20-luvun flapper-tytöt tunnettiin reippaina bilettäjinä. Lainekampaus kestää nättinä raisummassakin menossa! Kuva: Getty Images
20-luvun flapper-tytöt tunnettiin reippaina bilettäjinä. Lainekampaus kestää nättinä raisummassakin menossa! Kuva: Getty Images

Ota mallia 20-luvun villeiltä flapper-tytöiltä ja loihdi itsellesi iki-ihanat laineet.

Jos pikkumekkoon sonnustautuminen ei tunnu houkuttelevalta, mutta kaipaat silti supernaisellista lookia illan bileisiin, loihdi hiuksiisi laineet. Flapper-tyttöjen 1920-luvulla tutuksi tekemä lainekampaus on jälleen trendikäs. Klassiset laineet sopivat niin koltun kuin housupuvun kaveriksi. Tämä näyttävä kampaus kestää pikkutunneille asti, eikä vaadi edes pitkää tukkaa.

Näin luot lookin:

Tee kosteisiin hiuksiin sivujakaus ja muotoile tukka laineelle kiinnittämällä se aina taitekohdasta pinnillä. Anna hiusten kuivua ja ota sitten pinnit pois. Tämä kampaus kestää pikkutunneille asti.

Muista laittaa tuhdisti geeliä pohjalle ja päälle vielä kosteutta hylkivä hiuskiinne – näin laineet pysyvät kuosissa säässä kuin säässä.

Täydennä tyyli herkullisen punaisella huulimeikillä.

Emporion näytöksessä nähtiin modernit versiot lainekampauksista. Kuva: Estrop
Emporion näytöksessä nähtiin modernit versiot lainekampauksista. Kuva: Estrop

Schwarzkopfin Osis+ Play Tough -geeli antaa laineille tukevan pohjan. 13,90 €/150 ml.
Schwarzkopfin Osis+ Play Tough -geeli antaa laineille tukevan pohjan. 13,90 €/150 ml.

 

Kiiltoa ei voi olla liikaa. Viimeistele kampaus Four Reasons Black Edition Shine Spray -kiiltosuihkeella. 14,90 €/200 ml.
Kiiltoa ei voi olla liikaa. Viimeistele kampaus Four Reasons Black Edition Shine Spray -kiiltosuihkeella. 14,90 €/200 ml.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.