Näillä ohjeilla meikkaamiseen menee juuri sen verran aikaa kuin haluat – ja pitkänkin kaavan mukaan vain kymmenen minuuttia.

Eläköön kesä ja kevyempi meikkipussi! Suloisen suven aikaan kasvot eivät kaipaa meikkiä yhtä paljon kuin talvella. Päivettynyt iho voi paremmin ja kasvot näyttävät kauniimmilta ihan itsestään.

Kesämeikiksi riittää pelkkä ripsiväri ja poskipuna, ja pienellä lisäpanostuksella saat loihdittua jo huikean hehkeän kesälookin. Muutamakin kikka riittää pikaiseen kaunistautumiseen.
 

1. Heleyttä iholle

 • Itseruskettavaa alle. Kasvot saavat olla kesällä kuulakkaan ruskeat. Lisää kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa voidetta kerran viikossa, niin pohja pysyy kunnossa ja iho näyttää heleämmältä.
 • Suosi sävyttävää päivävoidetta. Kesällä on turha peittää pisamia pakkelikerroksen alle. Hiero käsiin sävyttävää päivävoidetta ja sivele kasvoille. Iho saa kosteutta ja tasoittuu saman tien, ja aikaa kuluu korkeintaan minuutti. Jos kasvot tuntuvat liian kiiltäviltä, puuteroi ne hennosti.
 • Peitepuikko peliin. Jos valokynän käyttö tuntuu vaikealta, ota avuksi mattamainen peitepuikko. Tee sillä kolme pistettä silmän alle tummiin kohtiin ja taputtele väri tasaiseksi sormin. Jos yksi kerros ei riitä, laita lisää puikkoa peliin, mutta älä pakkeloi liikaa, ettei voide keräänny ryppyihin. Puikolla peität myös finnit ja muut epätasaisuudet.

2. Rohkeat silmät

 • Meikkaa luomi yhdellä värillä. Voidemainen väri levittyy luomille sormin suitsait sukkelaan. Meikistä tulee näkyvämpi, kun levität sävyä ohuelti myös alaluomelle. Jos yhden luomivärin kikka ei nappaa, ota tummempaa sävyä sormiin ja taputtele se aivan silmän ulkoreunaan. Näin luomien kaunistamisessa ei kauan nokka tuhise.
 • Taivuta ripset. Ripsientaivuttaja tekee ripsistä pidemmän näköiset ja kauniin kaarevat. Purista taivuttajalla ripsiä hetki mahdollisimman tyvestä, keskeltä ja kärjestä ennen maskaran levittämistä. Katse aukeaa aivan uudella tavalla.
 • Kokeile alarajausta. Kiireinen nainen jättää rajaukset väliin, mutta kokeilunhaluinen levittää vedenkestävää rajauskynää alaluomen päälle. Alarajaus tuo katseeseen intensiivisyyttä ja onnistuu muutamassa sekunnissa!

3. Iisit kulmat

 • Luonnolliset kulmat. Jos et jaksa väkertää kulmien kanssa, kestovärjäytä ne kosmetologilla, jolloin väri säilyy noin kuukauden päivät.
 • Meikkiä suosiva lisää kulmaväriä muutamaan kohtaan ja harjaa värin ja karvat kulmaharjalla tasaiseksi. Lopputulos näyttää luonnollisemmalta kuin paksun viivan veto, eikä aikaa kulu symmetristen kulmien mallailuun.
 • Nopea kikka avartaa katsetta on sipaista kaartuvan kulman alle highlighteria tai valkoista luomiväriä.

4. Paahdetta poskiin

 • Varjosta ja punaa. Kasvojen muoto korostuu aurinkopuuterin ja poskipunan avulla. Jos et ole varma, mitä levittää mihinkin, muista seuraava sääntö: aurinkopuuteria poskiluun alle, punaa poskipäiden päälle. Aurinkopuuteria voit sutaista myös hiusrajaan.
 • Ruskettunut voi unohtaa tummentamisen ja sipaista kasvoille pelkkää poskipunaa.

5. Hohdetta huuliin

 • Hento sävy huulille. Hento ja lähellä huulten omaa väriä oleva huulipuna tai -kiilto korostaa kivasti eikä vaadi millintarkkaa levitystä. Lisääminen onnistuu lähestulkoon ovesta ulos juostessa.
 • Huulilla leikittelevä voi lisätä huulipunan päälle huulikiiltopisteen ylä-ja alahuulten keskelle. Kiiltopiste tekee niistä täyteläisemmän näköiset.

Toisinaan hiukset elävät ihan omaa elämäänsä.

Hiusväripaketin kylki sanoo yhtä, ja parin tunnin päästä oma tukka sanoo ihan toista. Syitä voi olla monia, miksi hiusväri toisinaan muuttuu ihan väärän väriseksi, mutta kun värjäys on tehty, on jo liian myöhäistä.

