Tänä vuonna Jenni pukeutui fuksianpunaiseen iltapukuun.
Tänä vuonna Jenni pukeutui fuksianpunaiseen iltapukuun.

Jenni Haukio juhlii itsenäisyyttä jälleen luottosuunnittelijansa puvussa. Fuksian värinen iltapuku on silkkiä ja pitsiä.

Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien hillitty eleganssi on kerännyt vuosi vuodelta kiitosta. Tänä vuonna Linnan emäntä poikkesi perinteisestä linjastaan räväkällä värillä. Kaunis fuksian värinen iltapuku on shantung-silkkiä ja käsin kirjailtua pitsiä. Sen on suunnitellut Haukion luottosuunnittelija Sari Nordström, joka on tehnyt Haukiolle jo kolme pukua Linnaan. Ompelusta on vastannut mallimestari Karina Pekola.

- Näyttää olevan tänä vuonna fuksianpunainen. Tärkeintä minulle puvussa on kantaa näitä kunniamerkkejä ja valitsen puvun aina niin, että ne pääsevät mahdollisimman hyvin esille, Haukio kertoi.

Presidentti Sauli Niinistö ei ollut mukana valitsemassa, mutta totesi puvusta: "Paras mahdollinen."

Vuosi 2014

Kuva: Jonna Öhrnberg

Vuonna 2014 Haukion vaaleansininen puku keräsi kiitosta. Sari Nordströmin suunnitteleman iltapuvun takana valkoinen laahus. Puvun kangas oli aitoa vintagea, peräisin 60-luvulta ja Haukion kotikaupungista Porista.

Vuosi 2013

Kuva: Sanoma-arkisto / Heikki Saukkonen

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestettiin Presidentinlinnan remontin vuoksi Tampere-talossa. Haukion yllä nähtiin Sari Nordströmin suunnittelema yksiolkaiminen mustahopea kotelomekko. Puvussa yhdistyivät silkkilurex ja silkkisametti. Asusteina hänellä oli Kalevalan koruja ja Paola Suhosen suunnittelema samettilaukku.

Vuosi 2012

Kuva: Sanoma-arkisto/ Antti Hämäläinen

Ensimmäisissä emännöimissään Linnan juhlissaan 2012 Haukio edusti Paola Suhosen puvussa, jota koristivat Suomen maakuntakukat.

Kysely

Minä vuonna Jennillä on ollut upein puku?

Vuonna 2015
Vuonna 2015
73.1%
Vuonna 2014
Vuonna 2014
11.4%
Vuonna 2013
Vuonna 2013
10.8%
Vuonna 2012
Vuonna 2012
5.2%
Ääniä yhteensä: 305

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.