6. Kuohkean moussemainen Rimmel Skin Fresher -hengittävä meikkivoide jättää ihon läpikuultavan luonnolliseksi, 9,90 €. 7. Klassisempaa nudepunaa saa etsiä. Rimmel Lasting Finish by Kate -huulipuna sävy 56 Boho Nude, 7,90 €. 8. Nyx Conceal, Correct, Contour -paletissa on 6 voidemaista sävyä kasvojen värierojen peittämiseen. 14,90 e.

Look 3: Rento ranskatar

Huolettoman pariisittaren tyyli onnistuu sunnuntaimeikkaajaltakin. Satsaa mustaan kajalkynään ja pehmennä rajat vanupuikolla. Helppoa!

 • Panosta ultrakevyeen meikkivoiteeseen.
 • Levitä liikkuvalle luomelle ja alaripsien tyveen hiekanruskeaa luomiväriä ja rajaa silmät mustalla kajalkynällä sekä ylä- että alaripsien tyvestä. Mitä paksummat rajat vedät sitä näyttävämpi ilmeestä tulee. Pehmennä rajat pumpulipuikolla.
 • Unohda tarkat rajat ja töpöttele huulille marjaisan punaista, hieman läpikuultavaa sävyä. Pehmennä rajat sormin.

Näillä onnistut: 1. Clarinsin luomiväripaletissa, sävy 03 Brown, on neljä täydellistä maitokahvin sävyä, 52,20 €. 2. Bare Minerals Lash Domination -volyymimaskaran kierteisellä harjalla värimassa on helppo kerrostaa siististi, mutta näyttävästi, 25 €. 3. Vedenkestävän, sävyltään megamustan YSL Dessin Du Regard -kajalkynän piirtöjälki on silkkinen ja erittäin värikylläinen, 27 €. 4. Hiilenmusta Mac Pro Longwear Waterproof Colour Stick -silmänrajauskynä levittyy luomelle pehmeän mattamaisesti, sävy Cinder Black, 24,50 €. 5. Guerlain Lingerie De Peau -meikkivoide takaa mielettömän läpikuultavan ja luonnollisen lopputuloksen. 63,60 €. 6. Luksustupsutteluun Guerlain -meikkivoidesivellin, 54 €. 7. Smashbox Photo Finish Primer Oil –tekee ihosta terveen näköisen ja juonteista näkymättömämpiä, 37,50 €. 8. Lumenen Arctic Glow -huulikiillon, sävy 08 Sarastus, jättää huulet luonnollisen kostean ja mehukkaan marjaisan näköisiksi. 11,90 €. 9. Korres Morello Creamy Lipstick -huulipunan sävyssä 28 Pearl Berry on ripaus vadelmaa ja karhunvatukkaa. Töpöttele huulille ja pehmennä rajat sormin pehmeiksi = seksikästä. 28 €.

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

 1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
 2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
 3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
 4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.