Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock
Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock

Meikin pitäisi saada sinut näyttämään raikkaalta ja nuorekkaalta, joten vältä näitä vanhentavia kauneusmokia.

Jos hipiänsä on puunannut ja hoitanut huolellisesti hehkeäksi, lopputulosta ei kannata pilata väärillä meikkivalinnoilla.

Esimerkiksi meikkivoidetta ostaessa kannattaa olla tarkkana, jottei värivalinta saa vahingossa kasvojasi näyttämään vanhemmilta. Vältä näitä mokia, niin olet turvassa:

1. Näkyvä huultenrajaus

Oliko se muotia nuoruudessasi? Nyt se paljastaa, että meikkityylin päivittäminen on unohtunut vuosiksi. Lisäksi riskinä on, että aivan huulten reunoille levitetty väri karkaa pieniin juonteisiin suun ympärillä, mikä korostaa ryppyjä entisestään.

Valitse rajausväri, joka on samaa sävyä kuin huulipunasi tai lähellä huulten luonnollista sävyä. Paras koostumus on voidemaisen pehmeä: jos huulissa on rohtumia, kuiva väri vain korostaa niitä. Voit myös pohjustaa huulet värittämällä ne kokonaan rajauskynällä, ja lisäämällä huulipunan päälle. Lopputuloksesta tulee takuulla kestävä.

2. Valjut kulmakarvat

Ohuet, ehkä paikoitellen harvahkot kulmakarvat paljastavat ikäsi, kun taas tuuheat kulmat kertovat nuoruudesta. Ihan Cara Delevingneksi ei tarvitse ryhtyä, mutta kulmakynään tai -väriin tarttuminen kannattaa.

3. Pohjustuksen skippaaminen

Jos meikkivoide tuntuu karkaavan päivän mittaan juonteisiin, on aika tarttua pohjustusvoiteeseen. Monissa pohjustusvoiteissa on juonteita täyttäviä aineita, kuten hyaluronihappoa ja silikonia. Ne saavat aikaan tasaisen pohjan meikkivoiteelle.

4. Väärä meikkivoide

Liika pakkeli vanhentaa, erityisesti jos meikkivoidetta on levitetty kasvoille niin ronskilla kädellä, että iho ei kuulla enää ollenkaan meikkikerroksen läpi. Unohda paakkuisen lopputuloksen jättävät pakkelit, ja pyri mahdollisimman luonnolliselta näyttävään lopputulokseen. Jos käyttämäsi meikkivoide on liian paksua, sekoita siihen tippa kosteusvoidetta, jolloin koostumus muuttuu hieman ohuemmaksi ja kosteuttavammaksi.

5. ...sekä meikkivoiteen jättäminen kokonaan pois

Meikkivoidetta ei kannata kuitenkaan skipata paakkuisen lopputuloksen pelossa. Ilman meikkivoidetta iho näyttää helposti yhdestä kohtaa rasvaiselta, toisesta elottomalta. Hyvä meikkivoide peittää ihon pikkuvirheet ja tekee hipiästä tasaisesti hehkuvamman.

6. Paksut silmänrajaukset

Kovat ja paksut rajaukset etenkin silmien alla saattavat tehdä kasvoista todellista vanhemman näköiset. Jo ennestään tummalle alueelle ei kannata tuoda enää enempää varjoja. Pidä rajaukset maltillisina ja häivytä ne huolella, jolloin silmät vain hieman korostuvat eivätkä näytä paksuin vedoin rajatuilta.

7. Kimalteleva poskipuna

Poskipunan tulisi imitoida punastusta, ei diskopalloa. Myös liian räikeitä läiskiä naamalla kannattaa välttää. Valitse pehmeitä sävyjä ja läpikuultavia koostumuksia, jotka tuovat poskille raikkaan hehkun. Vaaleaihoisille sopivat parhaiten ruusuiset pinkit ja persikan sävyt. Kannattaa myös vertailla eri koostumuksia – saisiko voidemaisella punalla raikkaamman lopputuloksen kuin puuterimaisella?

8. ... sekä poskipunan levittäminen väärin

Punaiset pyörylät poskipäillä tuovat enemmän mieleen sirkuksen kuin pakkasen puraiseman punoituksen. Vältä myös levittämästä poskipunaa liian alas poskiluun alle, sillä se saa posket näyttämään "valahtaneilta". Aloita punan levittäminen poskiluulta, noin silmän keskikohdasta ja etene ylöspäin suuntautuvin vedoin kohti korvaa. Käytä poskipunaa säästeliäästi.

9. Viileät sävyt

Tummat ja tuhkanharmaaseen taittavat sävyt saattat tehdä ihosta elottoman näköisen, koska ne korostavat kasvojen harmaita sävyjä. Suosi meikissä lämpimämpiä sävyjä, esimerkiksi kinuskinruskeaa harmaanruskean sijaan.

10. Tönköt ja elottoman väriset hiukset

Jos tukassa ei ole liikettä, kasvotkin saattavat näyttää raskailta ja roikkuvilta. Pyydä kampaajaa kerrostamaan tukkaasi niin, että se näyttää luonnollisen liikkuvalta ja kehystää kasvoja kauniisti.  Myös eloton, yksiulotteinen hiusväri voi vanhentaa, joten suosi värejä, jotka tuovat hiuksiin kolmiulotteisuutta ja pitävät hiukset kiiltävinä ja terveen näköisinä.

Lähteet: Byrdie ja Real Simple


Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Menikö silmänrajaus pieleen? Näin korjaat 5 yleistä meikkimokaa

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.