Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock
Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock

Meikin pitäisi saada sinut näyttämään raikkaalta ja nuorekkaalta, joten vältä näitä vanhentavia kauneusmokia.

Jos hipiänsä on puunannut ja hoitanut huolellisesti hehkeäksi, lopputulosta ei kannata pilata väärillä meikkivalinnoilla.

Esimerkiksi meikkivoidetta ostaessa kannattaa olla tarkkana, jottei värivalinta saa vahingossa kasvojasi näyttämään vanhemmilta. Vältä näitä mokia, niin olet turvassa:

1. Näkyvä huultenrajaus

Oliko se muotia nuoruudessasi? Nyt se paljastaa, että meikkityylin päivittäminen on unohtunut vuosiksi. Lisäksi riskinä on, että aivan huulten reunoille levitetty väri karkaa pieniin juonteisiin suun ympärillä, mikä korostaa ryppyjä entisestään.

Valitse rajausväri, joka on samaa sävyä kuin huulipunasi tai lähellä huulten luonnollista sävyä. Paras koostumus on voidemaisen pehmeä: jos huulissa on rohtumia, kuiva väri vain korostaa niitä. Voit myös pohjustaa huulet värittämällä ne kokonaan rajauskynällä, ja lisäämällä huulipunan päälle. Lopputuloksesta tulee takuulla kestävä.

2. Valjut kulmakarvat

Ohuet, ehkä paikoitellen harvahkot kulmakarvat paljastavat ikäsi, kun taas tuuheat kulmat kertovat nuoruudesta. Ihan Cara Delevingneksi ei tarvitse ryhtyä, mutta kulmakynään tai -väriin tarttuminen kannattaa.

3. Pohjustuksen skippaaminen

Jos meikkivoide tuntuu karkaavan päivän mittaan juonteisiin, on aika tarttua pohjustusvoiteeseen. Monissa pohjustusvoiteissa on juonteita täyttäviä aineita, kuten hyaluronihappoa ja silikonia. Ne saavat aikaan tasaisen pohjan meikkivoiteelle.

4. Väärä meikkivoide

Liika pakkeli vanhentaa, erityisesti jos meikkivoidetta on levitetty kasvoille niin ronskilla kädellä, että iho ei kuulla enää ollenkaan meikkikerroksen läpi. Unohda paakkuisen lopputuloksen jättävät pakkelit, ja pyri mahdollisimman luonnolliselta näyttävään lopputulokseen. Jos käyttämäsi meikkivoide on liian paksua, sekoita siihen tippa kosteusvoidetta, jolloin koostumus muuttuu hieman ohuemmaksi ja kosteuttavammaksi.

5. ...sekä meikkivoiteen jättäminen kokonaan pois

Meikkivoidetta ei kannata kuitenkaan skipata paakkuisen lopputuloksen pelossa. Ilman meikkivoidetta iho näyttää helposti yhdestä kohtaa rasvaiselta, toisesta elottomalta. Hyvä meikkivoide peittää ihon pikkuvirheet ja tekee hipiästä tasaisesti hehkuvamman.

6. Paksut silmänrajaukset

Kovat ja paksut rajaukset etenkin silmien alla saattavat tehdä kasvoista todellista vanhemman näköiset. Jo ennestään tummalle alueelle ei kannata tuoda enää enempää varjoja. Pidä rajaukset maltillisina ja häivytä ne huolella, jolloin silmät vain hieman korostuvat eivätkä näytä paksuin vedoin rajatuilta.

7. Kimalteleva poskipuna

Poskipunan tulisi imitoida punastusta, ei diskopalloa. Myös liian räikeitä läiskiä naamalla kannattaa välttää. Valitse pehmeitä sävyjä ja läpikuultavia koostumuksia, jotka tuovat poskille raikkaan hehkun. Vaaleaihoisille sopivat parhaiten ruusuiset pinkit ja persikan sävyt. Kannattaa myös vertailla eri koostumuksia – saisiko voidemaisella punalla raikkaamman lopputuloksen kuin puuterimaisella?

8. ... sekä poskipunan levittäminen väärin

Punaiset pyörylät poskipäillä tuovat enemmän mieleen sirkuksen kuin pakkasen puraiseman punoituksen. Vältä myös levittämästä poskipunaa liian alas poskiluun alle, sillä se saa posket näyttämään "valahtaneilta". Aloita punan levittäminen poskiluulta, noin silmän keskikohdasta ja etene ylöspäin suuntautuvin vedoin kohti korvaa. Käytä poskipunaa säästeliäästi.

9. Viileät sävyt

Tummat ja tuhkanharmaaseen taittavat sävyt saattat tehdä ihosta elottoman näköisen, koska ne korostavat kasvojen harmaita sävyjä. Suosi meikissä lämpimämpiä sävyjä, esimerkiksi kinuskinruskeaa harmaanruskean sijaan.

10. Tönköt ja elottoman väriset hiukset

Jos tukassa ei ole liikettä, kasvotkin saattavat näyttää raskailta ja roikkuvilta. Pyydä kampaajaa kerrostamaan tukkaasi niin, että se näyttää luonnollisen liikkuvalta ja kehystää kasvoja kauniisti.  Myös eloton, yksiulotteinen hiusväri voi vanhentaa, joten suosi värejä, jotka tuovat hiuksiin kolmiulotteisuutta ja pitävät hiukset kiiltävinä ja terveen näköisinä.

Lähteet: Byrdie ja Real Simple


Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Menikö silmänrajaus pieleen? Näin korjaat 5 yleistä meikkimokaa

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.