Ostaisitko nahkatakin ruokahyllyjen keskeltä? Ruokajätin valikoimiin tulee syksyllä ”uuden levelin” vaatemallisto.

Saksalaisketju Lidl tunnettiin alun perin edullisesta ruuastaan, mutta viime aikoina se on hivuttautunut vahvasti myös vaatemarkkinoille.

Me Naiset uutisoi toukokuussa Lidlin kesämekoista, jotka saavuttivat suuren suosion Facebookin kirppisryhmissä. Tänään tiistaina Lidl kertoi uudesta aluevaltauksestaan: se aloittaa yhteistyön huippumalli Heidi Klumin kanssa.

– Saksalaismalli Heidi Klum suunnittelee meille kokonaisen vaatemalliston. Hän on myös kampanjan keulakuvana eli esittelee vaatteitaan, sanoo Lidlin markkinointipäällikkö Seppo Niemelä.

Malliston ensimmäiset vaatteet tulevat myyntiin syksyllä, mutta Niemelä ei vielä suostu paljastamaan tarkkaa päivämäärää. Niitä myydään samaan aikaan eri puolilla maailmaa, myös Suomessa. Klum-mallistosta kerrotaan Niemelän mukaan lisää kesän aikana.

Vielä tällä hetkellä Lidlin markkinointipäällikkö on erittäin vaitonainen huippumallin suunnittelemista vaatteista ja materiaaleista. Hänen mukaansa myös hinnoittelu on auki, mutta luvassa on ”hinnaltaan kilpailukykyisiä päällysvaatteita”.

– Yhteistyö tuo kauppoihimme paljon uutta ja täysin erilaista, kuin mihin aikaisemmin on totuttu. Menemme kokonaan uudelle levelille, sillä mallistossa on mukana esimerkiksi nahkatakkejakin, jotka ovat aitoa nahkaa, Niemelä paljastaa.

Heidi Klum on Lidlin uusi vaatesuunnittelija. Kuva: Reuters
Heidi Klum on Lidlin uusi vaatesuunnittelija. Kuva: Reuters

Tavalliset naiset ovat Klumin malliston pääkohderyhmä. Niemelän mukaan se tarkoittaa, että vaatteista löytyy kokoja erikokoisille kuluttajille. Hänen mielestään uudet vaatteet ovat trendikkäitä, mutta eivät liian eksoottisia. Vaatteet tulevat Lidlin eri tavarantoimittajilta Aasiasta.

Niemelä sanoo, että Heidi Klumin suunnittelemia vaatteita on tulossa kauppoihin useita kertoja vuodessa. Kyseessä on rajoitettu valikoima, jota myydään tietyn ajan niin sanotuilla Lidlin muotiviikoilla.

Realiteetteja

Jättiyllätys Lidliltä: Tuo nahkatakit kauppoihin ja järjestää omat muotiviikot – suunnittelijana muodin supernimi

Aika paljon nahkatakkeja, ihmisten yllä katukuvassa näkee, joten eikö ole kuitenkin parempi, jos ne olisivat eettisesti ja vastuullisesti tuotettuja ? Ihmisten ja eläinten hyvinvointiin voi vaikuttaa ja kuluttaja vaatia tärkeitä tietoja tuottamistavasta ja alkuperästä, ihan vakiomerkintöinä. Tämä ei liene riittävä, mutta jostain on aloitettava. Nahkatakit tuskin ovat katoamassa minnekään, nahkoja tulee sivutuotteena, kun ihmiset syövät lihaa.
Lue kommentti

Unohda rajoittavat säännöt pystyraidoista ja suurista kuoseista. Nyt pukeutumisesta otetaan kaikki paukut irti.

Sekoita herkkuvärejä

Jätä mustat kaavut kaappiin ja kaiva sieltä ujostelematta lempivärit yllesi, vaikka kaikki samalla kertaa. Herkkuvärit tuovat tyyliisi eloisuutta ja imartelevat kasvojasi. Kokeile ainakin vaaleanpunaisen ja violetin, oranssin ja pinkin, punaisen ja vaaleansinisen yhdistelmiä.

Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.
Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.

Rentoudu lököissä

Lököfarkut ovat verrattomat rennossa, kokoväljässä sunnuntaiasussa. Rullaa farkkujen alaspäin kapenevat lahkeet juuri nilkkaluun ylle loppuviksi.

Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Esittele hihoja

Valtavat pallohihat tuovat kroppaan mukavasti uusia ulottuvuuksia – kunhan vain pidät huolen, että paidassasi on myös napakoita kohtia. Katso siis, että kalvosimet ovat istuvasti ranteen kapeimmassa kohdassa, hartiasauma olkaluun kohdalla ja paidanhelma riittävän lyhyt.

Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Tuo vyötärö esiin

Vyötärön esittely on yksinkertainen tapa tuoda vartalon kurvit näkyviin. Valitse takkisi tai paitasi kanssa samanvärinen vyö. Saat luotua tiimalasimuodon niin, että vyö ei näytä kroppaasi kuristavalta hirttosilmukalta.

Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.
Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.

Leikittele pituuksilla

Mielenkiintoinen tyyli rakentuu kokeilunhalusta ja rakkaudesta pukeutumiseen. Tässä asussa on kolme helman pituutta, joista alin, eli housujen lahkeet, paljastavat nilkat. Ideana on leikitellä mittasuhteilla.

College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.