Moka voi tapahtua kotona tai kampaajalla. Joskus oma tukka saattaa puskea esimerkiksi punaista pigmenttiä todella voimakkaasti, jolloin tummatkin sävyt ilmaantuvat kaikkien yllätykseksi kummallisen oransseina.

Onneksi pahimmatkin mokat on mahdollista korjata!

Kokosimme yhteen 8 tavallista hiusväriongelmaa ja niiden pelastuskikat:

1. Vaaleasta väristä tuli keltainen tai oranssi

Blondien pahin painajainen. Ongelmaan on myös tuttu ratkaisu: liilan värinen hopeashampoo auttaa hiusväriä taittamaan kylmempiin sävyihin ja pois keltaisesta.

Värjäsipä hiukset sitten kotona tai kampaajalla, kannattaa olla tarkkana, että päähänsä saa nimenomaan kylmänsävyistä, tuhkaista vaaleaa. Silloin tukasta ei pitäisi tulla kellertävä vaan täydellinen, kylmä blondi. Toki kultaisempikin vaalea voi olla hakusessa, mutta senkin liiallinen taittaminen keltaiseen harmittaa herkästi.


2. Vaaleasta väristä tuli harmaa

Aina ei tarvitse huolehtia keltaisesta, vaan toisinaan blondi sävy karkaa sinne toiseen ääripäähän eli harmaaseen. Hopeaisen harmaa tukka on toki erittäin trendikäs, mutta ei ihan kaikkia varten.

Tilanteen voi pelastaa esimerkiksi käyttämällä kirkastavaa shampoota. Väriä voi myös parannella esimerkiksi lämpimämmän sävyisellä sävyteshampoolla tai muulla kevytvärillä, joka muokkaa hiusväriä vain vähän.

3. Tyvestä tuli erivärinen kuin latvasta

Tuntuiko juurikasvun värjääminen vain pahentavan sävyeroja entisestään? Pikaisena pelastajana voi toimia esimerkiksi kuivashampoo, johon on lisätty väriä. Kun sitä suihkuttaa jo pelkästään jakaukseen tai hiusrajaan, sävyerojen pitäisi tasoittua.

Valitettavasti tilanteen kunnollinen korjaus vaatii todennäköisesti uutta värjäystä. Kotioloissa kannattaa aina lukea hiusväripaketin ohjeet tyvikasvun värjäämisestä. Yleensä värin pitää antaa vaikuttaa huomattavasti kauemmin ensin tyvessä, ja loppuun tukkaan väriä levitetään vasta sitten.

Toki tyvikasvun voi myös antaa olla – ei ole hassumpi tyyli nimittäin sekään!


4. Hiusväristä tuli turhankin tasainen ja tylsä

Äärimmäisen yksiväriset hiukset saattavat näyttää elottomilta ja lättäniltä. Tilanteen voi nopeasti pelastaa esimerkiksi kihartamalla tukkaa, jolloin siihen tulee liikettä ja enemmän varjoja. Myös kiillon lisääminen muotoilutuotteella voi auttaa.

Jos omaan tukkaan täydellisen yksivärinen tyyli ei oikein istu, kannattaa värjätessä lisätä esimerkiksi kevyitä raitoja. Myös niin sanotut varjohiukset ovat monelle sopiva, eläväisen näköinen hiusväri. Kotona eri sävyjä voi olla kinkkistä tehdä, joten homma kannattaa jättää kampaajalle.

5. Raidoista tuli liian tasaiset ja epäluonnolliset

Niin hyvältä idealta kuin raidat kuulostavat – ja usein ovat – toisinaan niistä tulee liian tasaiset ja siksi epäluonnollisen näköiset. Ehkä tummien hiusten osioiden blondaus on mennyt pieleen tai värjäys ei ole luonnollisen satunnainen, mutta kummallisen tasaraidalliset hiukset harvemmin näyttävät hyvältä.

Myös kummallisesti raidoitetut hiukset voi pelastaa sävyteshampoolla tai muulla kevyellä värillä, jotta raidat olisivat lähempänä tummempaa hiusväriä. Kampaajalla kannattaa korostaa, että raidoista haluaa hyvin luonnolliset ja kevyet, jolloin ammattilainen osaa käyttää erilaisia sävyjä sekä erikokoisia huissuortuvia.

6. Liukuväri näyttää siltä, että hiusten latvat on kastettu maalipurkkiin

Tästä ei hiusten värjäys tule enää jännittävämmäksi. Tavoitteena on tummempi tyvi ja vaaleampi latva niin, että värin vaihdos on huomaamaton ja luonnollinen. Riskinä kuitenkin on tukan näyttäminen siltä, että yhden värin loppuessa toinen jatkuu saman tien.

Kyseisen värjäysmokan korjaaminen voi olla kinkkistä. Ennen sitä hiuksia voi pitää ponnarilla tai nutturalla, jolloin värivaihdos ei ole niin häiritsevä. Jos hiukset kasvavat nopeasti, voi tilanne korjautua itsestään. Hiukset nimittäin kasvavat hiukan eri tahtiin, joten ajallaan värjäyksestä pitäisi tulla luonnollisemman näköinen.

Jos tukka pitää saada kuntoon heti, paras vaihtoehto on joko värjätä latva muun tukan kanssa saman väriseksi tai marssia kampaajalle korjaamaan moka.

7. Väristä tuli epätasainen

Tämän jokainen kotivärjääjä on taatusti kohdannut ainakin kerran elämässään. Kaikki vaikuttaa menevän hyvin, mutta kun hiukset ovat kuivat, huomaakin, että niskaan on jäänyt valtava läntti hiuksia, joissa ei ole väriä lainkaan. Hups.

Epätasaisesti värjätyn tukan voi piilottaa kätevästi esimerkiksi ranskanlettien sekaan. Valitettavasti tukka täytyy kuitenkin mitä todennäköisimmin värjätä uudelleen, jotta aukot tasoittuvat. Seuraavalla värjäyskerralla kannattaa ottaa joko kaveri avuksi tai mennä suosiolla kampaajalle.


8. Väristä tuli aivan liian tumma

Tavoitteena tummanruskea, lopputuloksena pikimusta – siinä tilanne, joka ei ihan kauheasti naurata. Vaaleat hiukset kun on melko helppo tarvittaessa tummentaa, mutta toiseen suuntaan meneminen on huomattavasti vaikeampaa.

Jos värjäyksen on juuri tehnyt kotona, hiusten kunnollinen peseminen voi auttaa pääsemään väristä jonkin verran eroon. Ihan heti ei myöskään kannata ryhtyä blondaustalkoisiin, vaan paljon saa aikaan jo kevyillä, vaaleilla raidoilla, jotka voi käydä tekemässä saman tien kampaajalla.

Jos hiusten tummentaminen jännittää, ensimmäisellä kerralla ei kannata tarttua kestoväriin vaan sävyteshampooseen. Se kuluu melko nopeasti pois, ja sen jälkeen on helpompi valita kestoväri sen mukaan, haittaako mahdollinen mustaksi muuttuminen vai ei.

Hyvä hiusharja tekee muutakin kuin selvittää takut. Oikean harjan avullahiukset saa viimeisteltyä juuri oman vision mukaisesti – ja huonot tukkapäivät jäävät historiaan.

Luotettava lapio

Reilunkokoinen lapioharja sopii föönauksessa pitkälle tukalle, kun tavoitteena on sileä ja suora lopputulos. Harjan antistaattisuuden ansiosta myös sähköinen tukka talttuu kevyellä harjauksella. Lapioharja toimii erityisesti märkään tukkaan. Harjasten päissä olevat pienet pallot hierovat kivasti päänahkaa.

Glitterin isolla pyöröharjalla saa näyttävää volyymia ja pitkään tukkaan myös kiharoita, 9,90€.
Glitterin isolla pyöröharjalla saa näyttävää volyymia ja pitkään tukkaan myös kiharoita, 9,90€.

Föönin paras kaveri

Ilmava ja iso tukka syntyy parhaiten klassisella pyöröharjalla. Sillä saa tehtyä hartiamittaiseen polkkaan ja sitä pidempiin hiuksiin sekä suorat että taitetut latvat. Koolla on paljonkin merkitystä: pieni pyöröharja sopii etuhiusten muotoiluun, iso toimii parhaiten volyymin hankkimiseen ja hiusten suoristamiseen.

EVO:n Hank 35 Ceramic Vent Radial Brush -harjan nylonharjakset jättävät hiukset erityisen sileiksi, 34€.
EVO:n Hank 35 Ceramic Vent Radial Brush -harjan nylonharjakset jättävät hiukset erityisen sileiksi, 34€.

Teho-muotoilija

Jotta keraamisesta harjasta saa kaikki tehot irti, se tarvitsee rinnalleen välttämättä föönin: harjan pohja varaa itseensä lämpöä, jonka avulla hiukset kuivuvat nopeammin ja harja toimii kuin lämpölaite. Harja jättää hiuksiin sileän pinnan, ja se sopii erityisesti suoristamiseen kaikille hiustyypeille.

Tekin iso ovaaliharja on yhdistelmä villisian- ja nylonharjaksia. Harja sopii erinomaisesti ponnareiden ja nutturoiden tekemiseen, 24,10€.
Tekin iso ovaaliharja on yhdistelmä villisian- ja nylonharjaksia. Harja sopii erinomaisesti ponnareiden ja nutturoiden tekemiseen, 24,10€.

Takkujen taltuttaja

Ovaalinmuotoinen tyynyharja on hentojen hiusten hellä apulainen. Se selvittää kuivat hiukset rikkomatta hiusta. Tyynyharja sopii myös tukan kevyeen tupeeraukseen. Valitse harja, jossa on mukana villisian harjaksia: ne levittävät luonnolliset öljyt hiuspohjasta latvoihin ja poistavat hiuksista epäpuhtaudet ilman, että tukka näyttää rasvaiselta.