Tässä marraskuussa otetussa kuvassa Hillary Clintonilla on vielä entinen hiustyylinsä. Kuva: Reuters
Tässä marraskuussa otetussa kuvassa Hillary Clintonilla on vielä entinen hiustyylinsä. Kuva: Reuters

Niin kauan kuin hiusmallin vaihdoksella saa kansakunnan huomion, poliitikon kampaajakäynti on vaikuttamisen paikka.

Päissämme kasvavilla karvoilla on valtava huomioarvo. Kotimaassa hiusten voiman näkyi hiljattain siinä mittavassa reaktiossa, jonka Maria Veitolan hiustenvärjäys aiheutti. Rapakon takana huomio on viime päivinä keskittynyt Hillary Clintonin uuteen kampaukseen.

Hillary Clintonin uuteen kampaukseen kuuluu otsatukka.

Maria Veitolan tarkoitus ei mitä ilmeisimmin ollut herättää huomiota tai ainakaan ilkeää kommentointia tukallaan, mutta niin vain vaaleaksi värjätystä kuontalosta ja ihmisten reaktioista siihen tuli uutisia. Hillary Clinton taas saattoi hyvinkin muuttaa hiustyylinsä saadakseen huomiota, toimittaja Jessicah Lahitou kirjoittaa Bustle-lehdessä.

Hiusvitsien veteraani

Clintonilla nimittäin on kokemusta siitä, että tukalla saa huomiota, halusi tai ei. Politico-lehden mukaan hiusaiheiset vitsit ovat kuuluneet Clintonin repertoaariin vuosien ajan. Jo vuonna 2001 hän kommentoi hiusten huomioarvoa puheessaan Yalen yliopistossa:

– Tärkein asia, joka minulla on tänään sanottavana, on se, että tukalla on väliä. Tätä elämän oppituntia perheeni ei opettanut, ei myöskään Wellesleyn college eikä Yalen yliopisto: Hiuksesi lähettävät tärkeitä viestejä ympärilläsi oleville. Siitä, millaisia toiveita ja unelmia sinulla on maailman suhteen, mutta vielä enemmän siitä, millaisia toiveita ja unelmia sinulla on hiustesi suhteen. Kiinnitä huomiota hiuksiisi, koska niin kaikki muutkin tekevät. 

”Jos haluan saada jonkin uutisen pois etusivulta, vaihdan vain hiustyyliäni.”

Myös seuraava kuuluisa toteamus on Hillary Clintonin suusta:

– Jos haluan saada jonkin uutisen pois etusivulta, vaihdan vain hiustyyliäni.

Niinpä Clintonin uuden otsatukka-lookin ilmestyminen Snapchatiin ei tarkoita niinkään sitä, että Clinton on kaivannut piristystä tukkaansa kuin sitä, että Clintonilla on jotakin sanottavaa.

Kampaajakäynti kannattaa

Bustlen Lahitou toteaa, ettei tietenkään ole ihanteellinen tilanne, että naispoliitikon keino numero yksi huomion saamiseksi on hiustenleikkuu. Mutta niin kauan kuin maailma pyörii näin, Clintonin todella kannattaa käydä kampaajalla ja tehdä otsatukastaan numero.

Mitä Clinton sitten halusi sanoa? Lahitou arvelee, ettei Clintonin naistenpäivän puhe olisi saanut yhtä paljon huomiota kuin se sai, jos Clintonilla olisi ollut puhetta pitäessään sama kampaus, johon hän luotti vaalikampanjansa aikana. Puheessaan Clinton kannusti naisia jatkamaan taistelua tasa-arvon puolesta.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Unohda rajoittavat säännöt pystyraidoista ja suurista kuoseista. Nyt pukeutumisesta otetaan kaikki paukut irti.

Sekoita herkkuvärejä

Jätä mustat kaavut kaappiin ja kaiva sieltä ujostelematta lempivärit yllesi, vaikka kaikki samalla kertaa. Herkkuvärit tuovat tyyliisi eloisuutta ja imartelevat kasvojasi. Kokeile ainakin vaaleanpunaisen ja violetin, oranssin ja pinkin, punaisen ja vaaleansinisen yhdistelmiä.

Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.
Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.

Rentoudu lököissä

Lököfarkut ovat verrattomat rennossa, kokoväljässä sunnuntaiasussa. Rullaa farkkujen alaspäin kapenevat lahkeet juuri nilkkaluun ylle loppuviksi.

Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Esittele hihoja

Valtavat pallohihat tuovat kroppaan mukavasti uusia ulottuvuuksia – kunhan vain pidät huolen, että paidassasi on myös napakoita kohtia. Katso siis, että kalvosimet ovat istuvasti ranteen kapeimmassa kohdassa, hartiasauma olkaluun kohdalla ja paidanhelma riittävän lyhyt.

Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Tuo vyötärö esiin

Vyötärön esittely on yksinkertainen tapa tuoda vartalon kurvit näkyviin. Valitse takkisi tai paitasi kanssa samanvärinen vyö. Saat luotua tiimalasimuodon niin, että vyö ei näytä kroppaasi kuristavalta hirttosilmukalta.

Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.
Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.

Leikittele pituuksilla

Mielenkiintoinen tyyli rakentuu kokeilunhalusta ja rakkaudesta pukeutumiseen. Tässä asussa on kolme helman pituutta, joista alin, eli housujen lahkeet, paljastavat nilkat. Ideana on leikitellä mittasuhteilla.

College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.