Me Naiset
|
Marjut Laukia
Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock
Varovasti nyt sen huulimeikin kanssa. Kuva: Shutterstock

Meikin pitäisi saada sinut näyttämään raikkaalta ja nuorekkaalta, joten vältä näitä vanhentavia kauneusmokia.

Jos hipiänsä on puunannut ja hoitanut huolellisesti hehkeäksi, lopputulosta ei kannata pilata väärillä meikkivalinnoilla.

Esimerkiksi meikkivoidetta ostaessa kannattaa olla tarkkana, jottei värivalinta saa vahingossa kasvojasi näyttämään vanhemmilta. Vältä näitä mokia, niin olet turvassa:

1. Näkyvä huultenrajaus

Oliko se muotia nuoruudessasi? Nyt se paljastaa, että meikkityylin päivittäminen on unohtunut vuosiksi. Lisäksi riskinä on, että aivan huulten reunoille levitetty väri karkaa pieniin juonteisiin suun ympärillä, mikä korostaa ryppyjä entisestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse rajausväri, joka on samaa sävyä kuin huulipunasi tai lähellä huulten luonnollista sävyä. Paras koostumus on voidemaisen pehmeä: jos huulissa on rohtumia, kuiva väri vain korostaa niitä. Voit myös pohjustaa huulet värittämällä ne kokonaan rajauskynällä, ja lisäämällä huulipunan päälle. Lopputuloksesta tulee takuulla kestävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Valjut kulmakarvat

Ohuet, ehkä paikoitellen harvahkot kulmakarvat paljastavat ikäsi, kun taas tuuheat kulmat kertovat nuoruudesta. Ihan Cara Delevingneksi ei tarvitse ryhtyä, mutta kulmakynään tai -väriin tarttuminen kannattaa.

3. Pohjustuksen skippaaminen

Jos meikkivoide tuntuu karkaavan päivän mittaan juonteisiin, on aika tarttua pohjustusvoiteeseen. Monissa pohjustusvoiteissa on juonteita täyttäviä aineita, kuten hyaluronihappoa ja silikonia. Ne saavat aikaan tasaisen pohjan meikkivoiteelle.

4. Väärä meikkivoide

Liika pakkeli vanhentaa, erityisesti jos meikkivoidetta on levitetty kasvoille niin ronskilla kädellä, että iho ei kuulla enää ollenkaan meikkikerroksen läpi. Unohda paakkuisen lopputuloksen jättävät pakkelit, ja pyri mahdollisimman luonnolliselta näyttävään lopputulokseen. Jos käyttämäsi meikkivoide on liian paksua, sekoita siihen tippa kosteusvoidetta, jolloin koostumus muuttuu hieman ohuemmaksi ja kosteuttavammaksi.

5. ...sekä meikkivoiteen jättäminen kokonaan pois

Meikkivoidetta ei kannata kuitenkaan skipata paakkuisen lopputuloksen pelossa. Ilman meikkivoidetta iho näyttää helposti yhdestä kohtaa rasvaiselta, toisesta elottomalta. Hyvä meikkivoide peittää ihon pikkuvirheet ja tekee hipiästä tasaisesti hehkuvamman.

6. Paksut silmänrajaukset

Kovat ja paksut rajaukset etenkin silmien alla saattavat tehdä kasvoista todellista vanhemman näköiset. Jo ennestään tummalle alueelle ei kannata tuoda enää enempää varjoja. Pidä rajaukset maltillisina ja häivytä ne huolella, jolloin silmät vain hieman korostuvat eivätkä näytä paksuin vedoin rajatuilta.

7. Kimalteleva poskipuna

Poskipunan tulisi imitoida punastusta, ei diskopalloa. Myös liian räikeitä läiskiä naamalla kannattaa välttää. Valitse pehmeitä sävyjä ja läpikuultavia koostumuksia, jotka tuovat poskille raikkaan hehkun. Vaaleaihoisille sopivat parhaiten ruusuiset pinkit ja persikan sävyt. Kannattaa myös vertailla eri koostumuksia – saisiko voidemaisella punalla raikkaamman lopputuloksen kuin puuterimaisella?

8. ... sekä poskipunan levittäminen väärin

Punaiset pyörylät poskipäillä tuovat enemmän mieleen sirkuksen kuin pakkasen puraiseman punoituksen. Vältä myös levittämästä poskipunaa liian alas poskiluun alle, sillä se saa posket näyttämään "valahtaneilta". Aloita punan levittäminen poskiluulta, noin silmän keskikohdasta ja etene ylöspäin suuntautuvin vedoin kohti korvaa. Käytä poskipunaa säästeliäästi.

9. Viileät sävyt

Tummat ja tuhkanharmaaseen taittavat sävyt saattat tehdä ihosta elottoman näköisen, koska ne korostavat kasvojen harmaita sävyjä. Suosi meikissä lämpimämpiä sävyjä, esimerkiksi kinuskinruskeaa harmaanruskean sijaan.

10. Tönköt ja elottoman väriset hiukset

Jos tukassa ei ole liikettä, kasvotkin saattavat näyttää raskailta ja roikkuvilta. Pyydä kampaajaa kerrostamaan tukkaasi niin, että se näyttää luonnollisen liikkuvalta ja kehystää kasvoja kauniisti.  Myös eloton, yksiulotteinen hiusväri voi vanhentaa, joten suosi värejä, jotka tuovat hiuksiin kolmiulotteisuutta ja pitävät hiukset kiiltävinä ja terveen näköisinä.

Lähteet: Byrdie ja Real Simple


Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Menikö silmänrajaus pieleen? Näin korjaat 5 yleistä meikkimokaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla