1. Flower by Kenzo Eau de Lumiére EdT. 2. Elie Saab Le Parfum Resort Collection EdT. 3. L’Eau Par Kenzo Femme Aquadisiac EdT. 4. Chloé Love Story Eau Sensuelle Eau de Parfum. Kuvat: Mikko Hannula
1. Flower by Kenzo Eau de Lumiére EdT. 2. Elie Saab Le Parfum Resort Collection EdT. 3. L’Eau Par Kenzo Femme Aquadisiac EdT. 4. Chloé Love Story Eau Sensuelle Eau de Parfum. Kuvat: Mikko Hannula

Kevään kukkaiset ja hedelmäiset uutuustuoksut terästyvät ripauksella suolaa ja pippuria.

Kukkakimppu

Jasmiinista, Bulgarian ruususta ja bergamotista koostuva tuoksu sopii moneen menoon, sillä se ei ole liian voimakas, makea tai sitruksinen vaan sopiva yhdistelmä kaikkea. Jos kaipaat kesäistä arkituoksua, joka on pikemminkin kukkainen kuin hedelmäinen, ihastut tähän.

1. Flower by Kenzo Eau de Lumiére EdT, 80,90 €.

Mehukkaan hedelmäinen

Jos pidät voimakkaista, hedelmäisen mehukkaista hajuvesistä, sinua viehättää tämä punaisen maton kaunottarilta inspiraationsa saanut tuoksu. Granaattiomenan ja mandariinin makeus viipyy iholla koko päivän.

2. Elie Saab Le Parfum Resort Collection EdT, 64,90 €.

Myskiä & lootuksia

Mandariinia ja lootuksenkukkaa sisältävässä tuoksussa on naisellisuutta ja leikkisyyttä, mutta valkoinen myski tuo siihen vielä syvyyttä. Jos kammoat tunkkaisia hajuvesiä, tämä hedelmäisen raikas tuoksu sopii tyyliisi.

3. L’Eau Par Kenzo Femme Aquadisiac EdT, 60 €.

Herkkää kuin nuori lempi

Kermainen ja makea, mutta ei liian voimakas. Chloén Love Story on kuin appelsiininkukilta tuoksuva rakkausruno. Tuoksun inspiraationa onkin ollut romanttinen lukkosilta Pont des Arts Pariisissa. Hento parfyymi puhuttelee romanttisista ja puuterisista tuoksuista pitävää.

4. Chloé Love Story Eau Sensuelle Eau de Parfum, 90,50 €.

 


1. Mon Guerlain EdP. 2. Daisy Marc Jacobs Eau So Fresh Kiss EdT. 3. Louis Widmer L’Eau de Peau Eau Douceur EdP. 4. Nina Ricci Les Gourmandises de Luna EdT. 5. Dior J’adore in Joy EdT. 6. Eternity Summer Calvin Klein EdT.

 

Laventelia & vaniljaa

Yhdessä Angelina Jolien kanssa luotu tuoksu sisältää vahvoja vaniljan ja laventelin sävyjä. Tuoksu on ylelliseen pulloon tiivistettyä sensuellia naisellisuutta, joten se sopii voimakkaista ja aikuisemmista tuoksumaailmoista pitävälle.

1. Mon Guerlain EdP, 72,50 €.

Pionia & pippuria

Jos kuvailet itseäsi eloisaksi ja leikkisäksi persoonaksi, So Fresh Kiss on kuin sinä pullossa! Raikas mutta sokerisen makea pionin, roseepippurin ja kirsikankukkien yhdistelmä sopii arkista ja kevyttä kesätuoksua etsivälle.

2. Daisy Marc Jacobs Eau So Fresh Kiss EdT, 81,00 €.

Mahtava puketti

Louis Widmer on jättänyt uudesta hajuvedestään pois 26 yleisintä tuoksuallergeenia. Lopputulos on silti ylellinen ja monivivahteinen. Appelsiininkukkaa, jasmiinia ja mantelia yhdistävä tuoksu on runsaan kukkainen, mutta ei aiheuta päänsärkyä.

3. Louis Widmer L’Eau de Peau Eau Douceur EdP, 55 €.

Kermaa & kinuskia

Makea herkku – sellainen on kinuskia, greippikermaa ja kookosmaitoa yhdistävä Nina Riccin Les Gourmandises. Tätä tekee mieli melkein lipaista! Sokerisuudestaan huolimatta yhtälö ei ole ällömakea vaan kuin aikuisversio makeista teinituoksuista.

4. Nina Ricci Les Gourmandises de Luna EdT, 57 €.

Luksusta twistillä

Dior tarjoaa yllätyksellisyyttä ylellisessä pullossa. Tuoksussa jasmiinin kukkaisuuteen yhdistyy makeaa persikkaa ja yllättäen myös ripaus suolaisuutta. Jos haluat kokeilla tuttua ja helppoa tuoksua uudella twistillä, tämä on sinulle.

5. Dior J’adore in Joy EdT, 95 €.

Kesäillan tuoksu

Eternity Summer vangitsee auringonlaskun raukeuden ja leudon kesäillan tunnelman. Tähtianis, sahrami ja aavikkoruusu tuovat tuoksuun lämpöä ja mausteisuutta, mutta vesimäinen vivahde torppaa tunkkaisuuden ja liian itämaisuuden.

6. Eternity Summer Calvin Klein EdT, 72 €.

Sosiaalisessa mediassa nousi äläkkä, kun menestysfirman meikkivoiteen uusi sävyvalikoima syrji voimakkaasti tummaihoisia.

Jos pitäisi valita, mikä oli vuoden 2017 merkittävin kauneustapaus, erittäin korkealle listalla nousisi laulaja Rihannan lanseeraama meikkimerkki Fenty Beauty ja sen meikkivoide.

Pro Filt’r Soft Matte Longwear -meikkivoide on ihan samanlainen nimihirviö kuin monet muutkin kauneustuotteet, mutta siitä erityisen tekee, että meikkivoide lanseerattiin heti 40 sävyssä aivan vaaleasta todella tummaan.

Myös moni muu yritys on viimein havahtunut siihen, että ihonsävyjä on valtava määrä ja pyrkinyt laajentamaan pohjameikkituotteidensa sävyvalikoimaa. Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15, sillä eri tummuusasteiden lisäksi pitää huomioida myös ihojen pohjasävyt viileästä lämpimään.

Vloggaaja Huda Kattanin meikkimerkiltä ilmestyi viime vuonna meikkivoide 30 eri sävyssä. Perinteisempien brändien puolelta esimerkiksi Estee Lauderin legendaarisesta Double Wear -meikkivoiteesta on vastikään julkaistu uusia sävyjä, minkä ansiosta sävyjä on nyt markkinoilla peräti 42.

Vain viidesosa sävyistä tarkoitettu tummaihoisille

Mutta kaikki eivät opi. Erityisesti tubettajien keskuudessa suositun Tarte-merkin Shape Tape -peitevoide oli yksi viime vuoden menestystuotteista, ja tämän vuoden alussa yritys julkisti kauan odotetun meikkivoiteen samasta Shape Tape -sarjasta. Sävyjä on tarjolla vaatimattomat 15, joista kolme on tarkoitettu keskitummalle tai tummalle iholle.

 

🦋 SWATCHES!!🦋 of the @tartecosmetics Double Duty Shape Tape Hydrating (bottom left) + Matte Foundations! (Right)—Arriving Online on Tarte’s Website on 1/15 & @ultabeauty on 1/21 and in stores on 2/4! Along with their Double Duty Beauty Paddle to Perfection Foundation Brush $28 & their Double Duty Beauty The Shaper Contouring Beauty Sponge $18! Who’s excited to try these?! Let me know! - - - Follow me to stay updated on the latest makeup/beauty news, product reviews and More! Feel free to DM, tag, or #beautymarked23 to share news! _ - - 📷: @popsugarbeauty #makeup #makeupartist #makeupaddict #makeupnews #makeupjunkie #makeupobsessed #makeuponpoint #makeuplover #makeupbrushes #cosmetics #bbloggers #beautyjunkie #ilovemakeup #mua #makeupblogger #makeuptalk #beautyaddict #lipstickjunkie #Tarteist #Rethinknatural #makeuphaul #tartecosmetics #comingsoon #swatches #shapetapeconcealer #shapetapenation #ultabeauty #shapetapefoundation

Henkilön 🦋 BeautyMarked23 🦋 (@beautymarked23) jakama julkaisu

Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15.

Lanseerauksesta onkin noussut sosiaalisessa mediassa kunnon äläkkä. Bustle-sivusto kirjoittaa, että tummaihoiset vloggaajat ovat arvostelleet brändiä äänekkäästi.

– En arvosta sitä, että koko joukko ihmisiä pyyhitään pois räikeästi, vloggaaja Jackie Aina toteaa Youtube-videollaan.

Erityisen loukkaavaa on se, että vaikka sävyvalikoima on hyvin rajoitettu, vaaleita sävyjä on kuitenkin monta erilaista, ikään kuin valkoihoiset asiakkaat olisivat etusijalla. Lisäksi kaikki kolme tummempaa sävyä ovat pohjasävyltään hyvin oransseja, joten vaikka tummuusaste olisi oikea, sävy tuskin silti sopii kaikille.

Makeupshayla-kanavan arvostelu Shape Tape -meikkivoiteesta keskittyi sävyvalikoiman ruotimiseen.

Tarte kertoi PopSugarille, että he työstävät parhaillaan kymmentä uutta sävyä. Hätäilyn sijaan he olisivat voineet odottaa ja lanseerata kaikki 25 kerralla, sillä vaikka tuote olisi kuinka hyvä, nyt kaikki keskustelu pyörii vain sävyvalikoiman ympärillä.

Yritys pahoitteli virhettään, vaikka se ehkä olikin jo liian myöhäistä. 

”Tiedämme, ettemme voi selitellä.”

– Halusimme saada tuotteen ulos niin nopeasti kuin mahdollista ja teimme päätöksen mennä eteenpäin ennen kuin kaikki sävyt olivat valmiita. Tiedämme, ettemme voi selitellä ja otamme täyden vastuun tällaisesta lanseerauksesta, yritys viestitti Instagramissa.

Vaikka vuosi 2018 alkoikin kohun saattelemana, suunta on oikea, ja moni yritys miettii tuotelanseerauksiaan entistä tarkemmin. Meille kuluttajille se tarkoittaa entistä parempia valikoimia, jotka eivät toivottavasti enää jätä ketään ulkopuolelle.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide.